FB pixel TP pixel
Tvůrci Černobylu se opět sejdou. Zfilmují pro HBO hru The Last of Us © TMDB

Tvůrci Černobylu se opět sejdou. Zfilmují pro HBO hru The Last of Us

Johan Renck, držitel ceny Emmy za režii loňského nečekaného hitu Černobyl, znovu spojí síly se scénáristou Craigem Mazinem a HBO, když byl vybrán na post režiséra pilotního dílu televizní adaptace veleúspěšné videohry The Last of Us.

Filmové novinky

Fanoušky i kritiky adorovaná videoherní apokalyptická pecka The Last of Us, kterou pro konzoli Playstation v roce 2013 připravilo studio Naughty Dog, získala pro své chystané seriálové zpracování renomovaná televizní jména. Vedle Craiga Mazina, který k Černobylu, tedy jednomu z divácky nejlépe hodnocených seriálů historie, napsal scénář, se přidal i režisér této strhující minisérie o jaderné katastrofě Johan Renck. Nová videoherní adaptace by tak pro oba neměla být velkým filmařským úkrokem stranou a tvůrci si prakticky mohou opětovně vyzkoušet vyobrazit postapokalyptický svět s prvky survival hororu, tentokrát však z žánrově trochu jiné perspektivy.

Tvůrci Černobylu se opět sejdou. Zfilmují pro HBO hru The Last of Us © TMDB

The Last of Us totiž vypráví o pašeráku Joelovi a čtrnáctileté teenagerce Ellie, kteří společně putují zničenou Amerikou. Svět je zdecimován pandemickou nákazou šířenou parazitickou houbou, jež přinutí každého nakaženého napadat další lidi a rozšiřovat tak infekci. Mazinovi bude při psaní scénáře pomáhat i scénárista a kreativní režisér videohry Neil Druckmann, který bude na seriál dohlížet i z pozice výkonného producenta. Renck by měl tentokrát režírovat jen pilotní díl a ne celou sérii, jako to bylo v případě Černobylu. Připomeňme, že vedle slavné minisérie režíroval i epizody úspěšných seriálů jako Vikingové, Perníkový táta, Živí mrtví nebo Batesův Motel. Na výrobě seriálu se podílí vedle HBO i Sony Pictures Television ve spojení s PlayStation production. Na obrazovkách bychom seriál mohli vidět někdy v roce 2021.

 1 295 zobrazení   817 se líbí
Čas dohnat resty. Těchto 26 filmů zmizí v polovině června z Netflixu
Čas dohnat resty. Těchto 26 filmů zmizí v polovině června z Netflixu
09.06.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Pokud stejně jako my řadu filmů na Netflixu odkládáte k pozdějšímu nakoukání, možná byste měli na chvíli zastavit a konečně svůj seznam prohrábnout. V půlce června totiž dojde na další vlnu filmů, které minimálně na čas streamovací službu opustí. A jsou tam dost slušné pecky.

Za půl roku se Daredevil vrátí Marvelu. Ožije hrdina Netflixu jinde?
Za půl roku se Daredevil vrátí Marvelu. Ožije hrdina Netflixu jinde?
04.06.2020 | Filmové novinky

Už to budou téměř dva roky od momentu, kdy se Netflix rozhodl zrušit Daredevila a další seriály od Marvelu. Nyní se práva vrátí samotnému komiksovému gigantu. Čekají nás velká oznámení?

HBO oživí legendu. Nová verze Perryho Masona dorazí v červnu
HBO oživí legendu. Nová verze Perryho Masona dorazí v červnu
01.06.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Právního zástupce Perryho Masona zná z jeho adaptací vícero generací. Nyní přichází nejnovější pokus, který nám ukáže origin slavného právníka a bojovníka proti bezpráví. A HBO zatím láká na hodně stylovou dobovku.

První reakce: V Jednotkách vesmírného nasazení od Netflixu baví pouze herci
První reakce: V Jednotkách vesmírného nasazení od Netflixu baví pouze herci
28.05.2020 | Filmové novinky

V americkém tisku již vyšly první reakce na nový a mnohými očekávaný sitcom Steva Carella Jednotky vesmírného nasazení. Bude z něj stejná klasika jako se stala z Kanclu, nebo seriál zůstal za očekáváním?