FB pixel TP pixel
Katastrofický velkofilm roku je tady! Kritici jsou nadšení, přirovnávají k Top Gunu 2 i Spielbergovi © Warner Bros.

Katastrofický velkofilm roku je tady! Kritici jsou nadšení, přirovnávají k Top Gunu 2 i Spielbergovi

Ačkoliv to na začátku roku málokdo tušil, zdá se, že ze sequelu katastrofické béčkové kultovky se může stát letošní blockbuster číslo jedna. Twisters se totiž mohou pyšnit nejen skvělou kampaní, ale už i neméně skvělými ohlasy.

Filmové novinky 16. 7. 2024 13:30 | Filmové novinky

Twisters se od začátku zdáli být letním otloukánkem. Příběh o lovkyni bouří, která je nucena znovu se pustit do šílené akce, rozhodně nekřičí hit na první dobrou. Trailer také nepůsobil příliš přesvědčivě, a tak jediné, co dávalo naději na slušný biják, bylo obsazení. V posledních pár týdnech ale najednou, jako kdyby se zvedla filmová bouře.. Twisters jsou najednou vidět všude, a to především díky neskutečně charismatickému Glenu Powellovi a překrásné Daisy Edgar-Jones, kterým film přirostl v srdci a můžeme je teď vidět na titulce snad každého prestižního magazínu. Poslední dílek, který tedy zbýval do skládačky, byly ohlasy a ty se, možná trochu překvapivě, zdají být nadmíru dobré.

Katastrofický spektákl a blockbuster léta?

Na serveru Rotten Tomatoes se katastrofický biják momentálně pyšní skóre úctyhodných 83 % pozitivních recenzí a např. Robbie Collin z britského deníku Daily Telegraph nešetří velkými přirovnáními a tvrdí, že se film svou prací se starou značkou podobá pokračování Top Gunu. Kritici vyzdvihují především dobře zpracovanou akci i digitální triky. David Ehrlich ze serveru Indie Wire píše, že „jen málokdy můžeme vidět letní blockbuster, kde jsou speciální efekty tak skvěle propojené s emocemi.“ Ohlasy též nešetří chválou ani na hlavní představitelku, pro kterou by se po skvělém seriálu Normální lidi mělo jednat o první velkou hollywoodskou roli a ani Powell by neměl šetřit svým typickým charismatem.

Kritici zároveň dodávají, že nemáte čekat žádnou hlubokou lidskou sondu a nejchytřejší zábavu. Twisters ale podle nich splňují vše, co má mít velký hollywoodský blockbuster. Má dobré herce, silné emoce, spoustu zábavné akce a samozřejmě i dostatek romantiky pro něžnější diváky. Hodně se navíc chválí skutečnost, že byl film natočen na 35mm film, což snímku dodává zemitost a uvěřitelnost. Těžko si prý lze od letní zábavy pro multiplexy přát více. Navíc když je film podle všeho protknutý až spielbergovskou náladou.

Zdá se tedy, že máme před sebou možná nečekaný blockbusterový crowd-pleaser, který uspokojí každého, kdo prahne po poctivém letním bijáku. A to dnes není vůbec málo.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Reklama
Nový Vetřelec ve videu slibuje čistý horor a praktické efekty. Fanoušci budou nadšení
Nový Vetřelec ve videu slibuje čistý horor a praktické efekty. Fanoušci budou nadšení
16.07.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Už za měsíc se dočkáme premiéry nového Vetřelce pod taktovkou Fedeho Álvareze. Čerstvě vydaná ukázka naznačuje, že se film vrátí k hororovým kořenům série a bude nás děsit pomocí klasických praktických efektů.

Terminátor od Netflixu v prvním traileru. Naplňuje původní vizi Jamese Camerona
Terminátor od Netflixu v prvním traileru. Naplňuje původní vizi Jamese Camerona
15.07.2024 18:20:00 | Filmové novinky

Netflix už 29. srpna uvede svou vlastní verzi Terminátora. A zatím se zdá, že tvůrci seriálu naváží na původní filmy Jamese Camerona co se týče hororu a napětí. Jejich přístup má navíc velmi blízko k původní vizi série, než se k ní přidal Arnold Schwarzenegger.

Stranger Things 5 odhaluje první záběry. Netflix slibuje největší a nejlepší řadu
Stranger Things 5 odhaluje první záběry. Netflix slibuje největší a nejlepší řadu
15.07.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Netflix před nedávnem odhalil, že natáčení seriálu Stranger Things jen tak neskončí, protože pátá a definitivně poslední řada je kvůli průtahům teprve v polovině. Pro hladové fanoušky si však streamer připravil jedno malé překvapení v podobě prvních odhalených záběrů z natáčení. Nechybí samozřejmě ani odhalení záběrů ze samotných nových epizod.

Král smaženka a velké dračí odhalení. Trailer 6. dílu Rodu draka slibuje provázání se Hrou o trůny
Král smaženka a velké dračí odhalení. Trailer 6. dílu Rodu draka slibuje provázání se Hrou o trůny
15.07.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Černí i Zelení strávili většinu pátého dílu druhé řady Rodu draka vyhodnocováním svého prvního většího střetu a konsolidací sil. Rhaenyra nyní hledá způsob, jak po citelné ztrátě největšího draka ze svých řad najít adekvátní náhradu. Přijde přitom na zcela nečekaný, ale zároveň velmi nebezpečný způsob.