FB pixel TP pixel
Netflix přidal další dva české filmy. V březnu se jich objevilo už šest a dorazí další © CinemArt

Netflix přidal další dva české filmy. V březnu se jich objevilo už šest a dorazí další

Netflix se v březnu ohledně českých filmů pořádně rozjel a už v polovině měsíce servíruje nejpestřejší tuzemskou nabídku ve svém katalogu od loňského prosince. Dobrou zprávou navíc je, že se jedná povětšinou o dobré snímky, které stojí za pozornost.

17. 3. 2023 17:45 | Filmové novinky

Netflix se po novém roce ohledně českých filmů docela dlouho rozjížděl a jeho jedinou velkou novinkou od prosincového Jana Žižky bylo až únorové historické drama Il Boemo režiséra Petra Václava. Až v březnu se streamovací obr v rámci tuzemské kinematografie skutečně odvázal a již po polovině třetího měsíce roku naservíroval stejné množství filmů jako za celý prosinec, kdy do nabídky přidal celkem šestici titulů. V březnu jsme odstartovali 1. března s drogovou dramedií BANGER., 8. a 9. března přibyla Ukradená vzducholoď a stále velmi populární pohádka Princ Mamánek, a 13. března se objevil hitový dvojblok Martyho Pohla Párty Hard a Párty Hárder: Summer Massacre. Druhý jmenovaný film je dokonce v rámci českého Netflixu pomyslným „numero uno“ ve sledovanosti, když překonal i krimi Luther: Pád z nebes.

Tím ale přírůstky nekončí. Od 15. března totiž najdete v nabídce dva snímky z roku 2021, když Netflix přidal česko-švýcarskou road movie Ztraceni v ráji a především velmi povedenou zhuleneckou komedii Ubal a zmiz režiséra Adama Hobzika v hlavní roli s Matoušem Rumlem. Ani tím ale nebude březnová nabídka kompletní. Již ve čtvrtek 23. března totiž dorazí česko-slovenská koprodukce Oběť, po které 27. března prozkoumáme Hranice lásky a 31. března zakončíme nabídku animovanými Websterovými ve filmu. Březen tedy bude z pohledu českého filmu hodně nadstandardní.

Zdroj: Autorský text / FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
SkyShowtime přidal v březnu skoro 60 filmů. Slíbené české seriály mají zpoždění
SkyShowtime přidal v březnu skoro 60 filmů. Slíbené české seriály mají zpoždění
16.03.2023 18:30:00 | Filmové novinky

Nová streamovací služba SkyShowtime vstoupila do Česka před měsícem a před pár týdny slíbila v tiskové zprávě i seriály, které převzala od HBO. Jenže sliby jsou jedna věc a činy druhá. Takže i když je dva dny po slíbeném termínu, tuzemské novinky v nabídce stále nenajdete. Vyvážit to mají desítky jiných titulů.

Velké očekávání a ohromné zklamání. Disney ruší svůj nejvelkolepější fantasy seriál
Velké očekávání a ohromné zklamání. Disney ruší svůj nejvelkolepější fantasy seriál
16.03.2023 15:15:00 | Filmové novinky

Pokud jste fanoušky výpravného fantasy seriálu Willow, máme pro vás špatnou zprávu. Disney se rozhodl nadále ve výrobě projektu s Warwickem Davisem v hlavní roli nepokračovat a seriál zrušil.

Nejlepší hororový tvůrce současnosti ukázal paranoidní novinku. Trailer je strhující
Nejlepší hororový tvůrce současnosti ukázal paranoidní novinku. Trailer je strhující
15.03.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Produkční společnost A24 se momentálně řadí (i díky čerstvým devíti Oscarům) ke světové filmové špičce. Její filmy jsou vždy perfektně formálně zpracované, odvážné a neustále své diváky překvapují a přesně tak vypadá i jejich žhavá hororová novinka.

Tarantino oznámil definitivně poslední film kariéry. Téma je naprosto dokonalé
Tarantino oznámil definitivně poslední film kariéry. Téma je naprosto dokonalé
15.03.2023 11:15:00 | Filmové novinky

Po čtyřech letech od uvedení posledního Tarantinova filmu Tenkrát v Hollywoodu a nejrůznějších spekulacích o jeho novém projektu máme konečně jasno. Quentin Tarantino má napsaný svůj desátý film a natáčení začne ještě letos.