FB pixel TP pixel
Jeden z nejděsivějších hororů je zpátky. Smrtící Úsměv vám po traileru nedá spát © Paramount Pictures

Jeden z nejděsivějších hororů je zpátky. Smrtící Úsměv vám po traileru nedá spát

Hororový trhák Úsměv v roce 2022 uchvátil diváky i kritiky a v kinech utržil více než 200 milionů dolarů. Není tedy divu, že se o dva roky později chystá do kin pokračování, které dál prohloubí prokletí spojené s lidským traumatem. První upoutávka vyvolává výrazné zneklidnění a děs.

Filmové novinky

Horor Úsměv před dvěma lety obratem získal velkou základnu fanoušků hororových napínáků především díky skvělým trailerům. Někteří diváci sice filmu vyčítali určitou generičnost, film však dokázal vyvolat pořádné zneklidnění a u některých i děs, a tak si z kin odnesl více než 200 milionů dolarů. O dva roky později tak přichází pokračování, jež nás seznámí se zpěvačkou, jež bude čelit prokletí smrtícího úsměvu od ucha k uchu. A nebude jí dobře na duši.

Oficiální synopse je následující: Zatímco se chystá na světové turné, globální popová senzace Skye Riley (Naomi Scott) zažívá stále děsivější a těžko nevysvětlitelné události. Přemožena narůstajícími hrůzami a tlakem slávy je Skye nucena čelit své temné minulosti, aby získala kontrolu nad svým životem dříve, než se jí úplně vymkne z rukou.

Nutno uznat, že trailer je skutečně výživný a pokud nemáte rádi podivně se usmívající lidi (nebo třeba klauny), určitě si po zhlédnutí dopřejete jeden či dva prášky na uklidnění. Formálně je navíc ukázka zpracovaná skutečně mistrovsky a těží invenční formu na maximum. Za scénářem a režií přitom znovu stojí Parker Finn, pro něhož byl první Úsměv průlomem v kariéře . 37letý filmař navíc slibuje, že nepůjde jen o kopii prvního filmu, ale dodá divákům i něco nového. Jestli se to povedlo, uvidíme již 17. října letošního roku, kdy Úsměv 2 dorazí i do tuzemských kin.

Zdroj: BOM / Paramount Pictures

Nejdražší sci-fi Netflixu dostane novou verzi. Natočí ji mistr velkolepých spektáklů
Nejdražší sci-fi Netflixu dostane novou verzi. Natočí ji mistr velkolepých spektáklů
18.06.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Seriál Netflixu Problém tří těles byl jednou z nejočekávanějších novinek letošního roku. Kolem sci-fi ságy se ale též točila řada kontroverzí, včetně věrnosti adaptace nebo „white washingu“. Pokud vás z jakýchkoliv důvodů seriál Netflixu neuspokojil, ale látka vás stále zajímá, možná vás nadchne chystaná nová verze.

Nejhorší sci-fi roku se vrací na Netflix. Necenzurovaná verze všechno překope a zalije krví
Nejhorší sci-fi roku se vrací na Netflix. Necenzurovaná verze všechno překope a zalije krví
18.06.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Režisér Zack Snyder hodlá dodržet svůj slib a připravuje pro fanoušky rozšířené verze svého sci-fi eposu Rebel Moon. Nyní s Netflixem ohlásil datum premiéry a odhalil nové názvy obou filmů, které mají být krvavější a odvážnější.

Kultovní Watchmeni se vrací ve dvou filmech. Trailer ukázal první záběry unikátního stylu
Kultovní Watchmeni se vrací ve dvou filmech. Trailer ukázal první záběry unikátního stylu
17.06.2024 19:30:00 | Filmové novinky

Komiksové veledílo, které bylo dlouhé roky považované za nezfilmovatelné. To jsou Watchmen. Legendární komiks scenáristy Alana Moora se dočkal hrané adaptace z rukou režiséra Zacka Snydera, ještě doslovnější verzi nabídl rozhýbaný komiks a zajímavou interpretaci přinesl seriál od HBO. A nyní dojde na další filmovou verzi.

Co nás čeká v Rodu draka? Epický trailer odhaluje pálení armád a nekonečný kruh násilí
Co nás čeká v Rodu draka? Epický trailer odhaluje pálení armád a nekonečný kruh násilí
17.06.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Jedna z největších seriálových událostí roku odstartovala a seriál Rod draka se bezpochyby stane jedním z největších hitů současného streamingu. HBO přitom neponechává nic náhodě a odhaluje s první epizodou i to, co nás čeká v následujících týdnech. Připravit se můžeme na milostné pletichy, zrady a samozřejmě velkolepou akci s draky.