FB pixel TP pixel
Už je to oficiální. HBO Max oznámilo datum spuštění. © TMDB

Už je to oficiální. HBO Max oznámilo datum spuštění.

Do streamovacích válek se již zanedlouho pustí další velký hráč. S nabitou knihovnou velkých filmových a seriálových hitů se co největší počet diváků pokusí získat WarnerMedia se svou novou slibovanou službou HBO Max.

Streaming novinky

Na konci května, konkrétně ve středu 27. 5., se v USA rozběhne další streamovací služba, ta ponese název HBO Max. Prostřednictvím nové reklamy a upoutávky na tuto službu to oznámila společnost WarnerMedia. HBO Max bude stát nezanedbatelných 14.99 dolarů měsíčně a startuje oproti konkurenci výše, Netflix totiž za svůj HD balíček chce 12.99 dolarů, stejně jako Amazon Prime, Disney+ stojí 6.99 dolarů a za Apple TV+ v USA zaplatíte 4.99 dolarů. Služba při svém uvedení dodá přibližně 10 000 hodin obsahu a nabídne filmové hity ze sérií jako například Matrix nebo Pán prstenů, klasiky Casablanca či Jih proti Severu, k vidění budou i seriály a filmy z DC Universe jako Wonder Woman, Aquaman, Joker nebo Doom Patrol. K dispozici by samozřejmě měla být celá knihovna klasického HBO, k němuž patří například Hra o trůny, The Wire - Špína Baltimoru nebo Rodina Sopránů a částečně také další filmy a seriály stanic patřící pod konglomerát jako Cartoon Network, New Line nebo Adult Swim, pod který spadá třeba kultovní animák Rick a Morty.

Hlavní lákadlem pak bude samozřejmě seriál Přátelé, bohužel kvůli světové pandemii se odložilo natáčení speciálu, a HBO Max se tak spustí bez něj. Mezi originály, které budou po spuštění k dispozici, ale naopak bude mezi jinými komedie Love Life s Annou Kendrick. Narozdíl od Disney+ se v databázi HBO Max podobně jako na Netflixu objeví i licencovaný obsah. A stanice hodlá útočit svou nabídkou na co nejrozmanitější spektrum diváků, podle šéfů společnosti by si tak měl vybrat každý. HBO Max nebude nahrazovat HBO NOW a HBO GO, všechny budou spolu koexistovat. Během tohoto roku by měl HBO Max proniknout i do Jižní Ameriky, v dalším roce i do evropských států, ve kterých HBO přímo funguje. Případně bude své exkluzivní pořady distribuovat skrze své partnerské kanály. Šance, že uvidíme exkluzivní pořady HBO Max i u nás legální cestou, je tedy vysoká.

 4 444 zobrazení   38 se líbí
Historický milník: Netflix má vyšší hodnotu než Disney. Hádejte proč?
Historický milník: Netflix má vyšší hodnotu než Disney. Hádejte proč?
17.04.2020 | Streaming novinky

Přestože se může jednat jen o chvilkový stav, v Netflixu určitě musí slavit. Streamovací gigant je totiž na trhu v tuto chvíli cennější než jejich největší rival Disney, když ve středu dosáhl maximální celkové hodnoty 187,3 miliard dolarů.

Revoluce v distribuci? Animák Trollové: Světové turné trhá rekordy na VOD!
Revoluce v distribuci? Animák Trollové: Světové turné trhá rekordy na VOD!
15.04.2020 | Streaming novinky

Kvůli světové pandemii se studio Universal rozhodlo vedle omezeného uvedení v kinech svůj rodinný animák Trollové: Světové turné uvést současně digitálně na VOD platformách. A masivní čísla prodejů jim určitě udělala radost.

WTF: Disney+ cenzuruje své filmy, pokud jsou „příliš erotické“
WTF: Disney+ cenzuruje své filmy, pokud jsou „příliš erotické“
14.04.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Častou obavou filmových fanoušků váhajících nad přechodem z fyzických nosičů na streamovací služby, je strach, že nebudou mít své oblíbené filmy vždy dostupné a navíc ne v podobě, kterou mají rádi. Teď tyto obavy potvrdil Disney.

Koronavirus: Apple TV+ uvolňuje několik svých seriálů zdarma
Koronavirus: Apple TV+ uvolňuje několik svých seriálů zdarma
12.04.2020 12:00:00 | Streaming novinky

Stále nemáte během koronavirové pandemie dostatek zábavy díky Netflixu, HBO GO, nebo možnostem sledovat představení kin či divadel online? Dobře, nyní si můžete do domácího programu přihodit i část nabídky streamovací služby Apple TV+.