FB pixel TP pixel
Nový Pán prstenů míří do kin! Trailer odhaluje válku Rohirů a počátek Helmova žlebu © Warner Bros.

Nový Pán prstenů míří do kin! Trailer odhaluje válku Rohirů a počátek Helmova žlebu

Už na konci srpna se dočkají fanoušci Pána prstenů nové řady seriálu Prsteny moci. Nejde však o jediný příběh ze Středozemě, kterého se letos dočkáme. Do kin totiž míří i prequel o rohanských válečnících a Helmově žlebu.

Filmové novinky 23. 8. 2024 7:00 | Filmové novinky

Že se na animák Pán prstenů: Válka Rohirů čeká po ne úplně kladně přijatých Prstenech moci jako na smilování Boží, není žádné tajemství. Rok 2024 se však zatím jeví jako skutečně velkým rokem pro fanoušky Tolkiena. Prsteny moci se totiž vrací již 29. srpna na obrazovky Amazon Prime Video a zatím se zdá, že vše udělají lépe než v první řadě. Před Vánoci se pak v kinech skutečně dočkáme i animovaného snímku o Helmu Kladivovi a jeho bitvě v budoucím Helmově žlebu.

Japonský režisér anime Kendži Kamijama má poměrně bohaté a různorodé portfolio, od pokračování legendárního Ghost in the Shell až po komornější projekty typu Napping Princess, bylo proto poměrně nejednoznačné, jak přesně bude Válka Rohirů vypadat. V květnu jsme se však dočkali prvních obrázků a nyní přichází na řadu trailer, který hodně sází na nostalgii.

Peter Jackson uvádí...

Chystané anime totiž uvádí jméno Petera Jacksona a hlavně záběry z filmu Pán prstenů: Dvě věže. Poté až trailer kompletně přejde do animované podoby a ukazuje příběh Helma Kladiva a jeho spory s Vrchovci. Ti se zmocnili staré gondorské pevnosti u Železného pasu a podnikali útoky proti Rohirům. Když si pak velmož Freca dovolil požadovat po Helmovi ruku jeho dcery pro syna Wulfa, schytal za to smrtící ránu pěstí. Tím odstartovala válka s Vrchovci, která donutila Rohiry opustit Edoras a bránit se v pevnosti Aglarond, kterou jednoho dne navštíví Aragon, Gimli, Legolas či Gandalf. Tehdy už se bude jmenovat Helmův žleb a tohle je příběh o tom, jak získal slavné jméno.

Wulfa by měl v originálním znění dabovat Luke Pasqualino, známý např. ze seriálu Skins, Helma se ujme Brian Cox, momentálně asi nejznámější jako patriarcha Logan Roy ze seriálu Boj o moc. Vypravěčkou celého filmu by pak měla být Miranda Otto, která si v původní Jacksonově trilogii zahrála Eowyn. Válka Rohirů se do českých kin podívá už 12. prosince.

Zdroj: Warner Bros.

Reklama
Zvorali jsme to. Lživý trailer očekávaného sci-fi Coppoly rychle mizí
Zvorali jsme to. Lživý trailer očekávaného sci-fi Coppoly rychle mizí
22.08.2024 15:00:00 | Filmové novinky

„Sdílejte, než to smažou.“ Takhle nějak se aktuálně internetem šíří nový trailer na jednu z nejočekávanějších sci-fi novinek letošního roku. Studio Lionsgate totiž oznámilo, že právě zveřejněnou upoutávku stahuje z očí veřejnosti, jelikož obsahuje falešné citace od slavných filmových kritiků.

Hvězda Wednesday vystoupila proti politické korektnosti. Ukázala na neupřímnost Hollywoodu
Hvězda Wednesday vystoupila proti politické korektnosti. Ukázala na neupřímnost Hollywoodu
22.08.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Vedle užívání umělé inteligence je politická korektnost jedním z nejdiskutovanějších témat Hollywoodu, která má své zaryté zastánce i odpůrce a názory ze všech stran spektra. Hvězda Wednesday Jenna Ortega mnohé překvapila svým otevřeným názorem.

Skvělá nová sci-fi s paralelními vesmíry se vrátí. Temná hmota pocuchá lidem mozek
Skvělá nová sci-fi s paralelními vesmíry se vrátí. Temná hmota pocuchá lidem mozek
22.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Jednou z nejzajímavějších seriálových novinek je sci-fi Temná hmota od streamovací služby Apple TV+. Ta vypráví o cestování alternativními vesmíry a u diváků slavila nemalý úspěch. Příběh se tak dočká pokračování navzdory tomu, že knižní předloha žádné nemá. Původní autor má tak volné pole působnosti.

Stallone v nejlepší roli posledních let. V drsném traileru mlátí lidi a buduje mafii
Stallone v nejlepší roli posledních let. V drsném traileru mlátí lidi a buduje mafii
22.08.2024 9:00:00 | Filmové novinky

Co scenárista a showrunner Taylor Sheridan ve svém téměř multiversu na streamovací platformě Paramount Plus vytvoří, to je klenot a hit. Vedle serióznějších projektů vyniká odlehčená gangsterka Král Tulsy, která konečně přichází s ukázkou toho, co můžeme v druhé řadě čekat.