FB pixel TP pixel
Na HBO dorazil jeden z nejlepších a nejvtipnějších seriálů roku © TMDB

Na HBO dorazil jeden z nejlepších a nejvtipnějších seriálů roku

Na streamovací službě HBO GO se díky zakoupené licenci od americké Hulu objevila očekávaná a předně skvěle hodnocená seriálová novinka o Kateřině Veliké. Nečekejte však nudné kostýmní drama. Čeká vás totiž trefná, nekompromisní a sexy satira.

Filmové novinky

Nečekejte historickou nudu!

Možná si vzpomenete, že HBO již jeden seriál o ruské carevně Kateřině Veliké v uplynulých měsících uvedla. Tehdy se jednalo o historické drama s Helen Mirren, které se kromě promiskuity stárnoucí vládkyně Ruska soustředilo hlavně na kostýmy, válečné pozadí a také trochu příliš na patos. Od novinky Veliká, zakoupené HBO od streamovací služby Hulu, nic takového rozhodně nečekejte. V hlavních rolích se totiž objevují Elle Fanning a Nicholas Hoult, což by vám samo o sobě mělo dát návod, že se tentokrát bude jednat o výrazně svěžejší adaptaci života slavné vládkyně.

Veliká je důvtipným satirickým náhledem na život ruské carevny, která se jako mladá dívka přidá ke dvoru a stane se manželkou idiotského cara Petra. Se svým podřízeným postavením se však nehodlá smířit a rozhodne se, že si dokáže podrobit celou zemi, včetně svého muže, církve, armády i dvořanů. Velmi slibné je hlavně jméno scenáristy Tonyho McNamary, který v podobném duchu sepsal oscarovou Favoritku s Olivií Colman či Emmou Stone. Reakce na úvodní epizody jsou nesmírně pozitivní, když se chválí nejen obsazení, ale především tón, styl humoru a celková zábavnost alternativního mladého pohledu na historické události. Dobrou zprávou pro fanoušky bingewatchingu pak je skutečnost, že HBO neuvádí epizody individuálně. Již nyní je ke zhlédnutí dostupných 5 epizod první řady a zbylých 5 epizod dorazí již 23. května. Můžete si tak dát klidně každý den jednu epizodu a příští sobotu vše završit menším maratonem.

 20 993 zobrazení   59 se líbí
Jsi čaroděj, Harry! Sága Harryho Pottera dorazila na Netflix i s dabingem
Jsi čaroděj, Harry! Sága Harryho Pottera dorazila na Netflix i s dabingem
15.05.2020 | Filmové novinky

Pokud si neplatíte HBO GO a věnujete své peníze pouze Netflixu, máme pro vás dobrou zprávu. Na Netflixu je ode dneška dostupná série o Harry Potterovi a to včetně českého dabingu a titulků. Inu, plány na víkend jsou jasné.

Netflix v trailerech láká na květnovou sci-fi pecku a finále 13 Reasons Why
Netflix v trailerech láká na květnovou sci-fi pecku a finále 13 Reasons Why
13.05.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix právě vydal dva nové trailery. Jeden ohlašuje poslední řadu mysteriózního teen hitu Proč? 13x proto, druhý je naopak novou adaptací postapokalyptické sci-fi Ledová archa s Jennifer Connelly v hlavní roli.

Nejočekávanější nový sci-fi seriál HBO dorazí už v srpnu!
Nejočekávanější nový sci-fi seriál HBO dorazí už v srpnu!
07.05.2020 14:00:00 | Filmové novinky

Lovecraftova země, seriálová novinka producenta J.J. Abramse s prvky rasismu a nadpřirozena z hlavy H.P. Lovecrafta má venku první trailer a konečně známe i přibližné datum uvedení!

Netflix pandemie nezastaví. Pomalu rozjíždí natáčení nových seriálů
Netflix pandemie nezastaví. Pomalu rozjíždí natáčení nových seriálů
06.05.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Mnozí fanoušci se ptají, jak v koronavirové době pokračují produkce jejich oblíbených seriálů a očekávaných novinek. Šéf netflixovského obsahu Ted Sarandos napsal do Los Angeles Times dopis, ve kterém řadu věcí objasňuje.