FB pixel TP pixel
Potká Venom Spider-Mana? Cynická komiksovka trhá rekordy © Sony Pictures

Potká Venom Spider-Mana? Cynická komiksovka trhá rekordy

Pokračování komiksového filmu Venom z roku 2018 ovládlo v zahraničí kina a s více než 90 miliony amerických dolarů nastavilo nový pandemický rekord.

Filmové novinky

Temnější pokračování Venoma od studia Sony Pictures nespadá do Marvel Cinematic Universe, jako například nedávno vydané snímky Shang-Chi a legenda o deseti prstenech a Black Widow – dva doposud nejvýdělečnější filmy tohoto roku. Vzhledem k tomu, že Venom 2: Carnage přichází dosáhl již během prvních tří dnů tak vysokých čísel, je pravděpodobné, že se film brzy zařadí k těm nejvýnosnějším titulům roku 2021. Filmu nahrává i fakt, že bude uveden pouze v kinech. Žádné souběžné uvedení na streamovacích službách se nekoná, což by mohlo značně zvýšit zájem o návštěvu kina.

Tržby větší než u jedničky

Otevírací víkend druhého Venoma byl dokonce úspěšnější než u prvního dílu. První díl utržil „jen“ 80 milionů amerických dolarů. Nejvíc se filmu před třemi lety dařilo v Číně. V té nebyla zatím premiéra druhého dílu stanovena, ale je velmi pravděpodobné, že až se tak stane, porostou tržby z filmu rapidně nahoru. Tržby z Číny jsou totiž pro snímek s rozpočtem 110 milionů amerických dolarů d§ležité, byť ne zcela stěžejní. Ostatně ne všechny marvelovky to mají v Číně jisté. Například již zmínění Shang-Chi anebo Black Widow v Číně zelenou nedostali, čímž studio přišlo o miliony, ale v případě prvního jmenovaného to studio Disney kdovíjak nebolelo. I tak byly tržby masivní. Nyní si samozřejmě všichni kladou otázku, zda úspěch Venoma povede k nějaké formě crossoveru mezi universem Sony a právě MCU. Ostatně již Spider-Man: Bez domova si bude s vesmírem nesouvisejícím se současnou Avengers linií zahrávat.

Ve druhém Venomovi se každopádně opět vrací Tom Hardy coby neomalený novinář Eddie Brock. Dále se můžeme těšit také na Michelle Williams, Reida Scotta, Naomii Harris, Stephena Grahama, Peggy Lu a především na Woodyho Harrelsona, který ztvární ústředního padoucha Cletuse Kasadyho alias Carnage. Venom 2: Carnage přichází do tuzemských kin dorazí již příští čtvrtek, tedy 14. 10. 2021.

 2 569 zobrazení  
Režisér Gladiátora potvrdil pokračování. O čem by mělo být?
Režisér Gladiátora potvrdil pokračování. O čem by mělo být?
06.10.2021 15:00:00 | Filmové novinky

Uzavřený příběh historického oscarového snímku Gladiátor sice k pokračování úplně nevybízel, ale velmi slušné výdělky, velká fanouškovská základna a ochota Ridleyho Scotta hypotetický další díl udržovali při životě. A jak nyní sám režisér potvrdil, opravdu se jej dočkáme.

Sex ve městě se vrátí už v prosinci. Mrkněte na první záběry
Sex ve městě se vrátí už v prosinci. Mrkněte na první záběry
05.10.2021 12:20:00 | Filmové novinky

Jestli se na nějakém seriálu maskéři opravdu vyřádili, nebyla to Hra o trůny, ale nový Sex ve městě.

Hra o trůny se vrací! První trailer na Rod draka ukazuje krvavou historii
Hra o trůny se vrací! První trailer na Rod draka ukazuje krvavou historii
05.10.2021 12:00:00 | Filmové novinky

HBO představila první trailer na Rod draka, očekávaný spin-off Hry o trůny, který nám ukáže pevnou vladařskou ruku Targaryenů.

Netflix láká na nejstylovější akčňák podzimu. Mrkněte na nabušený trailer
Netflix láká na nejstylovější akčňák podzimu. Mrkněte na nabušený trailer
03.10.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Kdo má rád divoký západ, kamerové exhibice, přesně načasované hlášky a Idrise Elbu, ten bude určitě nadšený z nového westernového akčňáku Netflixu.