FB pixel TP pixel
 „Odstěhujte se od maminky a začněte žít.“ Režisér Vetřelců reaguje na kritiku legendárního filmu © 20th Century Fox

„Odstěhujte se od maminky a začněte žít.“ Režisér Vetřelců reaguje na kritiku legendárního filmu

Režisér James Cameron nemá čas na zbytečnosti. Vždyť právě dokončuje Avatara 3 a už chystá i čtvrtý a pátý díl téhle vesmírné ságy. Cameron v posledních měsících také konečně doručil dlouho očekávané restaurované verze svých starších filmů. A na jakoukoli kritiku reaguje naprosto nekompromisně.

Filmové novinky 14. 8. 2024 15:15 | Filmové novinky

Režisér James Cameron patří mezi legendy Hollywoodu, v posledních měsících ale řadu fanoušků zklamal dlouho očekávanými restaurovanými verzemi svých filmů Pravdivé lži a Vetřelci, které dodatečně výrazně upravily množství filmového zrna v obraze. Mnohým divákům vadí, že filmy tak ztratily na atmosféře, filmovém vzhledu a vzdálily se od původní dobové vize, k níž zrno prostě patří. Cameron si ale stojí za tím, že finální produkt je naprostým naplněním jeho představy a nikdo nemá právo na jeho kritiku. Jen on sám.

„Jakmile lidé začnou řešit strukturu zrna, měli by se odstěhovat od maminky a zajít si třeba na rande. Zcela vážně,“ spustil Cameron v rozhovoru pro The Hollywood Reporter. „Jako fakt, děláte si ze mě srandu? Mám na tyhle přepisy filmů skvělý tým, dělám všechny barevné korekce a další změny. Koukám na každý záběr, frame a transfery se mnou dělá člověk, s nímž pracuju roky. Dělám takhle Avatar, Všechno se dělá tímhle způsobem,“ doplnil rozhořčený režisér, který stojí také za megahitem Terminátor a dodal: „Začněte žít, krucinál.“

Cameron zkrátka nemá čas řešit ze svého pohledu hlouposti. Ostatně kromě dokončovacích prací na snímku Avatar: Fire and Ash začíná chystat i čtvrtý a pátý film série. Na ty chtěl původně najít jiné režiséry, ale nyní tvrdí, že se na Pandoru podívá znovu výhradně on. „Museli by mě nějak zastavit. Energii mám, miluju svou práci. Tak proč ne? Musel by mě srazit autobus, aby ty filmy dělal někdo jiný,“ zakončil Cameron.

Zdroj: IndieWire

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Trhá lidi na kusy a kouše nosy. Spider-Manův lovec v traileru válčí s lidským nosorožcem
Trhá lidi na kusy a kouše nosy. Spider-Manův lovec v traileru válčí s lidským nosorožcem
14.08.2024 10:40:00 | Filmové novinky

Po Morbiovi a Madam Web se studio Sony pokouší o další příspěvek do své verze marvelovského vesmíru. Tentokrát se zaměří na odvěkého rivala Spider-Mana s tváří Aarona Taylora-Johnsona. Ten se převtělí do role Lovce Kravena.

Brutální akční řež! Daredevil v uniklém traileru láme ruce a bude drsnější než na Netflixu
Brutální akční řež! Daredevil v uniklém traileru láme ruce a bude drsnější než na Netflixu
13.08.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Návrat komiksového borce Daredevila je bezpochyby nejočekávanější událostí v rámci blížících se seriálů Marvelu pro platformu Disney Plus. Ďábel z newyorské čtvrti Hell's Kitchen totiž nevyměkne, naopak chce oproti Netflixu ještě přitvrdit. Uniklá ukázka vypadá skvěle.

Nový Vetřelec uchvátil první diváky i kritiky. Zvrácená jatka mají překvapivý závěr
Nový Vetřelec uchvátil první diváky i kritiky. Zvrácená jatka mají překvapivý závěr
13.08.2024 16:15:00 | Filmové novinky

Nejnovější Vetřelec s podtitulem Romulus má za sebou světovou premiéru a s tou přichází i první ohlasy diváků, mezi nimiž nechyběli ani kritici. Ti nový přírůstek do série oslavují jako povedený návrat ke kořenům, který skalní fanoušky nadchne.

Největší seriál Netflixu je zpátky! Hra na oliheň 2 slibuje v traileru krvavé Vánoce stovek lidí
Největší seriál Netflixu je zpátky! Hra na oliheň 2 slibuje v traileru krvavé Vánoce stovek lidí
12.08.2024 19:10:00 | Filmové novinky

Už 26. prosince se na obrazovky Netflixu vrátí jeho nejúspěšnější seriál v podobě Hry na oliheň. Hrdina a přeživší minulé hry, Gi-hun, se opět vydá do útrob smrtících úkolů, kde bude bojovat s dalšími 455 konkurenty.