FB pixel TP pixel
Avengers 5 se Marvelu rozpadli pod rukama. Vrátí se tvůrci Infinity War a Endgame? © Marvel Studios

Avengers 5 se Marvelu rozpadli pod rukama. Vrátí se tvůrci Infinity War a Endgame?

Že by si Marvel měl dát od svého multivesmíru na chvíli pauzu, si myslí mnoho fanoušků. Studio se přesto mermomocí snažit budovat obří franšízu, nic se ale nevyvíjí dobrým směrem. Jedním z největších problémů současného Marvelu je budoucnost samotných Avengers. Superhrdinská týmovka se totiž kreativně neustále rozpadá.

Filmové novinky 18. 7. 2024 11:00 | Filmové novinky

Zdá se, že pátí Avengers se od počátku zmítají v problémech. Film byl velkolepě ohlášen v roce 2022 s podtitulem Kang Dynasty a mělo se jednat o velkolepou součást tzv. Fáze 6, na níž mělo navázat vyvrcholení v podobě filmu Avengers: Secret Wars. Brzy však začali projekt opouštět tvůrci i herci. Od komiksové akční podívané dali postupně ruce pryč režisér Destin Daniel Cretton (autor vynikajícího filmového Shang-Chiho) a též původní scenárista Jeff Loveness, který má na kontě ne moc povedený paskvil jménem Ant-Man a Wasp: Quantumania.

Odchody tvůrců

Další rána nastala v momentě, kdy vylezla na povrch obvinění z násilností Jonathana Majorse a následně jej soud shledal vinným z ublížení na zdraví. Marvel se tedy rozhodl rozvázat smlouvu se svým arcipadouchem a musí hledat nového představitele.

Jak se podle posledních informací zdá, to stále není vše. Server Next Point News přišel se zprávou hollywoodského insidera, který tvrdí, že Avengers opět ztratili svého scenáristu. Autor Doctora Strange v mnohovesmíru šílenství Michael Waldron již prý není s projektem spojován. Je tedy otázkou, zda dokončil svou verzi scénáře a dostane ji někdo další k přepisu či Marvel svrhl vše ze stolu a bude se začínat znovu.

Vrátí se tvůrci Endgame?

Hollywood však záhy zaskočila další informace o tom, že zoufalý Marvel možná nakonec sáhne po kreativním duu, které mu po Avengers: Endgame dalo sbohem. Jak totiž uvádí magazín Variety, Marvel oslovil k návratu Anthonyho a Joe Russovi, kteří pro studio natočili dva filmy ze série o Kapitánu Amerikovi a poslední dva díly Avengers. Poté však výrazně rozjeli svou vlastní produkční společnost a vydali se vstříc svým originálním projektům především pro streamovací služby. Angažmá u Marvelu by však pro bratry dávalo smysl, protože kvalitativně se jim v posledních letech nedaří.

Russoovi natočili pro Apple nepovedenou kriminálku s Tomem Hollandem Cherry, předražený špionážní Netflix blockbuster The Gray Man, jenž kritika strhala, a pak také zachraňovali špionážní koninu Amazonu Citadel, která se poněkud kostrbatě snažila rozjet vlastní franšízu. Tvůrci nyní dokončují pro Netflix snímek The Electric State, který bude stát až 300 milionů dolarů a na němž postupně pracují už 7 let. Podobných projektů však má na Netflixu vzhledem k nové filmové strategii streamera ubývat, stejně jako má naopak přibývat producentské kontroly. Cesta k rozkolísanému Marvelu by tak režisérům mohla přinést potřebný komerční hit a obnovit kvalitu tvorby komiksového obra.

Zdroj: Variety

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nejočekávanější krimi podzimu míří na Netflix. Trailer připomíná megahit HBO Bílý lotos
Nejočekávanější krimi podzimu míří na Netflix. Trailer připomíná megahit HBO Bílý lotos
17.07.2024 14:50:00 | Filmové novinky

Jedním z největších hitů Netflixu je filmová série Riana Johnsona Na nože. Není tedy divu, že se streamovací gigant snaží tvořit více podobného obsahu a zdá se, že čekání na třetí díl s podtitulem Wake Up a Dead Man by nám mohla zkrátit komediálně-mysteriózní novinka The Perfect Couple.

Zvěrstva nacistů viděla z první ruky. V traileru válečného dramatu září Kate Winslet
Zvěrstva nacistů viděla z první ruky. V traileru válečného dramatu září Kate Winslet
17.07.2024 14:05:00 | Filmové novinky

Ambiciózní dobové drama Lee představí Kate Winslet jako válečnou fotografku Lee Miller, která čelí nejen hrůzám druhé světové války, ale i předsudkům a sexismu. Právě vydaný trailer láká na silný příběh o odvaze a odhodlání ve vizuálně působivém zpracování.

Slavný akčňák Killer je zpátky. Akcí narvaný trailer odhaluje náhradu za Chow Yun-fata
Slavný akčňák Killer je zpátky. Akcí narvaný trailer odhaluje náhradu za Chow Yun-fata
16.07.2024 18:10:00 | Filmové novinky

Hongkongský akčňák Killer z dílny Johna Woo patří mezi nejslavnější akční filmy všech dob. Ve filmu z roku 1989 naprosto zářil Chow Yun-fat a Hollywood se dlouhé roky snažil snímek přenést do západních reálií. To se nyní skutečně povedlo, přičemž překvapením je, že za americkou verzí stojí režisér původního filmu John Woo.

Netflix spasí Costnerův megapropadák? Herecká legenda by musela zahodit ego
Netflix spasí Costnerův megapropadák? Herecká legenda by musela zahodit ego
16.07.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Kevin Costner podle zákulisních informací dostává novou naději na zakončení své velkolepé westernové ságy Horizont. Po propadáku v kinech totiž má mít o dílo slavného herce a režiséra Netflix. Rád by si vzal pod křídla jak natočenou část, tak chystaná pokračování.