FB pixel TP pixel
Nejočekávanější český film roku ve skvělém traileru. Mádlovy Vlny ukazují boj za svobodu © Bontonfilm

Nejočekávanější český film roku ve skvělém traileru. Mádlovy Vlny ukazují boj za svobodu

Režisér Jiří Mádl konečně odhalil plnohodnotnou upoutávku na svůj dlouhé roky připravovaný projekt Vlny, který nás zavede zpátky do 60. let a ukáže nám boj o svobodu slova, který vrcholil v letech 1967 a 1968.

České novinky 5. 6. 2024 10:30 | České novinky

Jeden z nejambicióznějších a nejočekávanějších filmů letošního roku se konečně ukázal ve velké filmové upoutávce a je se na co těšit. Režisér Jiří Mádl nás zavede do 60. let a ukáže boj zaměstnanců Československého rozhlasu o svobodu slova v době, kdy se komunisté snažili rozvolněné společnosti utáhnout šrouby na 20 let. Drama Vlny vychází ze skutečných osudů Redakce mezinárodního života, kde mezi ikony patřili Jiří Dienstbier, Věra Štovíčková nebo Luboš Dobrovský.

Příběh bude sledovat osudy zaměstnanců rozhlasu skrze oči mladíka Tomáše, který se tak dostává mezi největší profesionály v zemi, ale také do hledáčku tajných služeb. Když se objeví nahrávka, jejíž vypuštění se komunisté snaží překazit za jakoukoli cenu, dobové drama se mění ve špionážní thriller, v němž se boj o rozhlas odehrává v reálné i nadsazené rovině.

Snímek Vlny bude představen na 58. ročníku festivalu v Karlových Varech, postupně by se ale měl dostat i do světových kin. Oficiálně se do českých kin podívá 15. srpna a diváci se mohou těšit na Vojtěcha Vodochodského, Tatiany Pauhofovou, Stanislava Majera, Vojtěcha Kotka, Mariku Šoposkou, Petra Lněničku, Matyáše Řezníčka, Petra Halíčka, Martina Hofmanna, Jacoba Erftemeijera, Jana Nedbala, Tomáše Maštalíra nebo Igora Bareše.

Zdroj: Bontonfilm

 2 086 zobrazení   158 se líbí
Letní novinky ČT odhaleny. Nové seriály doplní totální klasiky, budou i online
Letní novinky ČT odhaleny. Nové seriály doplní totální klasiky, budou i online
04.06.2024 15:45:00 | České novinky

Česká televize představila plán na letní měsíce. Veřejnoprávní televize z Kavčích hor se inspiruje letošními olympijskými hrami a nabídne novinky i klasiky z Francie. Chybět ale nebudou ani obligátní Chalupáři.

Nova s Primou se třesou strachy. Peče celá země hlásí návrat, termín uvedení je nasnadě
Nova s Primou se třesou strachy. Peče celá země hlásí návrat, termín uvedení je nasnadě
03.06.2024 13:30:00 | České novinky

Komerční televize Prima s Novou se mohou začít obávat o sledovanost budoucích měsíců. Česká televize totiž potvrdila, že se na obrazovky znovu vrátí populární kulinářský pořad Peče celá země. Ten dominoval sledovanosti v průběhu letošního jara.

Problém pro Primu: Populární telenovela ZOO končí. Zbývají poslední díly
Problém pro Primu: Populární telenovela ZOO končí. Zbývají poslední díly
02.06.2024 12:50:00 | České novinky

Televize Prima již brzy přijde o jeden z posledních velkých hitů, které poslala na obrazovky. Seriál ZOO byl totiž oficiálně dotočen a komerční televizi tudíž zbývá odvysílat poslední epizody. A protože jich není dost, seriál si dá přes léto pauzu, aby se životnost telenovely s Evou Burešovou ještě trochu protáhla.

Prima pauzuje Máme rádi Česko. Nasadí novinku s Dejdarem, běžné lidi nahradí celebrity
Prima pauzuje Máme rádi Česko. Nasadí novinku s Dejdarem, běžné lidi nahradí celebrity
30.05.2024 15:30:00 | České novinky

Televize Prima změní před létem svůj páteční program, když nahradí populární soutěž Máme rádi Česko novým formátem. Toho se jako moderátor ujme Martin Dejdar. Prima rovněž trochu pozmění styl licencovaného pořadu.