FB pixel TP pixel
Voyo chystá 46 novinek, kterými chce zničit Netflix. Sází i na spartakiádního vraha © Voyo

Voyo chystá 46 novinek, kterými chce zničit Netflix. Sází i na spartakiádního vraha

Voyo a TV Nova se rozhodly šlápnout do výroby originálního obsahu a bojovat ještě více o diváky konkurence. Velkým zahraničním streamovacím hráčům chtějí konkurovat především pestrou plejádou žánrů.

23. 2. 2023 19:10 | Filmové novinky

Chystá se 46 původních projektů o celkové délce více než 600 hodin a 700 epizod, a na své by si měli přijít opravdu všichni. Mezi novinkami jsou mimo osvědčených hřejivých komedií a rodinných dramat i netradiční fantasy či “duchařina”. Nejambicióznějším z připravovaných projektů je česko-slovenská koprodukce, která oživí legendy staré Prahy a přivede do české metropole odvěký boj dobra se zlem. Mysteriózní série Vědma v sobě snoubí prvky moderních žánrů s tradičními tématy fantasy a v hlavních rolích se objeví mj. Dagmar Havlová nebo Jaroslav Dušek.

Výrazným žánrovým odklonem od novácké produkce je i připravovaný duchařský seriál Za domem v lese, který připravují tvůrci oceňované série #martyisdead. V hlavní roli se zde poměrně netradičně představí Miroslav Donutil. Na temnější notu zahraje true-crime série s pracovním názvem Straka, která bude pojednávat o osudech spartakiádního vraha, který vraždil mladé dívky v osmdesátých letech v Praze. Intimnější vhled do krimi žánru naopak nabídne srdceryvná série Miluju tě navždy, táta, která sleduje otce bojujícího za spravedlnost pro zavražděného syna.

K Jadranu se podívá nová detektivka Dobro došli, kde populární Jakub Štáfek bude vyšetřovat zločiny českých a slovenských turistů na dovolené v Chorvatsku. V populární letní destinaci se odehrává i připravovaná absurdní mystérie Bóra o skupince účastníků bizarních workshopů na opuštěném ostrově, který je posune na hranici nemožného. Druhé a třetí řady se pak dočká i loňský hit Král Šumavy: Fantom temného kraje. Není nutno se bát ani toho , že by byli o nové projekty ochuzeni fanoušci komedií. Nová humorná série Jiřího Vejdělka pro celou rodinu zavede diváky do tanečních kurzů na českém maloměstě.

Nově se pak Voyo, potažmo Nova, pustí i do non-fikčního žánru. Ve fázi příprav je dokument o chlupatém slovenském postrachu medvědu hnědém, o úspěch minisérie Ivetaa se pak opře třídílná dokumentární série Málo mě znáš.

Zdroj: MediaGuru

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Neskutečná proměna Brendana Frasera. Takhle pro roli ztloustl na 272 kilogramů
Neskutečná proměna Brendana Frasera. Takhle pro roli ztloustl na 272 kilogramů
22.02.2023 18:40:00 | Filmové novinky

Brendan Fraser hraje ve filmu Velryba muže, jehož obezita už dosáhla hodnoty 272 kilogramů a vzhledem k jeho stravovacím návykům rozhodně dolů nepůjde. Nyní se můžete podívat do zákulisí filmu a zjistit, jak se zhruba 130 kilogramů navíc získává.

Režisér Avatara 2 je vysmátý. Za film dostane pohádkovou finanční odměnu
Režisér Avatara 2 je vysmátý. Za film dostane pohádkovou finanční odměnu
22.02.2023 18:10:00 | Filmové novinky

Režisér James Cameron patří mezi osoby, proti kterým byste nikdy neměli sázet. Možná ani v kasinu ne, protože jestli by někdo dokázal trefit správné číslo na ruletě, je to právě tvůrce Titanicu, Terminátora 2 a samozřejmě nyní už rozjeté ságy Avatar. A to by ty peníze ani nepotřeboval, už za druhý film sci-fi z Pandory dostane pořádný balík.

Marvel proráží kvalitativní dno. Jeho filmy se přestávají líbit i běžným divákům
Marvel proráží kvalitativní dno. Jeho filmy se přestávají líbit i běžným divákům
22.02.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Časy, kdy Marvel v podstatě neudělal chybu a jeho filmy sklízely pozitivní přijetí u kritiků i diváků, jsou zřejmě pryč. Po bídné čtvrté fázi navíc přichází i zklamání z nového Ant-Mana. Film sice vydělává velké peníze, jenže málokomu se líbí. A to je do budoucna velký problém.

Nejlepší krimi seriál Netflixu je definitivně zrušen. Režisér rozhodnutí streamera brání
Nejlepší krimi seriál Netflixu je definitivně zrušen. Režisér rozhodnutí streamera brání
22.02.2023 11:00:00 | Filmové novinky

Pokud jsou mezi fanoušky mrazivého seriálového krimi thrilleru Mindhunter takoví, kteří stále doufají v natočení třetí řady, režisér David Fincher jim svým posledním rozhovorem určitě radost neudělá.