FB pixel TP pixel
Voyo ve stopách Netflixu: První původní seriál bude o českém vrahovi © Voyo

Voyo ve stopách Netflixu: První původní seriál bude o českém vrahovi

Televize Nova konečně začíná s originální tvorbou pro Voyo. Po sedmnácté řadě Ordinace v růžové zahradě nyní představuje první projekt určený ryze pro svou platformu. V minisérii Případ Roubal se dočkáme příběhu jednoho z nejslavnějších tuzemských vrahů. A čeká nás i skvělé herecké obsazení.

České novinky

Nova má smělý cíl - do tří let nalákat na Voyo milióny předplatitelů a začít v tuzemsku řádně konkurovat streamovacím gigantům typu HBO a Netflix. K tomu je ovšem kromě několika vlastních reality show či seriálů, které vysílá týden před televizní premiérou, třeba i nějaký ten originální obsah. První vlaštovkou jsou od začátku září nové díly Ordinace v růžové zahradě 2, v listopadu nás pak čeká minisérie Případ Roubal, jež obsáhne příběh jednoho nechvalně proslulého českého vraha. Ivan Roubal dle důkazů v devadesátých letech zavraždil pravděpodobně osm lidí a k žádné z vražd se nepřiznal, byť několikrát stanul před soudem.

Krimi slaví úspěch

Podobně laděné kriminálky, popisující atmosféru divokých "devadesátek", v posledních letech slaví úspěchy (vzpomeňme třeba na Rédla). Proto není divu, že Voyo vsadilo právě na Roubala. Režie minisérie se ujala Tereza Kopáčová, jež dlouho vzdorovala tlaku producentů, kteří od počátku chtěli do hlavní role samotného Roubala obsadit jednoho z předních tuzemských herců a stálého člena Dejvického divadla Hynka Čermáka. Po kamerových zkouškách ale Kopáčová na Čermákovo angažmá kývla a dle jejího vyjádření podal herec vynikající výkon. V další důležité roli státní zástupkyně uvidíme Dagmar Havlovou, která se k projektu přidala poté, co svou údajně textově složitou úlohu prokonzultovala se svou dcerou, která je v reálu soudkyní.

Voyo ve stopách Netflixu: První původní seriál bude o českém vrahovi © Voyo

Policistu si v kriminální minisérii zahraje David Švehlík, pro kterého to bude seriálový návrat k profesi, kterou vykonával už v Kriminálce Anděl nebo ve třetí sérii Labyrintu. Švehlíkova postava pak přímo vychází z vyšetřovatele Jana Štočka, který Roubalovy vraždy v devadesátých letech vyšetřoval. V projektu, jenž se na Voyo objeví někdy v průběhu listopadu, pak uvidíme i Jana Čenského, Reginu Rázlovou nebo Kamilu Trnkovou. A zdá se, že právě Roubal nám ukáže, zda je rozmazlený a škudlivý tuzemský divák ochoten platit i za domácí streamovací služby.

 1 221 zobrazení  
Český film jede! Novinka z FAMU se dostala na jeden z nejlepších festivalů
Český film jede! Novinka z FAMU se dostala na jeden z nejlepších festivalů
12.08.2021 15:00:00 | České novinky

Nový film Diany Cam Van Nguyen bude soutěžit v prestižní sekci krátkých filmů torontského festivalu.

Nejdražší film Netflixu se natáčí v Praze. Kdy a kde uvidíme filmový štáb?
Nejdražší film Netflixu se natáčí v Praze. Kdy a kde uvidíme filmový štáb?
07.07.2021 13:00:00 | České novinky

V centru Prahy se v tuto chvíli natáčí akční thriller The Gray Man s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem v hlavních rolích. Do kdy se zde filmový štáb zdrží a jaké lokace si k natáčení vybral?

Netflix ukončil natáčení Kosmonauta z Čech. Co dalšího v Česku točí?
Netflix ukončil natáčení Kosmonauta z Čech. Co dalšího v Česku točí?
02.07.2021 10:00:00 | České novinky

Neobvyklé sci-fi podobenství Kosmonaut z Čech v hlavní roli s Adamem Sandlerem se z velké části natáčelo v Česku. Režisér snímku právě informoval, že se tato fáze natáčení nachýlila ke svému konci.

Když nemůžeš, tak přidej! První trailer na očekávaného Zátopka je tady
Když nemůžeš, tak přidej! První trailer na očekávaného Zátopka je tady
24.06.2021 15:00:00 | České novinky

Václav Neužil a Martha Issová se představují jako Emil a Dana Zátopkovi v první pořádné ukázce životopisného filmu o legendě české atletiky!