FB pixel TP pixel
Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe

Spidey opouští MCU, Avengers přicházejí na iTunes a na Comic-Conu byl odtajněn další program marvelovských filmů. V našem článku se zaměříme na všechny snímky plánované čtvrté fáze a podíváme se i trochu do budoucna.

Tipy na film

Black Widow (2020)

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Po deseti letech na scéně se Black Widow konečně dočká sólovky. Hrdinka sice v Endgame obětovala život, aby pomohla Hawkeyeovi získat Soul Stone, snímek nás však vezme do událostí krátce po Občanské válce a kromě Natashy (Scarlett Johansson) v něm uvidíme i Yelenu Belovu (Florence Pugh) a Melinu Vostokoff (Rachel Weisz), tedy další dvě držitelky titulu Black Widow. Film režisérky Cate Shortland by měl širšímu publiku ukázat program Black Widow a uvést do MCU právě Yelenu, jež by mohla v budoucnu zformovat další Avengers. Proti týmu vdov se každopádně postaví superpadouch Taskmaster, geniální stratég, který v komiksu nejednou porazil i Avengers.

The Eternals (2020)

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Marvel se chce ve své čtvrté fázi odlišit od dřívějších snímků, proto se dočkáme i adaptace méně známé komiksové řady Eternals. Tyto božské hrdiny vytvořil Jack Kirby a tak trochu vykradl sám sebe, respektive své životní dílo New Gods, které vytvořil během svého působení v DC Comics. Paradoxně, i New Gods se chystají do filmu, rozhodně se jej ale v režii Avy DuVernay dočkáme později, než-li Eternals. Ach, už vidíme ty připomínky laiků, že DC opět vykrádá Marvel... Každopádně, ve filmu Eternals se na rozdíl od komiksové předlohy dočkáme určitého propojení s pozemskými mýty. Antičtí bozi totiž stále táhnou, tak proč jejich svět nepropojit s nebeskými Eternals? Zatímco v komiksu existují obě tyto rasy nezávisle na sobě, ve filmu režisérky Chloé Zhao uvidíme spojení starověkých bohů i héroů, které by měli reprezentovat hlavně Herkules a Gilgameš s Eternals. Co se mimozemské rasy týče, dočkáme se Theny (Angelina Jolie), genderově upravené Ajak (Salma Hayek), Ikarida (Richard Madden) či Fasta (Brian Tyree Henry). Proti Eternals se postaví legendární božská rasa Celestials (u nás Nebešťané), jejíž výskyt byl v MCU poprvé naznačen už ve filmu Strážci Galaxie. Mezi Celestials patří i Ego, jehož jsme viděli v podání Kurta Russella ve druhém díle Gunnovy ságy, uvidíme tedy, zda se objeví i v Eternals.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Po letech příprav uvede Marvel i snímek o největším mistrovi kung-fu, který se v komiksech objevuje pravidelně už od roku 1973. Původně se Shang-Chi měl ukázat v druhém Spider-Manovi, nakonec ale dostal důvěru rovnou v sólovém snímku. Hlavního hrdinu si zahraje Simu Liu, vedle kterého uvidíme i Awkwafinu. Ve snímku se rovněž dočkáme pravého Mandarina v podání Tony Leunga, který ovlivňuje MCU už od jeho počátku a dříve se podílel na únosu Tonyho Starka, vyzbrojení Ivana Vanka a také nastrčil svého dvojníka ve filmu Iron Man 3. Nyní jej uvidíme v celé kráse a s ním i organizaci Ten Rings, jež dostala svůj název podle jeho deseti magických prstenů. Shang-Chi se do kin vřítí 11. února 2021.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2021)

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Třináct let od svého startu vyzkouší MCU i hororový žánr. Nový Strangeův snímek sice bude stále mít rating PG-13, mělo by se však jednat o trochu strašidelnější příběh. Když chcete film pojmenovat nějak lákavě, vykradete jeden z názvů Lovecraftových děl. Z Mountain of Madness se ve Strangeově případě stalo Multiverse of Madness a Stephen (Benedict Cumberbatch) ve filmu stane v boji proti mocnému Nightmareovi. K ruce mu bude i Scarlet Witch v podání Elizabeth Olsen, další mocná pozemská čarodějka, a podobně jako v prvním díle půjde o záchranu mnoha dimenzí. Premiéra je stanovena na 6. května 2021.

Thor: Love and Thunder (2021)

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Kenneth Branagh rozehrál v prvním Thorovi hamletovský příběh o vyhnaném Asgarďanovi, Alan Taylor ale ve druhé epizodě začal od dramatu uhýbat, načež novozélandský režisér Taika Waititi dílo dokončil a jeho Thor: Ragnarok je svižnou akční komedií. Právě Ragnarok vydělal ze všech thorovských snímků nejvíce, právě proto je Taika znovu na palubě a aktuálně chystá čtvrtý díl Thora. Z marvelovské filmové Trinity je tak Thor jediným hrdinou, který se dočká čtvrtého dílu. Do něj se kromě Chrise Hemswortha i Tessa Thompson jako Valkýra a velký comeback čeká i Natalie Portman. Ta na nedávném Comic-Conu zapózovala s Mjolnirem v ruce, čímž potvrdila, že podobně jako v nedávném komiksu Jasona Aarona uvidíme i na plátně přerod Jane Foster v nordické božstvo jménem Thor. Snímek zaburácí v kinech už 4. listopadu 2021.

The Falcon and the Winter Soldier (2020)

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Abyste pochopili fungování marvelovského rozvětveného vesmíru, budete muset během Fáze 4 sledovat i seriály na streamovací službě Disney+. Prvním z nich je společné dobrodružství Sama Wilsona alias Falcona a Buckyho Barnese vystupujícího pod přezdívkou Winter Soldier. Obě dvě postavy se objevily už v dřívějších snímcích MCU a Falcon dokonce na konci Endgame obdržel štít Captaina Americy. Nový seriál bude mapovat události po Endgame a proti hrdinům v něm stane Baron Zemo, opět v podání Daniela Brühla, jenž tentokráte oblékne i svůj ikonický kostým.

WandaVision (2021)

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Vedle Falcona a Winter Soldiera se vlastního seriálu dočká i milenecká dvojice Wanda Maximoff/Scarlet Witch a android Vision. I když byl druhý jmenovaný zničen Thanosem v Avengers: Infinity War, v komiksech se několikrát vrátil zpět, proto asi nebude problém "oživit jej" i v seriálovém světě. Fámy o tom, že by se měl seriál odehrávat v šedesátých letech nebyly pravdivé, naopak, přesuneme se rovněž do událostí po Endgame. Elisabeth Olsen a Paul Bettany si zopakují své role z dřívějších filmů a vedle ústřední dvojice uvidíme i Teyonah Parris (Kdyby ulice Beale mohla mluvit) jako dospělou Monicu Rambeau. Tato postava se objevila už ve filmu Captain Marvel v podání Akiry Akbar a v komiksu postupně získá schopnosti jako Carol Danvers.

Loki (2021)

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Jedna z nejoblíbenějších postav celého MCU, zrádný nordický bůh Loki (Tom Hiddleston), po letech konečně zamíří do sólového projektu. V seriálu uvidíme pokračování linky z Endgame, respektive z její části v alternativní realitě, kde Loki za pomoci Tesseractu uprchl z New Yorku a otevřel tak novou časovou linii. Není tedy vyloučen výskyt Thora, Odina, Heimdalla a dalších známých postav. Vedle nich se nejspíše dočkáme příchodu Enchantress do hrané podoby, případně i Lokiho syna vlka Fenrira. Seriálu bylo potvrzeno šest epizod a Loki může klidně ovlivnit i snímek Love and Thunder.

Hawkeye (2021)

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Populární lučištník se sice v Endgame na čas proměnil v bojovníka Ronina, nakonec se ale vrátil ke svému luku, čímž si nahodil udici na vlastní seriál. V něm však nebude v lučištnickém umu cvičit svou dceru, jako tomu bylo ve zmiňovaném snímku, nýbrž členku Young Avengers Kate Bishop. Do hlavní role se samozřejmě vrací Jeremy Renner, Kate zatím zůstává neobsazena.

What if...? (2021)

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Na Disney+ se za dva roky dočkáme i animovaného seriálu popisujícího události, co se mohly stát, ale nakonec nestaly. Vychází z úspěšné komiksové série, jež po Secret Wars nastínila například možnost Venomova šíření na Hulka či Thora, a hlavní role si v něm zopakují téměř všechny hlavní hvězdy MCU. Alespoň tedy hlasově. První epizoda by se měla zabývat možností, co by se stalo, kdyby se Captainem Americou nestal Steve Rogers, ale jeho milá Peggy Carter.

Blade (2022)

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Posledním velkým projektem, který Marvel Studios a Walt Disney Pictures na letošním Comic-Conu ohlásily, je nový reboot Bladea. Zabijácký poloupír, který ale krvežíznivé potvory tuze rád loví, by měl odpálit pátou fázi. Místo Wesleyho Snipese, který v roce 1998 začal filmový superhrdinský boom, si hlavní roli střihne dvojnásobný držitel Oscara Mahershala Ali. Doufejme tedy, že nejnovější Blade dostane řádné eRko, aby mohl upíry nemilosrdně kosit.

Další projekty

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Ve fázi 5 se rozhodně dočkáme více filmů. Vzhledem k tomu, že snímky jako Black Panther či Captain Marvel slavily obrovský úspěch, je velmi pravděpodobné, že nejdříve uvidíme jejich sequely. V plánu je i třetí díl Strážců galaxie, jenž nakonec po všech těch tahanicích opět natočí James Gunn, a ve kterém se stále může objevit i božský Thor s tváří Chrise Hemsworthe. Po konci letošního Spider-Mana navíc většina fanoušků vyhlíží i dlouho očekávaný reboot Fantastické čtyřky, do něhož si představují hereckou sestavu, kterou vidíte na fotce.

Jak to bude se Spider-Manem?

Všechno, co potřebujete vědět o budoucnosti Marvel Cinematic Universe © TMDB

Zpráva o tom, že Sony Pictures, které vlastní práva na Spider-Mana, ukončilo sdílení této postavy s Disneym, obletěla nedávno celý svět. Pavoučí hrdina tak v dalších filmech opustí MCU a i když by jej stále měl hrát Tom Holland, nečekejme jeho interakci s Furym a dalšímí hrdiny. Naopak, nově se může potkat s Venom v podání Toma Hardyho.

 6 739 zobrazení   60 se líbí
Tenkrát v Hollywoodu: Co je v nové tarantinovce skutečnost a co fikce?
Tenkrát v Hollywoodu: Co je v nové tarantinovce skutečnost a co fikce?
21.08.2019 | Tipy na film

V určitou chvíli – možná když Leonardo DiCaprio pálil zaživa členku Mansonovy rodiny plamenometem z 2. světové války – jste si pravděpodobně uvědomili, že Tenkrát v Hollywoodu nebyl úplně přesný popis událostí, které se staly 9. srpna 1969 na ulici 10050 Cielo Drive.

10 nekompromisních hororů, pokud vás vyděsil unikátní Slunovrat
10 nekompromisních hororů, pokud vás vyděsil unikátní Slunovrat
20.08.2019 14:00:00 | Tipy na film

Ari Aster nás už druhým celovečerním filmem přesvědčuje, že je hororový král. Snímek Slunovrat je natolik osobitý, že jen těžko najdete podobný film. Přesto jsme to zkusili. Který film si pustíte, abyste ukojili chuť po podobných zážitcích?

10 nenápadných filmů na Netflixu, které stojí za to vidět
10 nenápadných filmů na Netflixu, které stojí za to vidět
19.08.2019 12:00:00 | Tipy na film

V záplavě nových filmů na Netflixu není ojedinělé, že řada menších filmů jednoduše zapadne. Algoritmus Netflixu pro doporučování navíc není dokonalý, a tak se často stane, že potenciálně zajímavý film před diváky skryje. Tady je tudíž 10 filmů, které vám možná unikly a měli byste to napravit.

10 filmů, kterými můžete zavzpomínat na zesnulého Petera Fondu (79)
10 filmů, kterými můžete zavzpomínat na zesnulého Petera Fondu (79)
17.08.2019 | Tipy na film

Hollywood opět truchlí, neboť do hereckého nebe se vydala další legenda, člen hollywoodského klanu Fondů Peter. Zavzpomínejte na jeho veleúspěšnou kariéru prostřednictvím následující desítky snímků.