FB pixel TP pixel
Vyšehrad 2 v prvním videu. Nekorektní Lavi v pokračování nejúspěšnějšího filmu roku 2022 © Bioscop

Vyšehrad 2 v prvním videu. Nekorektní Lavi v pokračování nejúspěšnějšího filmu roku 2022

Největší český hit roku 2022 se vrací! Fotbalový génius Julius Lavický už totiž řádí v pokračování megahitu Vyšehrad. To hodlá první díl trumfnout úplně ve všem. Tvůrci nyní odhalili první video, v němž slibují setrvat u nekorektního humoru.

Filmové novinky 11. 7. 2024 17:10 | Filmové novinky

Fotbalová komedie Vyšehrad: Fylm patří společně se seriály Okresní přebor a Lajna mezi nejpopulárnější sportovní počiny v nedávné historii Česka. Vyšehrad se dokonce stal nejúspěšnějším českým filmem roku 2022, když na tržbách překročil 108 milionů korun a nalákal do kin více než 700 000 diváků. Takovou návštěvnost neměl o rok později ani Kazma se svou ONEMANSHOW: The Movie, a tak bylo jasné, že pokračování osudů Julia Lavického zkrátka musí přijít.

Co přinese dvojka?

Zatímco původní seriál Vyšehrad vznikal ještě víceméně na koleni, filmová verze stála již 30 milionů korun. A i od pokračování si tvůrci slibují velké věci a nebojí se laťku posouvat zase o kus dál. Nemá to však být na úkor toho, co geniálního, leč nablblého fotbalistu v podání Jakuba Štáfka udělalo fenoménem. Jak totiž sám představitel hlavní role slibuje, pokračování by rozhodně nemělo ustoupit od svého nekorektního humoru a mnohdy improvizovaných momentů. Samozřejmostí je pak návrat oblíbených postav. Vrátí se samozřejmě Laviho agent Jarda v podání Jakuba Prachaře, dorazí i Ondřej Pavelka či Jiří Ployhar. Dojde také na Davida Prachaře, Jaromíra Bosáka či Davida Novotného.

Přibudou ale i výrazné herecké posily. Diváky jistojistě pobaví na place vysmátý Lukáš Vaculík, na fotbalových trávnících pak zazáří Václav Neužil, FIlip Březina nebo Adam Ernest. Za režií pokračování stojí opět Martin Kopp spolu s Jakubem Štáfkem. Filmaři si na vznik základního obrysu filmu vyčlenili 33 natáčecích dní a film má přejít do post-produkce v polovině září letošního roku. Diváci se dvojky, která má ve všem trumfnout jedničku, dočkají na jaře roku 2025.

Zdroj: Bioscop

Sci-fi megahit Netflixu se vrací v prvním traileru! Dystopická Díra slibuje zvrácený horor
Sci-fi megahit Netflixu se vrací v prvním traileru! Dystopická Díra slibuje zvrácený horor
11.07.2024 16:25:00 | Filmové novinky

Už jsou to více než 4 roky, co diváky Netflixu ohromila dystopická sci-fi Díra, která se stala doslova přes noc globálním fenoménem. Jeden z nejúspěšnějších projektů streamovací služby nyní dostal pokračování a o násilí, krev a hororové noční můry nebude nouze.

Ďábel nosí Pradu dostane pokračování s hvězdami. Na Netflixu a spol. je komedie stále hitem
Ďábel nosí Pradu dostane pokračování s hvězdami. Na Netflixu a spol. je komedie stále hitem
11.07.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Jak ukázal nedávný úspěch hitovky S tebou nikdy, romantická komedie rozhodně není mrtvým žánrem. Naopak jde o typ filmů, po kterých je momentálně hlad, což naznačuje i připravovaný návrat jednoho z nejlepších romcomů tohoto tisíciletí.

Kudla do zad Kevinu Costnerovi. Jeho vysněný projekt je v troskách a čekají ho dluhy
Kudla do zad Kevinu Costnerovi. Jeho vysněný projekt je v troskách a čekají ho dluhy
11.07.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Westernový epos Kevina Costnera Horizont: Americká sága v kinech neuspěl a srpnová premiéra druhého dílu se tak ruší. Studio Warner Bros. se totiž rozhodlo poskytnout divákům více času na objevení rozmáchlého prvního dílu. Zadlužený režisér tak netuší, kdy dojde k návratu jeho vlastních investic v hodnotě desítek milionů dolarů.

Nejchválenější sci-fi posledních let se vrací. Trailer Odloučení slibuje odvetu za hry s pamětí
Nejchválenější sci-fi posledních let se vrací. Trailer Odloučení slibuje odvetu za hry s pamětí
10.07.2024 15:20:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Apple TV+ nabízí oproti konkurenci střídmější počet originálních titulů, což však kompenzuje intenzivní snahou o co nejkvalitnější obsah. Služba se navíc v posledních letech stala domovem řady skvostných sci-fi seriálů a ten nejchválenější se nyní vrací.