FB pixel TP pixel
Nejslavnější severský detektiv se vrací na Netflix v temném traileru © Netflix

Nejslavnější severský detektiv se vrací na Netflix v temném traileru

Již příští týden se na obrazovky předplatitelů vrátí oblíbený švédský detektiv Kurt Wallander, který se v druhé řadě pustí do nového případu. Zároveň se ale bude vyrovnávat se svou temnou minulostí.

11. 2. 2022 15:30 | Filmové novinky

Milovníkům detektivek asi nemusíme představovat jméno policejního inspektora Kurta Wallandera, hrdinu románů slavného švédského spisovatele Henninga Mankella. Jeho knihy byly zfilmovány jak v rodném Švédsku, tak i v Británii, kde si roli detektiva zahrál hvězdný Kenneth Branagh. Netflix pak předloni připravil restart seriálu, v němž je Wallander ještě mladým policejním zelenáčem. Kvůli propuknutí občanských nepokojů se ovšem velmi rychle dostává do víru událostí, jež z něj udělaly detektiva a nasměrovaly jej vstříc nadějné kariéře.

Druhá řada vstoupí s dalšími šesti epizodami do katalogu streamera 17. února a ponese podtitul Stín zabijáka. V nich se Kurt po svém odchodu od policie ocitá na dně a zažívá tíživou nejistotu, když netuší, jakým směrem se bude jeho budoucnost ubírat. Příležitost znovu nastoupit do jednotky pro závažné zločiny se mu naskytne, když do jejího vedení nastoupí nový komisař Samuel Osei. Wallander jeho nabídku přijímá a je pověřen zdánlivě jednoduchým případem: srážkou s autem před nočním klubem. Když se však ukáže, že oběť má vazbu na neblaze slavný případ vraždy, Wallander rychle pojme podezření, že za tímto incidentem je víc, než se na první pohled zdá.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Jurský svět 3 v traileru láká na nadvládu ještěrů, epickou akci a legendy
Jurský svět 3 v traileru láká na nadvládu ještěrů, epickou akci a legendy
10. 2. 2022 16:00:00 | Filmové novinky

Režisér Colin Trevorrow a studio Universal odhalili první velkolepý trailer na závěr trilogie Jurský svět. Svět nyní hýří dinosaury a hrdinové všech generací se musí spojit, aby zabránili zkáze ve velmi divokých akčních scénách.

Pán prstenů ukázal Galadriel a další. Největší fantasy seriál vypadá božsky
Pán prstenů ukázal Galadriel a další. Největší fantasy seriál vypadá božsky
10. 2. 2022 15:00:00 | Filmové novinky

Amazon pomocí deníku Vanity Fair odtajnil první fotografie z chystané adaptace Pána prstenů z dílny J.R.R. Tolkiena. Fanoušci postav jako Galadriel či Elrond se mohou očividně těšit na velkolepou podívanou na úrovni filmů Petera Jacksona.

Seriál o Obi-Wanu Kenobim má datum premiéry a první fotku stárnoucího Jedie
Seriál o Obi-Wanu Kenobim má datum premiéry a první fotku stárnoucího Jedie
10. 2. 2022 0:05:00 | Filmové novinky

Přesně pětačtyřicet let po svém epickém debutu v Nové naději se Ben Kenobi vrátí! V novém seriálu na Disney+ si ho opět zahraje fanoušky zbožňovaný Ewan McGregor a zdá se, že proti sobě bude mít ještě jiného soupeře, než Darth Vadera.

Oscarové nominace ovládl Netflix a další služby. Končí éra kinofilmů?
Oscarové nominace ovládl Netflix a další služby. Končí éra kinofilmů?
8. 2. 2022 17:00:00 | Filmové novinky

Oscarové animace pro letošní rok jsou na světě a zdá se, že pro tradiční kinofilmy nastávají temné časy. Otěže totiž mocně přebírá streaming v čele s Netflixem.