FB pixel TP pixel
Hvězda Wednesday vystoupila proti politické korektnosti. Ukázala na neupřímnost Hollywoodu © Netflix

Hvězda Wednesday vystoupila proti politické korektnosti. Ukázala na neupřímnost Hollywoodu

Vedle užívání umělé inteligence je politická korektnost jedním z nejdiskutovanějších témat Hollywoodu, která má své zaryté zastánce i odpůrce a názory ze všech stran spektra. Hvězda Wednesday Jenna Ortega mnohé překvapila svým otevřeným názorem.

Filmové novinky 22. 8. 2024 13:00 | Filmové novinky

V nejnovějším rozhovoru pro magazín Vanity Fair, vztahujícím se především ke kampani pokračování Burtonovy komediální fantasy o soužití duchů ve starém domě Beetlejuice Beetlejuice, se jednadvacetiletá hvězda Jenna Ortega rozpovídala i o politické korektnosti v Hollywoodu. Svůj názor ale nepřímo vyjádřila již dříve, když po vyhazovu herecké kolegyně Melissy Barrery též odešla z připravovaného sedmého pokračování Vřískotu. Mexická herečka totiž vyjádřila podporu Palestině a označila izraelské chování za nehumánní, za což byla ihned obviněna z antisemitismu a odejita z franšízy. Ortega následující den oznámila, že se vzhledem k „časovým kolizím“ též nebude moci v hororovém snímku objevit.

Nově v rozhovoru pro Vanity Fair nepřímo potvrdila domněnku, kterou vyslovila některá média již loni na podzim, a to, že se spíš než o časové možnosti jednalo o podporu herecké kolegyně. Sama také vyjádřila podporu Palestině, avšak ne tak hlasitě jako její starší kolegyně.

Politická korektnost Hollywoodu

„Filmový průmysl je velice citlivá oblast. Všichni chtějí být politicky korektní, ale mám pocit, že tím ztrácíme hodně ze své lidskosti a integrity, protože nám chybí upřímnost. Představte si, že by každý mohl říct, co cítí, a nebyl by za to odsuzován, a když už, tak by to vyvolalo nějakou debatu, ne hádku,“ vyjádřila se v rozhovoru.

Podpora Palestině, za kterou byla odejita Barrera, je samozřejmě dost odlišným případem než např. sexuální skandály či homofobní a transfobní výroky, které se táhnou s jinými (nejen) hollywoodskými hvězdami. Ačkoliv se jedná o dost rozdílná obvinění, přeci jen Ortega možná uhodila hřebíček na hlavičku a vyjádřila se odvážně a o dost osobněji, než jsme zvyklí u herců a hereček vídat.

Zdroj: Deadline

Skvělá nová sci-fi s paralelními vesmíry se vrátí. Temná hmota pocuchá lidem mozek
Skvělá nová sci-fi s paralelními vesmíry se vrátí. Temná hmota pocuchá lidem mozek
22.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Jednou z nejzajímavějších seriálových novinek je sci-fi Temná hmota od streamovací služby Apple TV+. Ta vypráví o cestování alternativními vesmíry a u diváků slavila nemalý úspěch. Příběh se tak dočká pokračování navzdory tomu, že knižní předloha žádné nemá. Původní autor má tak volné pole působnosti.

Stallone v nejlepší roli posledních let. V drsném traileru mlátí lidi a buduje mafii
Stallone v nejlepší roli posledních let. V drsném traileru mlátí lidi a buduje mafii
22.08.2024 9:00:00 | Filmové novinky

Co scenárista a showrunner Taylor Sheridan ve svém téměř multiversu na streamovací platformě Paramount Plus vytvoří, to je klenot a hit. Vedle serióznějších projektů vyniká odlehčená gangsterka Král Tulsy, která konečně přichází s ukázkou toho, co můžeme v druhé řadě čekat.

Hvězda The Last of Us v ohrožení. Na natáčení musela speciální ochranka
Hvězda The Last of Us v ohrožení. Na natáčení musela speciální ochranka
21.08.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Videoherní průmysl se pyšní velmi věrnými fanoušky, ale též řadou toxických hejtrů. Série The Last of Us je známá pro mnoho incidentů, které se nevyhýbají ani její seriálové adaptaci. Podle nejnovějších informací dokonce fanoušci ohrozili natáčení druhé řady.

Životní projekt Kevina Costnera konečně na HBO. Propadák v kinech ho připravil o miliony
Životní projekt Kevina Costnera konečně na HBO. Propadák v kinech ho připravil o miliony
21.08.2024 9:00:00 | Filmové novinky

Costnerův velkofilm Horizont: Americká sága měl být jedním z letošních velkých starosvětských návratů, bohužel se ale nakonec jedná jen o jeden z největších propadáků. Spasit by jej podle tvůrců mělo nově oznámené uvedení na streamingu.