FB pixel TP pixel
Vánoce budou magické! Trailer Wonky srší atmosférou, která tu nebyla od Harryho Pottera © Warner Bros.

Vánoce budou magické! Trailer Wonky srší atmosférou, která tu nebyla od Harryho Pottera

Slavný příběh o Willy Wonkovi z pera Roalda Dahla dostává novou podobu v podobě prequelu o počátcích slavného výrobce čokolády. A režisér ultimátního rodinného dojáku Paddington opět dokazuje, že kouzelnou atmosféru vykouzlí jako málokdo.

Filmové novinky

Režisér Paul King se nesmazatelně zapsal do dějin kinematografie dvojicí rodinných snímků ze série Paddington, přičemž hlavně Paddington 2 patří mezi filmy, které se často objevují v žebříčcích nejlepších filmů všech dob díky své ultimátně pozitivní atmosféře, jež nakazí i největšího cynika. Takže dává smysl, že právě King točí (před)pokračování příběhu Willyho Wonky, jehož známe z filmové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna a také remaku od Tima Burtona Karlík a továrna na čokoládu. V novém snímku se však podíváme dávno před události s Karlíkem a poznáme, jak Wonka rozjel svůj čokoládový byznys a doslova zničil čokoládový kartel.

Kingův film, v jehož hlavní roli se objeví miláček dívčích srdcí Timothée Chalamet, v první traileru ohromuje pohádkovou atmosférou a magickými kejklemi, které značně připomínají ságu Harryho Pottera. Což nepřekvapí v momentě, kdy zjistíme, že stejně jako v případě Paddingtona stojí za snímkem producent Harryho Pottera David Heyman, jenž spolu s režisérem získal i osvědčené britské obsazení vedlejších rolí v podobě Sally Hawkins, Olivie Colmanči Hugh Granta, který si střihne ikonického zpívajícího Umpalumpu. Pokud tedy milujete britské rodinné komedie, Wonka se zdá být 14. prosince 2023 jasnou vánoční volbou.

Zdroj: Warner Bros.

Dokonalá filmařina, která vám rozštípne mozek. Nolanův Oppenheimer sbírá chválu ze všech stran
Dokonalá filmařina, která vám rozštípne mozek. Nolanův Oppenheimer sbírá chválu ze všech stran
12.07.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Epické historické drama Oppenheimer v režii Christophera Nolana se již brzy objeví v našich kinech. Kritici již snímek viděli a jsou veskrze nadšení, když mluví o odvážné a komplexní podívané, která se okamžitě řadí mezi nejlepší režisérovy snímky.

Indiana Jones 5 mohl mít zcela jiný konec. Režisér odhalil, proč ho nepoužil
Indiana Jones 5 mohl mít zcela jiný konec. Režisér odhalil, proč ho nepoužil
11.07.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Režisér snímku Indiana Jones a nástroj osudu, James Mangold, pracoval během psaní posledního dobrodružství slavného archeologa s různými verzemi příběhu. Nyní odhalil, kam jsme se mohli s Jonesem vydat v alternativním finále série.

Šílený Max na krvavých steroidech. Tvůrci Deadpoola baví trailerem zvráceného akčního seriálu
Šílený Max na krvavých steroidech. Tvůrci Deadpoola baví trailerem zvráceného akčního seriálu
11.07.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Adaptace videohry, která je víceméně variací na destrukční derby, se může jevit jako velmi špatný nápad. Tvůrci ujeté komiksové komedie Deadpool se však nezalekli a přichází s post-apokalyptickým akčňákem, ve kterém řádí psychopatický klaun a lidstvo je na pokraji zkázy.

Brilantní komedie a Gosling zralý na Oscara. Barbie první diváky odrovnala
Brilantní komedie a Gosling zralý na Oscara. Barbie první diváky odrovnala
11.07.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Už za týden se do českých kin přiřítí horká komediální novinka Barbie, ve které si hlavní roli zahrála Margot Robbie. Jejího životního druha Kena ztvárnil Ryan Gosling a podle prvních diváků je právě on zralý na minimálně oscarovou nominaci.