FB pixel TP pixel
Wow! Český seriál získal jako první v historii nominaci na Ceny Emmy! © TMDB

Wow! Český seriál získal jako první v historii nominaci na Ceny Emmy!

Ačkoli výsledky tradičních Emmy jsou už známy. Mezinárodní Ceny Emmy ještě rozdané nejsou. A my je tentokrát budeme bedlivě sledovat, neboť se do nominací vůbec poprvé dostal i český seriál!

České novinky

Je to 14 dní, co jsme se dozvěděli, že povedený internetový seriál Pavla Soukupa #martyisdead dostane pokračování s názvem #annaismissing, a nyní je seriál o kyberšikaně z produkce Bionautu opět ve středu zájmu. Čerstvě byl totiž nominován na mezinárodní Ceny Emmy, což rozhodně není něco, co by se mělo přehlížet. Už jen proto, že se jedná o vůbec první český seriál, kterému se to povedlo. #martyisdead je tak ve stejné společnosti jako třeba seriáloví Watchmen, kteří vyhráli nedávno vyhlášené americké Ceny Emmy.

Znovu se tedy potvrzuje, že pokud si kreativní tým dokáže vzít na paškál atraktivní, mezinárodně zajímavé téma, má šanci uspět i v konkurenci více než tisícovky dalších projektů a vyšvihnout se mezi televizní elitu. Nominace #martyisdead je o to příjemnější, že za projektem stojí režisér Pavel Soukup, který nás v minulosti bavil již svými krátkými projekty Lesapán nebo Domovoj, které jasně naznačovaly, že se v tuzemsku rodí nebývalý žánrový talent, který má na dobré látky a jejich zpracování čich.

Zatímco výsledky mezinárodních Emmy budou známy 23. listopadu, #martyisdead má svá želízko v ohni i tuzemsku, kde byl v uplynulém týdnu nominován v Křišťálové lupě v kategorii Nejlepší online video. Doplňme pak, že vloni se webseriál distribuovaný Mall.TV stal nejlepším webseriálem střední a východní Evropy na festivalu Serial Killer.

 2 561 zobrazení   20 se líbí
PODCAST: S V. Markem o letní sezóně kin, Tenetu a podzimu s koronavirem
PODCAST: S V. Markem o letní sezóně kin, Tenetu a podzimu s koronavirem
20.09.2020 15:00:00 | České novinky

Jaká byla pro kinaře a distributory letní sezóna a potřebovali jsme vůbec příchod Tenetu? A co čeká kina v podzimním období, kdy se znovu rozjíždí pandemie koronaviru. O poučení z první vlny jsme se bavili s Vojtou Markem z distribuční společnosti Bioscop.

Jeden z nejlepších českých webseriálů se dočká pokračování. Uvede ho Mall.tv
Jeden z nejlepších českých webseriálů se dočká pokračování. Uvede ho Mall.tv
13.09.2020 15:00:00 | České novinky

Seriál #martyisdead, který v loňském roce uvedla internetová televize Mall.tv, se dočká pokračování. Po kyberšikaně dojde na únos za účelem tvorby nelegálních videí.

17 filmových novinek, které jsou ode dneška dostupné na Netflixu
17 filmových novinek, které jsou ode dneška dostupné na Netflixu
09.09.2020 13:00:00 | České novinky

Netflix i nadále pokračuje v zářijovém rozšiřování svého katalogu. Kromě několika nových původních pořadů dnes přinesl hlavně dvanáctku českých snímků.

Zemřel oscarový režisér Jiří Menzel. Připomeňte si ho jeho nejlepšími filmy
Zemřel oscarový režisér Jiří Menzel. Připomeňte si ho jeho nejlepšími filmy
07.09.2020 | České novinky

V neděli 6. září dorazila smutná zpráva, že v 82 letech zemřel jeden z předních představitelů československé Nové vlny Jiří Menzel. Pojďme si připomenout jeho odkaz.