FB pixel TP pixel
Snyder Cut Justice League opravdu vzniká pro uvedení na HBO Max © TMDB

Snyder Cut Justice League opravdu vzniká pro uvedení na HBO Max

Téměř tři roky po uvedení Ligy spravedlnosti, kterou měl na svědomí Joss Whedon, se Zack Snyder dočkal. Jeho původní verze, jež je mezi fanoušky nazývána Snyder Cut, se totiž objeví na brzy startující streamovací službě HBO Max.

Filmové novinky

Režisér Zack Snyder se po dvou kladně hodnocených komiksovkách 300 a Watchmen vrhl na tvorbu filmového vesmíru DC Extended Universe, jenž odstartoval supermanskou sólovkou Muž z oceli. Následně si naplánoval dalších pět snímků a se studiem Warner Bros. podepsal smlouvu na několik let dopředu. V roce 2016 představil světu masivní crossover Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, kde se proti sobě postavili nejslavnější hrdinové vesmíru DC a na konci jejich střetu padl i základní kámen JL. Právě celovečerní týmovka, jež měla konkurovat marvelovským Avengerům, měla být stěžejním dílem celého univerza DCEU, v průběhu dotáček byl ale Snyder od filmu odvolán, což Warneři zakryli krycí historkou, jež Snyderův vyhazov vysvětlovala jako dobrovolné odstoupení od projektu kvůli úmrtí dcery.

Snyder Cut Justice League opravdu vzniká pro uvedení na HBO Max © TMDB

Projektu se coby režisér chopil spoluscenárista Joss Whedon, jenž paradoxně předtím natočil dva díly Avengerů, ve výsledku se ale filmová Liga spravedlnosti ani jedné Whedonově marvelovce ani nepřiblížila. Prakticky ihned po premiéře rozjel Zack masivní kampaň a neustále na sociální síti Vero zveřejňoval fotky, kamerové zkoušky či videa ze své verze Ligy spravedlnosti, jež postupně mezi fanoušky a publicisty získala název "Snyder Cut". Loni v listopadu, tedy dva roky po premiéře Whedonova filmu, podpořily vydání tohoto "Snyder Cutu" všechny hlavní hvězdy filmu kromě Henryho Cavilla a světem letěly spekulace o možném uvedení na nové streamovací službě společnosti WarnerMedia, HBO Max.

Snyder Cut Justice League opravdu vzniká pro uvedení na HBO Max © TMDB

Dnes pak Snyder na svém účtu na Veru uspořádal online sledování Muže z oceli, ke kterému se připojili i Henry Cavill a Jason Momoa. Po skončení filmu režisér potvrdil, že jeho verze, jež oficiálně dostala jméno Zack Snyder's Justice League, debutuje na HBO Max někdy v příštím roce. Prozatím nevíme, zda se bude jednat pouze o původní nesestřihaný čtyřhodinový film, nebo zda snímek Warneři rozdělí na minisérii. Čeká nás každopádně částečně jiný příběh, ve kterém uvidíme i Darkseida v podání Raye Portera, Vulka s tváří Willema Dafoea i Iris West, kterou si zahrála Kiersey Clemons. Práce na této staronové verze filmu by dle odhadů mohly stát až 30 milionů dolarů.

 277 zobrazení   15 se líbí
Netflix láká na očekávanou oscarovku, komedii a Umbrella Academy 2
Netflix láká na očekávanou oscarovku, komedii a Umbrella Academy 2
20.05.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix opět myslí na svou širokou diváckou základnu a láká své rozmanité fanoušky na bláznivou komedii s Willem Ferrellem, pokračování úspěšného superhrdinského seriálu a na ambiciózní drama oscarového Spikea Lee.

Na HBO dorazil jeden z nejlepších a nejvtipnějších seriálů roku
Na HBO dorazil jeden z nejlepších a nejvtipnějších seriálů roku
18.05.2020 14:00:00 | Filmové novinky

Na streamovací službě HBO GO se díky zakoupené licenci od americké Hulu objevila očekávaná a předně skvěle hodnocená seriálová novinka o Kateřině Veliké. Nečekejte však nudné kostýmní drama. Čeká vás totiž trefná, nekompromisní a sexy satira.

Jsi čaroděj, Harry! Sága Harryho Pottera dorazila na Netflix i s dabingem
Jsi čaroděj, Harry! Sága Harryho Pottera dorazila na Netflix i s dabingem
15.05.2020 | Filmové novinky

Pokud si neplatíte HBO GO a věnujete své peníze pouze Netflixu, máme pro vás dobrou zprávu. Na Netflixu je ode dneška dostupná série o Harry Potterovi a to včetně českého dabingu a titulků. Inu, plány na víkend jsou jasné.

Netflix v trailerech láká na květnovou sci-fi pecku a finále 13 Reasons Why
Netflix v trailerech láká na květnovou sci-fi pecku a finále 13 Reasons Why
13.05.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix právě vydal dva nové trailery. Jeden ohlašuje poslední řadu mysteriózního teen hitu Proč? 13x proto, druhý je naopak novou adaptací postapokalyptické sci-fi Ledová archa s Jennifer Connelly v hlavní roli.