FB pixel TP pixel
Netflix konečně ukázal trailer napínavé minisérie o slavné záchranné akci © Netflix

Netflix konečně ukázal trailer napínavé minisérie o slavné záchranné akci

Netflix právě zveřejnil trailer k minisérii Záchranná mise v thajské jeskyni. Po dokumentu na Disney+ a hvězdně obsazeném dramatu od Amazonu, se bude snažit přiblížit známý příběh zaměřením na detailnost a autenticitou.

4. 9. 2022 9:00 | Filmové novinky

V roce 2018 celý svět s napětím sledoval záchrannou misi, v níž se elitní záchranný tým potápěčů snažil vysvobodit dvanáct malých fotbalistů a jejich trenéra, kteří uvízli v podzemním jeskynním systému. Tuto napínavou, emotivní a mediálně vděčnou situaci se pak rozhodlo natočit rovnou několik filmových štábů. Nejprve jsme dostali skvělý dokumentární film Záchrana, který je dostupný na Disney+, a před pár týdny na Amazonu debutovalo poctivě budované drama Třináct životů od renomovaného Rona Howarda s Viggo Mortensenem a Colinem Farrellem v hlavních rolích, které se zaměřovalo především na záchranářský tým. Se svou troškou do mlýna nakonec přispěl i Netflix.

Streamovací gigant si pro vykreslení známého příběhu zvolil formát minisérie, která bude obsahovat 6 hodinových epizod. Jak naznačuje trailer i netflixovské promo materiály, zvolená délka pravděpodobně umožní pojmout vyprávění jako rozsáhlou a podrobnou kroniku záchranné akce, jejíž skutečné jádro spočívá v mezinárodních vztazích, díky nimž byla úspěšná. Seriál se snaží zaštiťovat autenticitou, proto byl celý natáčen v Thajsku ve skutečné jeskyni Tham Luang a obsahuje mimo jiné i rozhovory se skutečnými chlapci z fotbalového týmu Wild Boars. Minisérie bude na Netflixu k vidění od 22. září.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Recenze na Pána prstenů chválí velkolepost. Řada věcí však lidem pije krev
Recenze na Pána prstenů chválí velkolepost. Řada věcí však lidem pije krev
01.09.2022 17:30:00 | Filmové novinky

Již zítra se dočkáme prvních dvou epizod letošního nejočekávanějšího seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. Po fanouškovských nadšených reakcích se k velkolepému seriálu vyjádřili i kritici. Co si o seriálu myslí?

Žižka v brutálním traileru jede bomby. Ben Cristovao přijde o hlavu
Žižka v brutálním traileru jede bomby. Ben Cristovao přijde o hlavu
01.09.2022 14:30:00 | Filmové novinky

Filmový spektákl Petra Jákla se představuje v prvním necenzurovaném traileru a Jan Žižka si rozhodně nebere servítky. V ukázce seká ruce i hlavy a jeho vztek odnese i Ben Cristovao.

Nejlepší komedie roku přichází! Trailer dráždí bránici humorem i zvratky
Nejlepší komedie roku přichází! Trailer dráždí bránici humorem i zvratky
01.09.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Jeden z nejlepších filmů roku konečně přichází do českých kin. Zlatou palmou oceněný komediální hit Rubena Östlunda uvidíme již 6. října a oficiální trailer míří přímo na diváckou bránici.

Medvídek Pú je krvelačný vrah. Trailer nového hororu nestraší jen děti
Medvídek Pú je krvelačný vrah. Trailer nového hororu nestraší jen děti
31.08.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Říkali jste si někdy, jak by to asi vypadalo, kdyby byl Medvídek Pú sériovým vrahem, který nemá slitování? Snít už nemusíte, nový film totiž na otázku jasně odpovídá.