FB pixel TP pixel
Marigold v prequelu Zaklínače? Herec potvrdil trapný důvod angažmá v nové fantasy © Netflix

Marigold v prequelu Zaklínače? Herec potvrdil trapný důvod angažmá v nové fantasy

Měl to být chytrý způsob, jak přilákat k jinak nemastnému, neslanému seriálu pozornost fanoušků Zaklínače. Z umístění Marigolda tisíc let před události původního seriálu s Geraltem je však spíš trapas. A hercovo zdůvodnění očividného cestování časem celé lákání na prequel jen zhoršilo.

8. 12. 2022 16:30 | Filmové novinky

Totální zoufalost a snaha hrát na ty evolučně nejstarší pudy lidského mozku. Tak nějak by se dala nazvat snaha Netflixu vytvořit hype okolo blížícího se seriálového prequelu Zaklínače s poddtitulem Pokrevní pouto, v němž chce streamovací služba opět potěšit fantasy fanoušky globálně milovaného brandu a ověřit si poprvé ne-animovanou formou, že jim tohle universum bude i mimo hlavní seriál schopné generovat zisky.

Místo reklamy Netflix kolem Zaklínače hasí nepěkné kauzy

Jenže ono nadšení se jaksi nekoná. Jednak ho v posledních měsících zastínily velmi znepokojivé novinky z hlavního seriálu, který opustil představitel hlavní role Henry Cavill a odkud unikly informace o velmi nepěkném chování scenáristů, jejichž přístup k předloze byl dost možná důvodem číslo jedna, proč Cavill s celým projektem seknul.

A za druhé i samotný prequel, zdá se, provází jeden nezdar za druhým. Ostatně, jak chcete uvést do provozu slinné žlázy diváků, když si necháte ještě před začátkem hlavní marketingové kampaně uniknout informaci, že váš seriál byl po natočení pro tvůrce tak nezajímavý, že se jej raději rozhodli zkrátit ze 6 na 4 díly.

Zoufalá snaha o Hail Mary

V takovém chaosu a záplavě kritiky od nespokojených fanoušků by asi předvánoční období nechtěl trávit nikdo. A teď si představte, že vaše vánoční prémie potenciálně závisí na tom, zda dokážete aktuálně rozzuřenému davu diváků připravených bojkotovat vaše zaklínačské počiny prodat přinejlepším průměrný seriál.

Inu, tvůrci se proto rozhodli zariskovat, a když už v celém obsazení Pokrevního pouta nemají žádný „plakátový tahák“, půjčili si diváky nejmilovanější postavu původního seriálu, barda Marigolda. A prostě jí do příběhu, jež se má odehrávat „více než tisíc let před událostmi Zaklínače“, dopsali drobnou roli prvoplánově proto, aby herce mohli vystavit v traileru a upoutat tak pozornost diváků.

Zdůvodnění samotného herce situaci příliš neprospělo

To je samo o sobě poměrně zvláštní gesto. Ještě zvláštněji však působí vysvětlení své přítomnosti v prequelu, které Marigoldův představitel Joey Batey následně dal médiím:

„Moc hudby a příběhů je samotným jádrem seriálu Zaklínač: Pokrevní pouto. Dává proto smysl, aby byl Marigold jakýmsi pojítkem mezi Pokrevním poutem a hlavním seriálem. Když jsem byl požádán, abych si odskočil z natáčení třetí série Zaklínače a podílel se na prequelu, naprosto mě to nadchlo. I přes mou velmi malou roli mi bylo velkým potěšením zahrát si po boku nenapodobitelné Minnie Driver a pracovat během svého vyčerpávajícího třídenního natáčení i s neuvěřitelným kaskadérským týmem.“

Lámete-li si tedy hlavu nad tím, zda má Marigoldova cesta časem o tisíc let nazpět do prequelu Zaklínače nějaký racionální důvod, pak vězte, že nemá. Batey de facto sám přiznal, že se jej tvůrci pouze pokusili využít jako marketingový tahák na jinak nevýrazně působící seriál. A nás snad může těšit jen to, že se pro podobné účely nepokusili vytvořit třeba nějakého pradávného předka Geralta, na jehož ztvárnění by si půjčili samotného Cavilla.

Zdroj: CBR

Tomáš Durčák
Dumavý samotář se zájmem o vše, co ještě neví. Původně chtěl z dlouhé chvíle jenom trochu psát o GoT, načež se z něj přes noc stal někdo, kdo už si sem musel napsat svůj medailonek. Nepohrdne dobrým filmem, seriálem, knihou, hudbou ani divadlem (zkrátka kulturní člověk každým coulem). Jako šéfredaktor už vedl pár projektů, kterým se dařilo i nedařilo, a pár lidí, kterým psaní šlo i nešlo. Jeho 46 chromozomů mu mimo jiné do vínku dalo nevypnutelný a mimořádně citlivý Grammar Nazi radar, díky kterému je sice nejlepším korektorem českého jazyka široko daleko, ale internetové diskuze bez prožití slabšího infarktu číst nemůže.
Scenáristé Zaklínače se pokusili seriál bránit. Fanoušci jim pořádně naložili
Scenáristé Zaklínače se pokusili seriál bránit. Fanoušci jim pořádně naložili
07.12.2022 17:10:00 | Filmové novinky

Kombinace drbů, že scenáristé Zaklínače nemají rádi knižní předlohu a oblíbené videohry, a odchodu Henryho Cavilla z hlavní role po chystané třetí řadě vyústila u mnoha fanoušků slavné fantasy ságy v odevzdanost, případně zlost vůči Netflixu. A scenáristé si teď vůbec nepomohli.

Avatar 2 je podle kritiků mistrovské dílo. Největší obavy se ale potvrdily
Avatar 2 je podle kritiků mistrovské dílo. Největší obavy se ale potvrdily
07.12.2022 16:45:00 | Filmové novinky

A je to tady! Avatar 2 s podtitulem The Way of Water konečně měli možnost vidět první diváci, mezi nimiž byli i mnozí zahraniční kritici. A zatímco na tuzemské recenze je zatím vypsané embargo, v zámoří se neubránili prvním dojmům. A hodnocení jsou dost jasná.

Nejambicióznější fantasy posledních let končí velkolepě. Kritici mluví o skvělém finále
Nejambicióznější fantasy posledních let končí velkolepě. Kritici mluví o skvělém finále
07.12.2022 15:25:00 | Filmové novinky

Po dvou letech se konečně na HBO Max dočkáme dovyprávění epického fantasy příběhu hrdinky Lyry ze seriálu Jeho temné esence. První reakce na celou řadu jsou venku a my si tak můžeme odpovědět na otázku, zda se dlouhé čekání vyplatilo.

Warneři právě přišli o tvůrce globálních megahitů. Jaká bude budoucnost Duny?
Warneři právě přišli o tvůrce globálních megahitů. Jaká bude budoucnost Duny?
07.12.2022 13:45:00 | Filmové novinky

Mezi studiem Warner Bros. a společností Legendary právě vypršela vzájemná distribuční a koprodukční smlouva. Neshody mezi těmito společnostmi, které vznikly během pandemie, donutily zástupce Legendary ve spolupráci nepokračovat a podepsat novou dohodu s jiným partnerem.