FB pixel TP pixel
Zaklínač je podle scenáristy seriálu věrný předloze. Obratem se usvědčil ze lži © Netflix

Zaklínač je podle scenáristy seriálu věrný předloze. Obratem se usvědčil ze lži

V tvůrčím týmu Zaklínače asi není po špatných recenzích a mdlé sledovanosti veselo. Zatímco jeden z tvůrců viní diváky, druhý se zase brání nařčením, že seriál nerespektuje předlohu. Jako důkaz si však vybral scénu, která naopak potvrdila obvinění fanoušků.

Filmové novinky

I když se tvůrci Zaklínače dušovali, že budou ve třetí řadě více respektovat knižní předlohu, fanoušci nakonec nové epizody nepřijali a třetí sérii hodnotí naopak jako nejhorší. V tvůrčím týmu Zaklínače tak v tuto chvíli nevládne dobrá nálada. Nejprve se výkonný producent Tomek Baginski opřel do diváků, když mimo jiné naznačil, že se kvůli mladé generaci odchované YouTubem a TikTokem musel příběh zjednodušit. Nyní se zase ohradil producent a scenárista Javier Grillo-Marxuach proti obvinění z nerespektování knih a bránil se dřívějším nařčením, že autoři seriálu nemají rádi herní a knižní předlohy.

Grillo-Marxuach na Twitteru uvedl odkaz na scénu z šesté epizody třetí řady, která má být podle něj přesnou rekonstrukcí děje odehrávající se v knihách Andrzeje Sapkowského: „Pro ty, kteří tvrdí, že nečteme/neuctíváme knihy, předloha Zaklínače v díle 306 začínala přesně tak, že Dykstra držel Geraltovi nůž pod krkem, zatímco on močil do květináče. Stránky knihy to dokazují!" ohradil se Grillo-Marxuach. I když měl tento příměr sloužit jako potvrzení, že autoři seriálu věnují pozornost původnímu příběhu, odhalil nechtěně vtipně opak. Grillo-Marxuach totiž jednak špatně přepsal jméno postavy, které je ve skutečnosti Dijkstra (ne Dykstra), a navíc se celá scéna odehrává trochu jinak. Její chronologické pořadí je jiné než v knize, kde dává její umístění větší smysl, a samotná scéna je navíc v knize popsaná tak, že Geralta zadrží Dijkstrova stráž a ne samotný Dijkstra. I když jde spíše o detaily, celá twitterová diskuze nakonec odhalila hlavně neochotu Grillo-Marxuacha přijmout kritiku.

Zdroj: Kotaku

Vraždící lenochod útočí! Nejpomalejší zabiják všech dob v bizarním traileru
Vraždící lenochod útočí! Nejpomalejší zabiják všech dob v bizarním traileru
07.08.2023 15:35:00 | Filmové novinky

Po hororové adaptaci Medvídka Pú prostě musel přijít ještě bizarnější nápad. A příběh o uneseném lenochodovi, z něhož se stane vraždící noční můra, rozhodně plní očekávání bizarní slasherové zábavy.

Konečně návrat pořádných Star Wars. Nový trailer Ahsoky cílí na srdce fanoušků
Konečně návrat pořádných Star Wars. Nový trailer Ahsoky cílí na srdce fanoušků
06.08.2023 9:00:00 | Filmové novinky

Zatímco Mandalorian je stále do velké míry pouze seriálovou výplní mezi tím, než Lucasfilm a Disney konečně přivede zpět filmové Star Wars, nový seriál Ahsoka se v nové upoutávce stává pevnou součástí Skywalker ságy.

Mizerná sledovanost i hrůzné recenze. Tvůrci Zaklínače a nové marvelovky viní diváky
Mizerná sledovanost i hrůzné recenze. Tvůrci Zaklínače a nové marvelovky viní diváky
06.08.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Seriály Zaklínač a Tajná invaze měly být letošními hity léta. Oba pořady ovšem trpěly nízkou sledovaností a slabými recenzemi. Tvůrci vidí chybu v divácích.

Nejstupidnější velkofilm roku: Akční řežbu se Stathamem kritici označili za totální demenci
Nejstupidnější velkofilm roku: Akční řežbu se Stathamem kritici označili za totální demenci
04.08.2023 16:45:00 | Filmové novinky

Jason Statham už se zase pere s gigantickým žralokem megalodonem. Ale zatímco v prvním případě to byla docela zábava, nyní kritici po zhlédnutí mluví pouze o čiré demenci nového akčního blockbusteru.