FB pixel TP pixel
Velké finále seriálu ZOO je tady. Prima už chystá nástupce, Burešová se nudit nebude © FTV Prima

Velké finále seriálu ZOO je tady. Prima už chystá nástupce, Burešová se nudit nebude

Léto je definitivně u konce a to znamená jediné. Návrat na obrazovky slaví úspěšné tituly všech televizí a na Primě nemůže chybět telenovela ZOO. Ta baví diváky od roku 2022 a nyní přichází její konec. Kde diváci uvidí Evu Burešovou?

České novinky 19. 8. 2024 19:00 | České novinky

Seriál Zoo mohl skončit už v průběhu léta, ale televize Prima potřebovala mít na podzim alespoň nějaký hit. ZOO se tudíž rozhodla pozdržet a v létě nové epizody nevysílala. Není divu, závěrečných dílů totiž je zdá se pouze 16, což je výrazně méně než v předchozích řadách. Ty nabídly 43, 83 a 82 epizod. Prima tak seriál definitivně završí za 2 měsíce, neboť stále platí, že seriál bude od 27.8. nadále uváděn ve dvou večerních slotech - v úterý ve 20:15 a ve čtvrtek ve stejný čas.

Fanoušky a fanynky Viki, Sid, Haďáka a dalších postav z populárního rodinného seriálu tak čekají v brzké době výrazné změny. Ostatně o konci seriálu se spekulovalo delší dobu. Naposledy ho silně ohrožoval poporodní odchod Evy Burešové, která se však po několikaměsíční pauze do seriálu opět vrátila. Po odvysílání 200. epizody už ale bylo víceméně jasno.

Konec ZOO je pro Primu samozřejmě velký problém, protože se televizi v posledních letech nepovedlo najít adekvátní náhradu, jež by mohla jako nekonečný seriál za příběh z Královédvorské ZOO zaskočit. Televizi selhaly kupříkladu Dobré zprávy, které chtěly vztahový koncept přenést do prostředí samotné televize. Z dalších neúspěchů zmiňme historickou telenovelu Eliška a Damián, která má natočenou i druhou řadu, o níž se netuší, zda bude vůbec odvysílaná, a také projekt Lež na pláži, který měl také přesáhnout hranici jedné řady. Kromě ZOO se Primě v poslední době povedlo jen zařazení seriálu Sedm schodů k moci a také návrat seriálu Polda s Davidem Matáskem. A podzimní program zatím na velký válec nevypadá.

Pro Primu je dlouhodobě komplikované najít funkční dlouhodobé formáty, které by si diváci oblíbili, za ZOO však již má mít připravenou náhradu v podobě dalšího podobně laděného seriálu, který se vyhne jakýmkoli experimentům a půjde divákům na ruku. Až čas ukáže, zda se navázání na ZOO vydaří podobně jako se to právě vztahovce z prostředí zvířat podařilo po konci seriálu Slunečná. Ten končil především proto, že se Marek Lambora rozhodl ztvárňovat zajímavější role. Eva Burešová se po konci ZOO nudit nebude, mimo jiné ji diváci uvidí na konkurenční Nově v zábavném pořadu Možné je všechno.

Zdroj: FTV Prima / Mediář

Nabitý podzim na Nově: Změny v Ulici i Na lovu, Kašpárek v kuchyni i nový Čmaňa. Víme, kdy co poběží
Nabitý podzim na Nově: Změny v Ulici i Na lovu, Kašpárek v kuchyni i nový Čmaňa. Víme, kdy co poběží
16.08.2024 19:00:00 | České novinky

TV Nova a streamovací služba Voyo zahajují velkou podzimní nabídku, která vezme útokem nejen obývací pokoje, ale v případě streamovací platformy i počítače či mobilní telefony. Dojde nejen na návraty milovaných seriálů, ale i novinky, které chtějí trhat rekordy sledovanosti.

Populárního Poldu nahradí nová kriminálka. Matáska vystřídá mladší hrdina
Populárního Poldu nahradí nová kriminálka. Matáska vystřídá mladší hrdina
13.08.2024 15:30:00 | České novinky

Prima sice své podzimní trumfy již vytasila, nic moc nového ohledně originálního fikčního obsahu ale programové schéma nepřineslo. Zdá se ale, že si komerční dvojka schovává své trumfy na konec roku.

Nova odhalila největší hity podzimu. Záhadné případy, náhrada MasterChefa i pokračování
Nova odhalila největší hity podzimu. Záhadné případy, náhrada MasterChefa i pokračování
11.08.2024 13:30:00 | České novinky

Své podzimní novinky již představil jak veřejnoprávní vysílatel Česká televize, tak i Prima, vyzyvatel komerční jedničky TV Nova. Jako poslední se tedy čekalo, čím se bude chtít blýsknout televize z Barrandova. Mimo nového retro loga pak představila i poměrně nabitý program s množstvím novinek.

Neskutečně slabý program Primy na podzim. Opisuje, postrádá nápady a vytahuje retro
Neskutečně slabý program Primy na podzim. Opisuje, postrádá nápady a vytahuje retro
02.08.2024 14:05:00 | České novinky

S blížícím se začátkem školního roku nastal také čas na představení podzimních novinek a programových schémat televizí. Zatímco Česká televize vsadila na bohaté výpravné novinky, Prima se rozhodla vydat opačnou cestou.