FB pixel TP pixel
10 hudebníků, kteří by si zasloužili film jako Bohemian Rhapsody © TMDB

10 hudebníků, kteří by si zasloužili film jako Bohemian Rhapsody

Freddie Mercury ovládl kina tak, jako dlouho žádný hudebník. Pojďme se tedy podívat na deset dalších, kteří by si zasloužili kvalitní biografii na stříbrném plátně. Nejen protože zatím žádnou nemají, ale především pro jejich zajímavý příběh.

Tipy na film Boys Klub © TMDB

Michael Jackson

Boys Klub | USA | 2001

Náš seznam začneme jednou z největších postav hudebního průmyslu. Michael Jackson začal jako člen dětské skupiny, která mu podle jeho slov sebrala dětství. Následně se stal největším králem popu, prošel jako jeden z mála lidí lékařskou procedurou, která změnila jeho barvu kůže a byl také obviněn z pedofilie, ve svém obřím sídle jménem Neverland. A to nemluvíme o detailech jakože chtěl koupit studio Marvel, aby mohl hrát Spider-Mana. Život Michaela Jacksona je plný příběhů, které by vydaly na několik neuvěřitelných filmů. O Jacksonovi zatím vzniklo jen několik dokumentů a televizních filmů. A kdo by měl hrát? Ještě za svého života prý Jackson prohlásil, že rozhodně nechce, aby ho hrál běloch. Naposledy o roli měl zájem Joseph Fiennes.

 34 %
Children of the Revolution © TMDB

David Bowie

Children of the Revolution | Austrálie | 1996

Jestli je život na Marsu nevíme, ale víme, že příběh Davida Bowieho je možná ještě zajímavější, než tahle otázka. Bowie navždy změnil hudbu a jednotlivé éry jeho života jsou stejně jedinečné jako jeho hudba. Ať už jde o jeho alter ego jménem Ziggy Stardust, jeho kultovní hereckou roli ve filmu Muž, který spadl na Zemi nebo jeho “Berlínskou éru”, při které napsal Heroes. Podobně jako u Mercuryho by bylo zajímavé sledovat, kdo byl vlastně muž, za tím vším.

 63 %
© TMDB

Amy Winehouse

Její hlas byl stejně tak silný jako byl její příběh smutný. Amy Winehouse ve své hudbě kombinovala soul, blues a jazz, díky čemuž měla její hudba jedinečný zvuk. Dlouhodobě také bojovala se závislostmi. Stala se z toho nezaměnitelná součástí jejího života a taky toho, jak byla vnímána na veřejnosti. Každého, kdo zná její příběh, doteď musí mrazit, když si poslechne písničku Rehab, kde zpívá o tom, že nepotřebuje pomoc a ani odvykací kůru. Písničku vydala dva roky před svým předávkováním. Z jejího života zatím vznikl jen známý, ale velmi působivý dokument Amy.

3000 Nights © TMDB

Bob Marley

3000 Nights | Palestina | 2015 | Drama | Vězení

Člověk, který definoval hudební styl reggae a stal se hlasem pro mír a jeho hudba zase symbolem pohody. Toho člověka přeci nikdo nemohl nemít rád, že ne? Chyba! Bob Marley byl na Jamajce podporovatel politické strany jménem People's National Party a při jedné zkoušce si jej vyhlídla skupina kritiků oné strany a Marley byl postřelen. O rok později mu zjistili rakovinu v palci u nohy, což není tak strašné a neoperovatelné, ale díky jeho Rastafari náboženskému základu odmítl amputaci. O pár let později na rakovinu zemřel. Ovšem mnohem zajímavější je jeho život a poselství míru, které je ideálním základem pro film.

 71 %
Sledovat Online na Netflix  Netflix | od 14. 10. 2021
© TMDB

Aretha Franklin

Z příběhu Královny soulu by se mohl stát skvělý dobový příběh. Dlouhodobě bojovala jakožto afroamerická zpěvačka za lidská práva v době, kdy byl zastřelený Martin Luther King, a zároveň za ta ženská. Veřejně kritizovala uvěznění Angely Davis a její písničky jako Respect nebo Natural Woman se staly symbolem sociální změny.

© TMDB

Ozzy Osbourne

Nesmrtelný zpěvák, který ukousl hlavu netopýrovi nebo šňupal živé mravence. Člověk, který si dle svých slov nepamatuje dekádu svého života kvůli drogám, se stal hvězdou vlastní reality show. Tenhle král metalu by si zasloužil film o nezastavitelnosti lidského ducha, podobně jako “sociální experiment” I'm Still Here. Možná je čas zavolat Caseyho Afflecka?

© TMDB

Eminem

Tango & Cash | USA | 1989 | Akční filmy | Akční komedie

Ještě před pár lety měl Eminem více cen akademie, než Leonardo DiCaprio. Ano, rozdíl je v jedné ceně. A to za písničku k filmu 8 Mile, který je částečně autobiografický a Eminem v ní hraje vlastně sám sebe. Jako většina zpěváků na tomhle seznamu i Eminem bojoval s drogami a prošel si za posledních pár let dost těžkou cestou. Nemluvě o jeho posledních dvou CD, kdy téměř vyhlásil válku svým bývalým fanouškům. Je čas na pokračování po dvaceti letech? Curtis Hanson je sice mrtvý, ale Danny Boyle stále žije a první film chtěl režírovat. Myslím, že je čas na další telefonát.

 63 %
Sledovat Online na Google Play  Google Play | od 26. 2. 2023
Sledovat Online na iTunes  iTunes | od 6. 12. 2022
© TMDB

Gorillaz

Fiktivní kapela Gorillaz má vlastní knihu, komplexní historii plnou robotů, ponorek a úžasné kresby Jamie Hewlett a jestli si jedna kapela zaslouží vlastní animovaný film, který nám ukáže celou historii kapely nebo minimálně jednu z jejích fází (fáze jsou fiktivní vývoj kapely, kdy s každou další stárnou). Svět potřebuje muzikál plný šíleného humoru a kresby Jamieho Hewletta.

© TMDB

The Plastic People of the Universe

Na poslední dvě místa jsme si nechali dva české příběhy. Tím první jsou Plastici - rockeři, kteří si za svoji hudbu šli sednout do vězení a stali se mezinárodním fenoménem. Nemluvě o tom, že o nich vznikla jedna z epizod 30 případů Majora Zemana, kde byly vykresleni jako feťáci a kriminální živly. V Čechách je jen málo hudebních osobností, které mají tak silný příběh jako právě oni.

© TMDB

Karel Kryl

Těžko v dnešní době říct, kde končí Karel Kryl jako symbol a začíná Karel Kryl jako člověk. Jeho texty fungují stejně jako nezapomenutelná hudební čísla a stejně jako poezie, kterou si člověk může jen tak číst. Jeho role v boji proti komunismu je nezapomenutelná, stejně jako jeho zhnusení nad tím, že se po “vyhraném boji” nic nezměnilo. Jestli by měla jedna česká hudební postava získat vlastní film, tak je to jednoznačně on.

 381 zobrazení   16 se líbí
10 superhrdinských filmů, které nejsou podle komiksu
10 superhrdinských filmů, které nejsou podle komiksu
28.01.2019 8:30:00 | Tipy na film

Minulý víkend do českých kin dorazil Skleněný M. Night Shyamalana, který se v odkazu na svého 19 let starého předchůdce Vyvolený zaměřuje na žánr komiksů a komiksových hrdinů, aniž by sám byl podle komiksové předlohy. A i když jsou v tomhle přístupu Vyvolený i Skleněný rozhodně originální, nejsou zároveň zdaleka jediní.

TECH: Recenze UHD Blu-Ray přehrávače SONY UBP-X500
TECH: Recenze UHD Blu-Ray přehrávače SONY UBP-X500
27.01.2019 18:00:00 | Tipy na film

Chcete si doma užívat filmy v UHD/4K, ale chybí vám správný přehrávač? Jedna z loňských SONY novinek nabízí za rozumné peníze kvalitní přístroj, který zvládá všechny starší i moderní disky a ještě vám přehraje vaše filmy uložené jinde.

VÍKENDOVÉ TIPY: Polar, Deadly Class a Mark Wahlberg
VÍKENDOVÉ TIPY: Polar, Deadly Class a Mark Wahlberg
26.01.2019 10:05:00 | Tipy na film

Tento víkend se zavděčíme především milovníkum drsnějších filmů, všechny hlavní služby se vytasily s novinkami, ve kterých se hodně střílí, sprostě nadává a teče hodně krve. Ale nebojte, našli jsme i pár mírnějších kousků pro diváky oddychovějších filmů. A máme také dvě lahůdky pro nadšence dokumentů.

10 převzatých seriálů, které uvidíme brzy na HBO
10 převzatých seriálů, které uvidíme brzy na HBO
24.01.2019 12:00:00 | Tipy na film

HBO máme rádi nejenom protože je snad bezedná studnice originálního obsahu, ale svoji filmotéku vyplňuje pořady, které nemá jiná televize nebo jsou to pořady, které bychom sem jinak možná vůbec nedostali. Pojďme se podívat na 10 seriálů z jiných amerických stanic, které se letos vrací na HBO.