FB pixel TP pixel
10 nejlepších seriálů od Netflixu © TMDB

10 nejlepších seriálů od Netflixu

House of Cards či Daredevil jsou seriály Netflixu, které zná každý. Co byste řekli na další zajímavé tipy na seriály, které můžete sledovat na Netflixu celé?

Tipy na film

House of Cards

10 nejlepších seriálů od Netflixu © TMDB

Nedá se nic dělat, první velký seriál na Netflixu prostě nemůžeme vynechat, i když už ho každý seriálový fanda viděl (a nebo alespoň před kamarády říká, že ho viděl). House of Cards bude mít příští rok už pátou sezónu a zatím to nevypadá, že by měla být poslední. House of Cards sice už dnes negeneruje takový zájem jako před pár lety, ale pořád je to jízda a jestli bude americkým prezidentem Donald Trump, bude to setsakra reálná jízda.

A o čem že to vlastně je? Sledujeme politika Franka Underwooda a jeho neúprosnou cestu od pozice kongresmana přes post viceprezidenta až po pozici v americké politice nejvyšší. Oporou mu je (většinu děje) jeho manželka Claire, společně odrovnávají (fyzicky i psychicky) oponenty, asistenty, novináře či lobisty. V hlavní roli úřaduje Kevin Spacey, neméně skvělá je Robin Wright a pokud vás přesně vypointovaný a napínavý scénář nestrhne hned v prvním díle, tak už nevíme, co byste více chtěli.

Stranger Things

10 nejlepších seriálů od Netflixu © TMDB

Ano, to je ten seriál, kvůli kterému teď všichni vaši seriáloví kamarádi vyšilujou. Od premiéry seriálu uplynuly jen necelé dva měsíce, ale internet je už plný komentářů typu “nejlepší seriál co kdy byl natočen” a “ty vole, to je fakt hustý”. Obrovská očekávání vám jako netknutému divákovi možná ublíží, protože jedno z jeho kouzel bylo, že ho absolutně nikdo nečekal a stal se senzací až po uvedení.

Připravte se každopádně na pořádnou porci záhad, napětí a nostalgie. Kdesi v malém zapadlém městečku se ztratí za podivných nadpřirozených okolností malý chlapec, jeho kamarádi, matka a místní šerif se ho rozhodnout vyhledat za každou cenu. Zbytek Stranger Things už neprozradíme, prostě si pusťte první díl - a ano, opravdu se nelekněte, že seriál vypadá tak ...staře. Nejenže se odehrává v osmdesátých letech, ale byl cíleně natočen tak, aby vypadal, zněl a ubíhal jako dávné videokazetové klasiky od Stevena Spielberga či Stephena Kinga.

P.S. Druhá série bude příští rok.

Bloodline

10 nejlepších seriálů od Netflixu © TMDB

Teď zkusíme něco z jiného soudku. Seriál Bloodline není v žebříčku nejstahovanějších nejpopulárnějších, ale stejně vás donutí chtít vidět další díl. Obvzláště pokud máte slabost pro tajemství, která nepocházejí z jiných dimenzí, ale z minulostí lidí, kteří spáchali něco divného. Jestli už vám tedy v hlavě rolují ukázky z True Detective nebo The Girl with the Dragon Tattoo, tak jdete správným směrem.

Zápletka se točí okolo rodiny Rayburnů, na oslavu výročí rodičů přijíždí po dlouhé době i jejich nejstarší syn. Danny je černá ovce rodiny, protože další tři děti se Rayburnům povedly a spokojeně žijí a pracují nedaleko. S příchodem Dannyho se ale otevírá stará rána - za zvláštních okolností kdysi zemřelo páté dítě, dívka Sarah. Co to způsobilo a jak to celou rodinu vnitřně rozvrátilo, už popisují dvě sezóny a příští rok nás čeká třetí.

Unbreakable Kimmy Schmidt

10 nejlepších seriálů od Netflixu © TMDB

Pojďme dát něco veselejšího. Jestli vám chybí seriál 30 Rock a máte rádi americkou komičku Tinu Fey (pro ty méně známe, to je ta co parodovala Sarah Palin), tak si rozhodně musíte dát “Nezlomnou Kimmy”. Začátek ještě není moc veselý - skoro třicetiletá Kimmy strávila posledních patnáct let zavřená spolu se třemi dalšími ženami v bunkru, kde je reverend držel s vědomím, že venku propukla apokalypsa. A jak to asi může dopadnout, když se naivní, světem nedotčená, vždy dobře naladěná dívka dostane najednou ...do New Yorku?

Situační komedie (ovšem natočená v reálu, tudíž bez nuceného smíchu diváků) sází hlavně na skvělé herecké obsazení. Roztomilá je především Ellie Kemper (její hlas a mimiku má hlavní hrdinka v aktuálním animáku Tajný život mazlíčků), Tina Fey má pouze tvůrčí dohled a občasné excentrické roličky, ve vedlejších rolí uvidíte slavné seriálové veterány jako Jon Hamm (Mad Men), Jane Krakowski (Ally McBeal) a hostují i legendy jako Jeff Goldblum nebo Lisa Kudrow (Friends).

Master of None

10 nejlepších seriálů od Netflixu © TMDB

Schválně si tipněte, který netflixovský seriál má podle serveru RottenTomateos nejlepší kritiky. Ne, samá voda, samá voda, samá voda. Master of None je kritiky nejlépe hodnocený netflixovský seriál. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Není divu, protože Netflix sám ho moc nepropaguje a svým obsahem a stylem to prostě není nic pro masy. Přitom je to velmi příjemná ... komedie?

V hlavní roli Aziz Anzari (Američan indického původu) jako třicetiletý Newyorčan, který zkouší: prorazit jako herec, najít si dívku, bavit se s kamarády a prostě dělat to, co ho baví. V každé epizodě poznáme jedno téma (děti, rodiče, indové ve filmech) a střetnutí reality s představou moderního třicátníka. Není to úplně na zlomení páteře díky záchvatům smíchu, ale drží si to příjemně pozitivní a upřímnou náladu (Anzari je obvykle ve svých standupem - také na Netflixu ke shlédnutí - mnohem drsnější). Důvod proč to kriici tak milují je zřejmý - Master of None jsou vlastně Přátelé, jak by je natočil Woody Allen.

Sense8

10 nejlepších seriálů od Netflixu © TMDB

Představte si, že patří mezi osm vyvolených, kterým se v jednu chvíli - ačkoliv vás dělí tisíce kilometrů - zjeví stejný obrázek smrti ženy jménem Angelica. Jak je to možné a proč právě jim? Tak přesně o tom je lehce filozofické sci-fi Sense8, za kterým stojí hned tři slavná jména. Bratři Sestry Wachowski (Matrix) a comicsový scénárista J. Michael Straczynski.

Čekejte tedy hned několik věcí:

  • dlouho budovanou zápletku, která na vás nebude chrlit odpovědi tak rychle jak byste chtěli
  • pomalé scény, kde budeme pouze pomocí obrazů a zvuků chápat pocity hlavní osmičky
  • hluboký podtext o lidství
  • akční scény, které si nezadají s tím nejlepším, co byste čekali od výpravných sci-fi
Jestli vás tato nezvyklá kombinace neodradila a od chvíle, kdy jste četli a viděli Atlas mraků (modří už vědí) nemůžete usnout, tak toto je titul přesně pro vás.

Orange is the New Black

10 nejlepších seriálů od Netflixu © TMDB

House of Cards je nejznámějším seriálem Netflixu, Master of None nejépe hondnoceným seriálem, nejsledovanějším ale zůstává podle statistik z druhé ruky seriál Orange is the New Block. Kroutí už čtvrtou sezónu a jestli vás chytne, můžete si ho užívat ještě další tři roky.

Zápletka je prostá - mladá perspektivní Neyworčanka je odsouzena za dávné pašování drog pro svojí přítelkyni a musí si odkroutit 15 měsíců v natvrdo ve vězení. Nečekejte žádné utíkání z vězení jako Prison Break ani drsné zacházení jako v The Shawshank Redemption, Orange is the New Black umně mixuje drama i humor. Reálie jsou takové, jaké by ve věznici s nejlehčí ostrahou asi mohl být, na druhou stranu je tu dost prostoru pro odlehčenější situace střetu moderní ženy s vězeňským stereotypem.

A ještě dodáme, ano - můžete tam čekat ty scény, které si jako muži teď představujete, že se dějou v ženské věznici. Ale úplně jinak než si myslíte.

BoJack Horseman

10 nejlepších seriálů od Netflixu © TMDB

Zatím jsme byli v našich tipech docela konzervativní, tak to trochu ožívíme ne? Animák BoJack Horseman patří do velmi úzkého, ale populárního segmentu animáků pro dospělé. Tam kde už léta triumfuje South Park a překvapivě stále ještě Simpsonovi, se rozhodl bojovat i Netflix a do střetu vyslal BoJacka.

Kdo to je? Představte si, že náš svět neobývají jen lidé, ale i mluvící zvířata různých ras. Žijí s námi, mají stejné zvyky, jedí, pijou, pracují jako my. A jeden z nich, mluvící kůň BoJack, byl kdysi hvězdou televiního seriálu (o koních samozřejmě) a teď se snaží v Hollywoou (ne, není to překlep) o comeback. A už jsme zmínili, že je BoJack pěkněj cynickej parchant?

Pokud pod čarou tušíte závan Californication a Raye Donovana, tak jste na správně stopě. Ale opět varujeme - je to ANIMÁK! :)

Daredevil

10 nejlepších seriálů od Netflixu © TMDB

Vedle House of Cards další netflixácké eso. Skromně můžeme prohlásit, že Daredevil je nejlepší comicsový seriál, jaký kdy vznikl. Argumentovat tím, že je součástí aktuálního marveláckého vesmíru (Avengers, Agents of SHIELD) je možná trochu kontraproduktivní, protože jednak tam žádnou další postavu z žádného dalšího marveláckého kousku neuvidíte a pak to má až neuvěřitelně daleko od nablýskaných hochů, co si občas legračně dají ve svých spandexech za uši.

Už v první sérii totiž tento slepý mstitel z obávané newyorské Hells Kitchen dostane každý druhý díl neuvěřitelně do držky, syrová brutalita a civlinost je právě tím důvodem, proč seriál má tak skvělé ohlasy. Kvalitní postavy, dialogy, úžasní padouši), to všechno tam ve dvou sériiích je až po okraj. Netflix paralelně vyprodukoval podobně laděnou Jessicu Jones, chystá vlastní sólovku Punishera (“padouch” z druhé sezóny), už koncem září startuje nový Luke Cage (parťák Jessicy Jones) a všichni se příští rok sejdou v seriálové obdobě Avengers - týmovce The Defenders. Ale fakt to jinak s filmovým Marvelem nemá prakticky nic společného.

Narcos

10 nejlepších seriálů od Netflixu © TMDB

Pokud na vás všechny dosavadní tituly byly příliš přízemní a vymyšlené a chybí vám něco pořádně drsného jako byl třeba Breaking Bad, pak jste konečně našli to přesně pravé pro vás. Netflix se totiž rozhodl zfilmovat osudy obávaného kolumbijského bose Pablo Escobara a jak vám všichni fanoušci Kmotra, Mafiánů či Rodiny Sopránů prozradí, není nic lepšího než se koukat na pořádný seriál o hajzlech.

Narcos by ovšem mohl všechny z nich šoupnout do kapsy, tady se nebavíme o nějakých ulízlých pánech v obleku, co si povídají o drogách. Tady jsme přímo v centru dění, uprostřed kartelu, který pěstoval, sklízel a vyvážel víc kokainu do USA než Saudská Arábie ropu. Že to samozřejmě nenechalo v klidu konkurenci ani policii si můžete přečíst na Wikipedii, konec už možná tušíte i bez toho, ale zatím byste pouze měli vědět to, že Netflix právě vypustil druhou sérii a bude i třetí a čtvrtá.

 20 662 zobrazení  
10 nejlepších nových filmů na Netflixu
10 nejlepších nových filmů na Netflixu
02.09.2016 | Tipy na film

Netflix počátkem září naládoval do videotéky spoustu zajímavých filmů - Návrat do budoucnosti, Gladiátor nebo Čelisti. Pojďme se mrknout na další zajímavé pecky.

10 herců, kteří mohli hrát v Avengers
10 herců, kteří mohli hrát v Avengers
26.08.2016 | Tipy na film

Robert Downey Jr., Mark Ruffalo nebo Chris Evans. Jak by to dopadlo, kdyby Avengers hráli jiní herci?