FB pixel TP pixel
Netflix zrušil jeden z největších nových sci-fi seriálů. Uzavření příběhu se nedočkáme © Netflix

Netflix zrušil jeden z největších nových sci-fi seriálů. Uzavření příběhu se nedočkáme

Netflix i na počátku nového roku pokračuje v nemilosrdném rušení nerentabilních projektů. Poslední obětí této praktiky je vysokorozpočtové sci-fi od tvůrců seriálového hitu Dark.

3. 1. 2023 15:12 | Filmové novinky

Netflix se s tím nemaže. Po nedávném zaříznutí hororového seriálu Půlnoční klub od Mikea Flanagana, který musel nakonec odhalit rozřešení seriálu na svém Twitteru, se streamovací gigant rozhodl ukončit další velkou seriálovou událost – sci-fi 1899. Spoluscenáristé Jantje Friese a Baran bo Odar totiž na svém instagramovém účtu oznámili, že další řada jejich seriálu již nebude: „S těžkým srdcem vám musíme oznámit, že 1899 nebude obnoven pro další řadu. Rádi bychom tuto neuvěřitelnou cestu zakončili 2. a 3. sérií, jako se nám to podařilo s Dark. Ale někdy se věci nevyvíjejí tak, jak jste si naplánovali.“

Autorská dvojice Odar a Friese, která se světově proslavila právě netflixovským dusivým sci-fi dramatem Dark, dostala od Netflixu bohatý rozpočet a zkusila zopakovat úspěch tentokráte s mysteriózním sci-fi. V seriálu 1899 jsme mohli v osmi epizodách sledovat loď Kerberos, která mířila na sklonku století s imigranty vstříc novému světu, na palubě se však po setkání s jinou lodí začaly dít divné věci. Jak již nyní víme, sukces se napodobit nepodařilo a rozřešení osudů hrdinů seriálu se již nedočkáme. Asi se není ze strany Netflixu čemu divit, čísla sledovanosti 1899 byla vzhledem k finanční náročnosti celého projektu nevýrazná a očekávání byla určitě nastavena výše.

Zdroj: Deadline

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Je 2. řada Wednesday v ohrožení? Fanoušky hitu Netflixu vystrašily zákulisní zprávy
Je 2. řada Wednesday v ohrožení? Fanoušky hitu Netflixu vystrašily zákulisní zprávy
03.01.2023 14:40:00 | Filmové novinky

Seriál Wednesday sice patří mezi největší hity Netflixu, nyní se však zdá, že by vůbec nemusel dostat očekávanou druhou řadu. Do tvorby pokračování totiž vstupují závažné zákulisní problémy.

Avatar 3 nabídne nečekané padouchy. Čeká nás ohnivé peklo
Avatar 3 nabídne nečekané padouchy. Čeká nás ohnivé peklo
02.01.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Jelikož o úspěchu filmu Avatar: The Way of Water již nemůže být pochyb, je na místě se ptát, o čem vlastně třetí film bude? Závěr druhé části nabízí určité indicie, přičemž tvůrci nově nabídli další detaily. Na Pandoru mimo jiné míří noví zloduši.

Black Panther 2 míří konečně online. Exkluzivně dostane vylepšenou verzi
Black Panther 2 míří konečně online. Exkluzivně dostane vylepšenou verzi
02.01.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Disney a Marvel konečně oznámili, kdy se nový megahit Black Panther: Wakanda nechť žije podívá na streamovací služby. Fanoušci komiksů si tentokrát počkají déle, než bylo v poslední době obvyklé.

Kdy vyjde třetí řada Zaklínače? Autorka seriálu naznačila termín a možný vliv Stranger Things
Kdy vyjde třetí řada Zaklínače? Autorka seriálu naznačila termín a možný vliv Stranger Things
02.01.2023 14:45:00 | Filmové novinky

V rozhovoru pro server Collider se tvůrkyně seriálového Zaklínače Lauren Schmidt vyjádřila k otázce možného rozdělení 3. řady a naznačila datum premiéry.