FB pixel TP pixel
Sophiina volba na steroidech! Trailer nového hororu vás dostane skličujícím konceptem © Universal Pictures

Sophiina volba na steroidech! Trailer nového hororu vás dostane skličujícím konceptem

Režisér M. Night Shyamalan se vrací a opět hodlá pořádně brnkat na nervy diváků. Ve své hororové novince předkládá vskutku krušnou otázku. Dokázali byste obětovat vlastní rodinu, pokud by byl v sázce osud lidstva?

29. 12. 2022 18:00 | Filmové novinky

Režisér M. Night Shyamalan sice koncem první dekády nového tisíciletí sklízel spíše posměch než potlesk publika, časy jeho největší kreativní krize jsou ale pryč a stále patří mezi tvůrce, kteří když už nic jiného, tak umí přijít se zajímavým námětem. Hororovka The Visit byla poctivý napínák s úchylnými důchodci, Rozpolcený nabídl děsivý pohled na mnohočetnou poruchu osobnosti a jeho poslední snímek Čas zase přinesl mysteriózní pohled na tematiku stárnutí. Nyní je Shyamalan zpátky a ve filmu Někdo klepe na dveře se bude zaobírat sektami a subžánrem home invasion, když nechá rodinu napadnout podivnými lidmi pod vedením Davea Bautisty, kteří tvrdí, že pokud nedojde k obětem, bude hromadně trestáno samo lidstvo. A světe div se, nejsou to plané řeči.

Trailer nabízí skutečně skličující atmosféru a staví nás před otázku, která jako by byla Sophiinou volbou na steroidech. Pokud byste mohli zachránit lidské pokolení před zkázou, dokázali byste obětovat své bližní? Uvidíme, kam bude Shyamalan jako scenárista ve filmu směřovat, zatím to ale vypadá na hodně zábavnou podívanou, kterou již 2. února uvidíme i v českých kinech.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix ukázal trailer nové epické sci-fi řežby. Natočil ji tvůrce geniálního hororu
Netflix ukázal trailer nové epické sci-fi řežby. Natočil ji tvůrce geniálního hororu
29.12.2022 15:15:00 | Filmové novinky

Již brzy přibude do katalogu Netflixu zajímavě vypadající vysokorozpočtové sci-fi JUNG_E od autora akčního zombie nářezu Vlak do Pusanu Sang-ho Yeona. Streamer na něj láká první zveřejněnou ukázkou.

Nejočekávanější sci-fi seriál současnosti odhalil masivní stopáž a velkou změnu
Nejočekávanější sci-fi seriál současnosti odhalil masivní stopáž a velkou změnu
28.12.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Už v lednu dorazí na HBO nejočekávanějších sci-fi seriál roku 2023, ve kterém se vydáme do post-apokalyptické Ameriky zasažené houbovou epidemií. Podle stěžejního tvůrce se ale máme připravit na velké změny oproti herní předloze.

Netflix představil největší lednové novinky. Čekají nás Vikingové i nová fantasy
Netflix představil největší lednové novinky. Čekají nás Vikingové i nová fantasy
28.12.2022 15:45:00 | Filmové novinky

Netflix chystá pro své předplatitele i na příští rok příval novinek. Na ty nejočekávanější lednové filmy a seriály se nyní můžeme podívat v rytmické upoutávce.

Jak vznikli Vetřelci? Režisér potvrdil legendární historku, které nikdo nevěřil
Jak vznikli Vetřelci? Režisér potvrdil legendární historku, které nikdo nevěřil
27.12.2022 17:45:00 | Filmové novinky

Hollywood je místem, okolo kterého krouží nejrůznější slavné historky. Jednou z nejznámějších a nejčastěji citovaných je ta, jak James Cameron přesvědčil producenty Vetřelce pro svou verzi pokračování s názvem Vetřelci. Režisér nyní snad až příliš neuvěřitelnou povídačku potvrdil.