FB pixel TP pixel
Kdy vyjde třetí řada Zaklínače? Autorka seriálu naznačila termín a možný vliv Stranger Things © Netflix

Kdy vyjde třetí řada Zaklínače? Autorka seriálu naznačila termín a možný vliv Stranger Things

V rozhovoru pro server Collider se tvůrkyně seriálového Zaklínače Lauren Schmidt vyjádřila k otázce možného rozdělení 3. řady a naznačila datum premiéry.

2. 1. 2023 14:45 | Filmové novinky

Zaklínač měl být vedle Stranger Things jednou z vlajkových lodí Netflixu. Bohužel po úspěšném uvedení 1. řady provází seriál jedna pohroma za druhou - od nekompetentních rozhodnutí tvůrců přes problémy při natáčení až po ztrátu zájmu diváků. Vše symbolicky završil nedávný odchod Henryho Cavilla ze seriálu, což samozřejmě fanoušci nesou s velkou nelibostí. Za jisté rozloučení s tímto sympaťákem v roli Geralta z Rivie, kterého pro další řady nahradí Liam Hemsworth, můžeme považovat v září dotočenou třetí sérii, která se chystá na svou netflixovskou premiéru. Ta ještě nebyla oficiálně oznámena, ale showrunnerka Zaklínače Lauren Schmidt Hissrich v nedávném rozhovoru pro server Collider mnohé nepřímo naznačila.

Kvůli poměrně častému rozdělení seriálových řad, které se na Netflixu v poslední době rozmohlo (například právě u Stranger Things), padla samozřejmě i otázka, jestli se tato praktika dotkne také třetí řady Zaklínače. Lauren Schmidt toto rozdělení vidí jako velmi reálné. Za vše mohou přetrvávající problémy s výrobou vizuálních efektů v Hollywoodu, které způsobují zpoždění, a rozdělení by mohlo uspokojit fanoušky, kteří by se tak nových dílů dočkali dříve. Schmidt konkrétně říká: „…Máme před sebou ještě hodně dlouhou dobu, zhruba osm měsíců práce, než vyjde třetí sezóna Zaklínače. Takže dá-li Bůh, vydáme to všechno najednou. Ale kdo ví, uvidíme, co se stane.“ Vypadá to tedy, že nových dílů se dříve než v srpnu nedočkáme. Snad bude pokračování příběhu Geralta, Yennefer a Ciri snesitelnější než nepovedená druhá řada či právě vydaný spin-off Zaklínač: Pokrevní pouto.

Zdroj: Collider

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Sophiina volba na steroidech! Trailer nového hororu vás dostane skličujícím konceptem
Sophiina volba na steroidech! Trailer nového hororu vás dostane skličujícím konceptem
29.12.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Režisér M. Night Shyamalan se vrací a opět hodlá pořádně brnkat na nervy diváků. Ve své hororové novince předkládá vskutku krušnou otázku. Dokázali byste obětovat vlastní rodinu, pokud by byl v sázce osud lidstva?

Netflix ukázal trailer nové epické sci-fi řežby. Natočil ji tvůrce geniálního hororu
Netflix ukázal trailer nové epické sci-fi řežby. Natočil ji tvůrce geniálního hororu
29.12.2022 15:15:00 | Filmové novinky

Již brzy přibude do katalogu Netflixu zajímavě vypadající vysokorozpočtové sci-fi JUNG_E od autora akčního zombie nářezu Vlak do Pusanu Sang-ho Yeona. Streamer na něj láká první zveřejněnou ukázkou.

Nejočekávanější sci-fi seriál současnosti odhalil masivní stopáž a velkou změnu
Nejočekávanější sci-fi seriál současnosti odhalil masivní stopáž a velkou změnu
28.12.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Už v lednu dorazí na HBO nejočekávanějších sci-fi seriál roku 2023, ve kterém se vydáme do post-apokalyptické Ameriky zasažené houbovou epidemií. Podle stěžejního tvůrce se ale máme připravit na velké změny oproti herní předloze.

Netflix představil největší lednové novinky. Čekají nás Vikingové i nová fantasy
Netflix představil největší lednové novinky. Čekají nás Vikingové i nová fantasy
28.12.2022 15:45:00 | Filmové novinky

Netflix chystá pro své předplatitele i na příští rok příval novinek. Na ty nejočekávanější lednové filmy a seriály se nyní můžeme podívat v rytmické upoutávce.