FB pixel TP pixel
Je 2. řada Wednesday v ohrožení? Fanoušky hitu Netflixu vystrašily zákulisní zprávy © Netflix

Je 2. řada Wednesday v ohrožení? Fanoušky hitu Netflixu vystrašily zákulisní zprávy

Seriál Wednesday sice patří mezi největší hity Netflixu, nyní se však zdá, že by vůbec nemusel dostat očekávanou druhou řadu. Do tvorby pokračování totiž vstupují závažné zákulisní problémy.

3. 1. 2023 14:40 | Filmové novinky

Ačkoli je seriál Wednesday druhým největším seriálovým hitem Netflixu za uplynulý rok, stále nemá na streamovací službě potvrzenou druhou řadu a tvůrci dlouhodobě mlží ohledně toho, zda seriál bude v současné podobě pokračovat. Podle informací deníku Independent za vším stojí komplikovaná situace s autorskými právy, která nedávno změnila vlastníka. Respektive jejich vlastník MGM se spojil s Amazonem, což podstatně komplikuje situaci v tom, jestli MGM bude chtít, aby seriál dále vznikal pod hlavičkou právě Netflixu.

Komplikovaná práva na seriál?

Jak totiž moc dobře víme, Amazon má svou vlastní službu Prime Video, jejíž knihovna se v posledních letech rozšiřuje o zajímavé hity napříč žánry. Ať už se jedná o komiksovou pecku Banda, akční pecky Jack Ryan a Jack Reacher nebo loňského Pána prstenů: Prstenů moci, který patří mezi nejnákladnější seriály všech dob. Hitovka pro mladé dívky, jakou je právě Wednesday, by se na Amazonu jednoznačně vyjímala, přičemž aktuálně mají být jednání o pokračování na Netflixu v plném proudu.

Ostatně zástupci Netflixu i samotní tvůrci v rozhovorech opakovaně utvrzují fanoušky, že rozhodně chtějí druhou řadu. Kreativní producent Netflixu Peter Friedlander, který dohlíží na původní tvorbu pro americký a kanadský trh, se před časem vyjádřil v tom smyslu, že je velmi optimistický. Ve svém prosincovém vyjádření pro deník Variety byl však rovněž velice vágní a nechtěl nic oficiálně potvrzovat navzdory tomu, že seriál již tehdy dělal monumentální čísla. Ta se po 28 dnech od premiéry zastavila na 1,2 miliardách zhlédnutých hodin, přičemž seriál nadále nabírá úchvatnou sledovanost a má za sebou velký počet fanoušků. Byla by tedy velká škoda pro ně i pro Netflix, pokud by se problém s právy nedokázal vyřešit a seriál by se musel stěhovat na jinou službu za dost možná jiných podmínek.

Insideři zprávu rozporují

Velkou nadějí jsou každopádně informace Kaseyho Moora z webu What's on Netflix. Ten zveřejnil na základě svých insiderů rozporující informace s tím, že článek z Independent je založený pouze na spekulacích. Ačkoli není osud 2. řady rozhodnut, podle Moora vlastní Netflix na značku nárok na fixní období, které by mělo být stanovené na deset let. Znamená to tedy, že pokud by druhá řada nevznikla na Netflixu, nikdo jiný nemůže do roku 2032 na Wednesday sáhnout, ani Amazon. Podobné fixní období má být stanovené u všech titulů, které jsou u Netflixu v koprodukci. Ostatně podobná situace panovala i v případě Daredevila, kde musel Marvel roky čekat, než se mu práva vrátila zpět a mohla začít vznikat nová verze pro Disney Plus.

Zdroj: Independent

 54 zobrazení  
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Avatar 3 nabídne nečekané padouchy. Čeká nás ohnivé peklo
Avatar 3 nabídne nečekané padouchy. Čeká nás ohnivé peklo
02.01.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Jelikož o úspěchu filmu Avatar: The Way of Water již nemůže být pochyb, je na místě se ptát, o čem vlastně třetí film bude? Závěr druhé části nabízí určité indicie, přičemž tvůrci nově nabídli další detaily. Na Pandoru mimo jiné míří noví zloduši.

Black Panther 2 míří konečně online. Exkluzivně dostane vylepšenou verzi
Black Panther 2 míří konečně online. Exkluzivně dostane vylepšenou verzi
02.01.2023 17:50:00 | Filmové novinky

Disney a Marvel konečně oznámili, kdy se nový megahit Black Panther: Wakanda nechť žije podívá na streamovací služby. Fanoušci komiksů si tentokrát počkají déle, než bylo v poslední době obvyklé.

Kdy vyjde třetí řada Zaklínače? Autorka seriálu naznačila termín a možný vliv Stranger Things
Kdy vyjde třetí řada Zaklínače? Autorka seriálu naznačila termín a možný vliv Stranger Things
02.01.2023 14:45:00 | Filmové novinky

V rozhovoru pro server Collider se tvůrkyně seriálového Zaklínače Lauren Schmidt vyjádřila k otázce možného rozdělení 3. řady a naznačila datum premiéry.

Sophiina volba na steroidech! Trailer nového hororu vás dostane skličujícím konceptem
Sophiina volba na steroidech! Trailer nového hororu vás dostane skličujícím konceptem
29.12.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Režisér M. Night Shyamalan se vrací a opět hodlá pořádně brnkat na nervy diváků. Ve své hororové novince předkládá vskutku krušnou otázku. Dokázali byste obětovat vlastní rodinu, pokud by byl v sázce osud lidstva?