FB pixel TP pixel
2. řada Zaklínače bude nejdříve v srpnu 2021. Chystá se i nový seriál © TMDB

2. řada Zaklínače bude nejdříve v srpnu 2021. Chystá se i nový seriál

Štáb seriálového Zaklínače od Netflixu, jehož natáčení druhé řady muselo být kvůli pandemii přerušeno, se pomalu ale jistě chystá zpět na plac. Nový natáčení plán pak prozrazuje, kdy bychom se mohli nových dílů dočkat. Ohlášeno bylo také rozšíření zaklínačského univerza o prequelovou minisérii.

Filmové novinky

I když samotný Netflix z koronavirové pandemie spíše těží a ve zrychleném tempu nabírá nové předplatitele, i pro něj je velmi důležité vytvářet pro své zákazníky nový obsah. Poté, co byla nucena většina filmových štábů přerušit natáčení, bylo jasné, že se mnohé očekávané premiéry budou muset odložit, a bohužel se to nevyhlo ani úspěšné a oblíbené fantasy Zaklínač. Médii navíc chvíli poté proletěla zpráva, že i herecký přírůstek pro druhou řadu, charismatický seveřan Kristofer Hivju, byl pozitivně testován na covid. Neplánovanou pauzu tak autoři využili k vyladění scénáře a Netflix pak v červnu oznámil, že natáčení se znovu rozběhne od 17. srpna. Ale jak dlouho potrvá a o jak dlouhou dobu se natáčení natáhne kvůli vzniklým hygienickým a administračním překážkám a nutnosti dodržovat zdravotní a bezpečnostní regulace, známo nebylo.

2. řada Zaklínače bude nejdříve v srpnu 2021. Chystá se i nový seriál © TMDB

Nyní se podle itineráře počítá, že by natáčení mělo být ukončeno během února 2021. Z toho vyplývá, že se oproti původním plánům samotná natáčecí fáze (nepočítaje nucené přerušení) prodlouží o více než dva měsíce. Žádné oficiální prohlášení, kdy bychom měli očekávat druhou řadu, Netflix neohlásil, z určitých doprovodných indicií ale můžeme trochu predikovat. Po natáčení probíhá fáze postprodukce, která zabere několik měsíců. Z finanční zprávy polské společnosti Platige Image, která dělala speciální efekty pro první řadu Zaklínače a bude pracovat i na té druhé, vyplývá, že má zadán deadline na červenec 2021. U první řady pak platilo, že měsíc po dokončení prací od Platige Image dorazil Zaklínač do netflixovské knihovny, takže teoreticky bychom v srpnu příštího roku mohli dočkat dalších dobrodružství Geralta, Yennefer a Ciri na našich obrazovkách. Navíc bylo právě ohlášeno, že tvůrci seriálu chystají i šestidílnou minisérii ze světa Zaklinače, která ponese název Blood Origin a odvypráví příběh elfské civilizace před jejím pádem, také bychom se měli dozvědět více o historii prvního zaklínače. Andrzej Sapkowski by měl opět na seriál dohlížet v roli tvůrčího konzultanta.

 386 zobrazení   70 se líbí
Dokumentární smršť Netflixu. Podívejte se na lákavé ukázky 4 novinek
Dokumentární smršť Netflixu. Podívejte se na lákavé ukázky 4 novinek
27.07.2020 11:00:00 | Filmové novinky

Netflix si mnoho zákazníků předplácí nejen kvůli nepřeberné nabídce filmů a seriálů, ale i kvůli bohaté sbírce kvalitních dokumentárních titulů. Pojďme se podívat na trailery ke čtyřem chystaným novinkám.

HBO představila plnohodnotnou ukázku na nejočekávanější seriál srpna
HBO představila plnohodnotnou ukázku na nejočekávanější seriál srpna
26.07.2020 14:00:00 | Filmové novinky

HBO se během Comic-Conu rozhodně nedržela zpátky a ukázala, že s ní koncem léta a na podzim prostě musíme počítat. Kromě ukázky na druhou řadu Jeho temných esencí jsme dostali i plnohodnotný trailer na Lovecraftovu zemi.

Temné esence i The Boys: Mrkněte na nálož 6 ukázek na očekávané novinky
Temné esence i The Boys: Mrkněte na nálož 6 ukázek na očekávané novinky
24.07.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Aktuálně probíhá akce Comic-Con at Home, což s sebou samozřejmě nese řadu nových ukázek očekávaných hitovek letošního léta a podzimu. Mimo jiné jsme se dočkali nové ukázky na pecku od Amazonu The Boys a také prvních záběrů z druhé řady Jeho temných esencí, které dorazí na HBO na podzim.

Těšte se! Parádní seriál Cobra Kai dorazí na Netflix už koncem srpna
Těšte se! Parádní seriál Cobra Kai dorazí na Netflix už koncem srpna
23.07.2020 10:00:00 | Filmové novinky

Seriálové pokračování slavného Karate Kida opouští definitivně YouTube a míří na Netflix. A konečně známe datum premiéry prvních dvou řad.