FB pixel TP pixel
5 úsměvných skutečností, které jste dodnes nevěděli o vzniku Pána Prstenů © TMDB

5 úsměvných skutečností, které jste dodnes nevěděli o vzniku Pána Prstenů

Jak si Sean Connery přečetl divnou knihu, novozélandské ženy nalepily falešné vousy, Sean Bean lezl v brnění denně po horách, Ian Mckellen získal tetování a Viggo Mortensen zakřičel.

Filmové novinky

Sean Connery nepochopil scénář

Památnou větu „You shall not pass!“ nebo ikonickou jízdu z Rohanu do Gondoru, z které dodnes běhá fanouškům mráz po zádech, původně neměl ztvárnit Ian McKellen, ale Sean Connery. Herec však dle svých slov po přečtení role Gandalfa nepochopil, o co jde. „Přečetl jsem knihu, přečetl jsem scénář a viděl jsem film. A stále to nechápu… vlastně bych chtěl dělat něco, co tak úplně nechápu, ale ne 18 měsíců v kuse,“ vysvětlil Connery své rozhodnutí roli nakonec nevzít.

Vousaté Rohiry hrály i ženy

5 úsměvných skutečností, které jste dodnes nevěděli o vzniku Pána Prstenů © TMDB

Štáb Pána Prstenů měl od začátku problém s nedostatkem komparzu. A tento nedostatek se ještě prohloubil, když bylo jednou z podmínek umění jízdy na koni. Tvůrci nakonec neměli na vybranou a museli pro role vousatých Rohirů najmout novozélandské ženy, které podle Vigga Mortensena mnohdy jezdily lépe než muži. „Na Novém Zélandě jsou výborné jezdkyně a bylo by hloupé jich nevyužít.“ Helmy a pořádné falešné vousy pak zajistily, že si na plátně nikdo ničeho nevšiml.

Sean Bean každý den šplhal v brnění na horu, protože se bál létání

5 úsměvných skutečností, které jste dodnes nevěděli o vzniku Pána Prstenů © TMDB

Když máte fóbii z létání, prostě nelétáte. Ale když jste Sean Bean a každý den Vás při natáčení Společenstva prstenů má na horu, kde probíhá natáčení, dopravovat helikoptéra, prostě jdete pěšky. Bean dle svých slov do helikoptéry nechtěl tak moc, že raději v Boromirově zbroji dobrovolně na horu šplhal po svých. „Dřív jsem se létání trošku bál,“ vzpomínal herec v roce 2007. „Musel jsem celou cestu jít pěšky. Vždycky jsem na vrchol dorazil o dvě hodiny později než ostatní, protože mě do helikoptéry nemohli dostat.“ Nakonec ho tam dostali pouze jednou při natáčení scény na sněhem pokrytém odlehlém hřebenu, kde Boromir zvedne Frodův prsten. Sem by totiž Bean už bez horolezeckého vybavení nevyšplhal.

Členové Společenstva mají na památku tetování

5 úsměvných skutečností, které jste dodnes nevěděli o vzniku Pána Prstenů © TMDB

„Všichni máme stejné – slovo devět v elfštině – protože přesně tolik nás bylo, devět,“ popisoval Viggo Mortensen v roce 2002 natáčení Společenstva Prstenu, po kterém se jednoho krásného rána všichni herci sešli a zamířili k tatérovi, který si myslel, že bude tetovat jen Vigga a zřejmě nevěřil svým očím, když mu dveřmi prošel Ian McKellen a další. „Hodí se ke všem těm jizvám, které jsme získali,“ dodal tehdy Mortensen.

Aragornův vzteklý řev u Fangornu byl reálný, zlomil si dva prsty

A když už jsme u zranění, jedno z těch vážnějších se dokonce dostalo do finální verze filmu a všichni jsme ho viděli. Vzpomínáte si na scénu z Dvou věží, kdy Aragorn, Legolas a Gimli stráví skoro polovinu filmu stopováním tlupy Uruk-Hai, kteří unesli Smíška a Pipina? Nakonec dorazí na okraj Fangornu, kde naleznou doutnající horu těl a něco, co považují za ostatky hobitů. Aragorn v záchvatu vzteku nakopne hlavu jednoho z mrtvých Uruk-Hai a s křikem padne na kolena. Tahle scéna se točila celkem čtyřikrát a pokaždé byla lepší. Peter Jackson se proto rozhodl dát Viggovi ještě jeden pokus. Na popáté Aragorn zakřičel tak, jako by ho právě někdo bodl kudlou do zad. Ve skutečnosti si totiž pátým nakopnutím hlavy s helmou zlomil dva prsty na noze a rozhodl se náhlou bolest plynule přenést do hereckého výkonu. Záběr byl nakonec tak dobrý, že byl použit do filmu.

 657 zobrazení   47 se líbí
Netflix pravděpodobně chystá seriál ze světa Resident Evilu
Netflix pravděpodobně chystá seriál ze světa Resident Evilu
28.01.2019 17:30:00 | Filmové novinky

V poslední době se množí zprávy, o připravované dohodě mezi Netflixem a německým studiem Constantin Film, podle které spolu hodlají spolupracovat na seriálové adaptaci legendární videoherní série Resident Evil.

Kravaťáci budou končit, vrátí se i vévodkyně Meghan?
Kravaťáci budou končit, vrátí se i vévodkyně Meghan?
25.01.2019 17:00:00 | Filmové novinky

Televize USA Network oznámila, že právnické obleky Kravaťáků po nově odsouhlasené 9. řadě definitivně pověsí na věšák. Informaci v oficiálním prohlášení přinesl tvůrce seriálu Aaron Korsh, který mimo jiné poděkoval všem, kdo se na Kravaťácích až dosud podíleli. A vyjádřil se i k drbům, zda se do seriálu vrátí i Meghan Markle.

Producent Punishera: Kdyby byla 3. řada, tak s Daredevilem a Kingpinem
Producent Punishera: Kdyby byla 3. řada, tak s Daredevilem a Kingpinem
24.01.2019 13:30:00 | Filmové novinky

Producent Steve Lightfoot, který měl pod taktovkou první dvě řady seriálu Punisher, by chtěl, aby se v případném budoucím pokračování objevili Daredevil / Matt Murdoch a Wilson „Kingpin“ Fisk. Osud seriálů je ale zdá se podobně jako u dalších marvelovek na Netflixu zpečetěn.

Pusťte si skvělý Star Wars fanfilm, který naštval studio Disney
Pusťte si skvělý Star Wars fanfilm, který naštval studio Disney
23.01.2019 17:40:00 | Filmové novinky

Běžně tu fanouškovské věci nelinkujeme, ale tentokrát uděláme výjimku. Krátký film Vader, který nadšený fanda dějově zasadil mezi třetí a čtvrtou epizodu Star Wars, přinesl totiž zajímavou reakci ze studia Disney a způsobil posléze rozzlobené reakce na sociálních sítích hrozící bojkotem Epizody 9.