FB pixel TP pixel
9 důvodů, proč je Henry Cavill naprosto boží © Warner Bros. / Mens Fitness / Netflix

9 důvodů, proč je Henry Cavill naprosto boží

Kal-El, Geralt z Rivie, agent August Walker, ale také nerd a počítačový nadšenec. To všechno obsáhne herec Henry Cavill, který skutečně není prototypem člověka, kterého si představíme pod pojmem hollywoodská hvězda. A to je moc dobře, protože právě jeho nenucenost na něm mimo jiné naprosto žereme!

Zajímavosti

Sbírá figurky jako my

Henry Cavill je ohromný fanoušek série Warhammer. Dokonce jí fandí tak moc, že si za svoje peníze z hollywoodských bijáků kupuje limitované edice nejrůznějších figurek a často je dokonce i sám ve volném čase maluje. Pokud se vám tedy vaši kamarádi posmívají, že si kupujete filmové memorabilie, nebo po večerech natíráte a lepíte modely letadýlek, můžete jim říct, že Henry tohle dělá též. A protože Henry je cool, vy jste teď cool taky! Jen teda asi nemáte tak velké bicáky, ale i to se dá změnit.

Miluje videohry

9 důvodů, proč je Henry Cavill naprosto boží © TMDB

Ačkoli je Henry velice vytížený natáčením, nebo jejich přípravou, vždy si najde čas na své oblíbené videohry. A skutečně není žádným n00bem, který by zábavě s myší a klávesnicí věnoval jen pár hodin týdně. Vždyť je známý svou zálibou v herní sérii Zaklínač od CD Projekt RED, kterou projel křížem krážem, anebo silným vztahem k sérii World of Warcraft. Světoznámé je jeho přiznání, že málem přišel o roli Supermana, protože režiséru Zacku Snyderovi nezvedal telefon právě proto, že se zrovna pohyboval po území virtuálního Azerothu. Prostě borec se správně nastavenými prioritami.

Sestaví vám vlastní PC

Jestli někdo dokáže přesvědčit ženy, že počítače mohou být sexy, je to Henry Cavill. Ostatně jeho video, ve kterém skládá své nové nabušené PC, se stalo obratem virálním a něžné pohlaví po celém světě omdlévalo z toho, jak se Henry se svou novou křemíkovou láskou mazlí. A my se vůbec nedivíme, omdlévali jsme totiž taky. Vždyť se na něj podívejte. Vážně jste někdy viděli něco víc atraktivního, než Henryho mazání procesoru teplovodivou pastou? A kdyby vás zajímaly specifikace nového stroje, ty pro vás máme taky.

Processor: AMD Ryzen 9 3900X 12-Core CPU
Motherboard: Asus ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi)
Memory: G.Skill Trident Z RGB DDR4-3600 CL16 32GB (2x16GB)
Graphics Card: Asus ROG Strix RTX 2080 Ti OC
Storage Drives: 2x Samsung 970 Pro 1TB M.2 NVMe SSDs
Power Supply: Seasonic Prime
CPU Cooler: NZXT Kraken Z73
Chassis: Fractal Design Define 7
Asus ROG PG279U(Q) Gaming Monitor
Razer Huntsman Elite Mechanical Keyboard

Dokáže na sobě pořádně zamakat

Henry Cavill dnes rozhodně nevypadá jako před lety, kdy hrál mimo jiné v antickém snímku Válka bohů. Tehdy byl ještě takové lehce osvalené, byť hezky vyrýsované tintítko. Jak se z něj stalo obří poleno, které může hrát božského Supermana? Zadarmo to nebylo. Henry tráví v posilovně přes 2 hodiny denně a v plném zápřahu dělí svá cvičení na 2 separátní workouty, kdy se pokaždé zaměřuje na jinou ze zásadních velkých tělesných partií (obvykle ruce a záda apod.). Když trénoval právě na Supermana, cvičil takto až šest dní v týdnu a podařilo se mu nabrat téměř 10 kilogramů svalové hmoty. Od té doby si formu udržuje... k naší nekonečné závisti.

Má smysl pro humor

Když pracujete v Hollywoodu, musíte mít smysl pro humor a nesmíte se brát moc vážně. A Henry se vážně rozhodně nebere. Stačí se podívat na jeho výstupy při press callech nebo během natáčení a brzy zjistíte, že s tímhle chlapíkem se nudit prostě nemůžete. A sbírku jeho knírkových memes, které po Mission: Impossible začal sbírat, bychom rozhodně chtěli vidět.

I Tom Cruise vedle něj vypadá jako nicka

Aby bylo jasno: Tom Cruise je super a jeho kaskadérské kousky v Mission: Impossible nám neustále vyráží dech. Nicméně jestli si něco z posledního dílu s podtitulem Mission: Impossible - Fallout pamatujeme, je to postava hlavního padoucha, agenta CIA Augusta Walkera. Henry Cavill tady totiž v každé scéně strhává pozornost na sebe nejen svým úchvatným knírkem, kvůli kterému museli Warneři trikově upravovat dotáčky Ligy spravedlnosti, ale i svým akčním výkonem, ve kterém je každý jeho úder silný jako náraz vlaku. Jeho nabíjení rukou ve scéně na záchodcích je už dnes legendárním momentem nekonečné špiónské série a nás dost mrzí, že se Walker asi už nikdy nevrátí.

Nebojí se kaskadérských kousků

A když už jsme zmínili Mission: Impossible, s Tomem Cruisem má Henry Cavill jednu věc společnou. A ne, není to výška, ale odvaha dělat si své kaskadérské kousky sám. Henry se sice ještě neučil pilotovat helikoptéru nebo stíhačku, a asi není tak dobrý horolezec, případně necestuje na letadle přikurtovaný k jeho vnějšímu plášti, ale když trénuje na akční scény, dává do nich vše. A platí to nejen pro akční sérii s Ethanem Huntem, ale samozřejmě i pro netflixovského Zaklínače, kde Henry poctivě trénoval choreografii soubojů a dokonce posiloval předloktí jen kvůli tomu, aby mohl máchat neodlehčeným mečem.

Dal nám dokonalého Geralta z Rivie

Už jsme si řekli, že Henry Cavill je ohromným fanouškem série o Řezníkovi z Blavikenu. Sapkowského romány má přelouskané, v herních titulech strávil stovky hodin, a tak vlastně není překvapením, že v netflixovské adaptaci je právě on hlavním tahounem celého seriálu. A nejde tu jen o akční scény, ve kterých se Cavillovi povedlo ztělesnit Geraltovu schopnost rychle a účelně pokosit hromadu padouchů. Podařilo se mu podchytit i zaklínačovu psychiku, morálku a především humor. Zkrátka a dobře udělal z Geralta z Rivie komplexní postavu, kterou nás baví sledovat, i když jsme zrovna zmatení z různých časových linií první řady seriálu.

Má i božího psa

A když už si myslíte, že Henry Cavill nemůže být ještě víc boží, zjistíte, že ke všemu dobrému, co už nadělil světu, miluje i psy. Jeho vlastní je pak ztělesněná roztomilost. Jmenuje se Kal (mrk, mrk) a jedná se o Americkou Akitu, což je rasa mohutně stavěných psů, kteří se dožívají okolo 13 let a váží až 60 kilogramů. Akita je vyšlechtěná ze svých japonských předků a stejně jako Henry je to robustní kus tvora, který je ale pokorný, odvážný a loajální. Ostatně vešli ve známost jako dokonalí rodinní psi na hlídání a stali se symbolem dobrého zdraví, štěstí a dlouhověkosti. Musí mít jen páníčka, který ho dokáže pevnou rukou zkrotit a vycvičit. Kal mimochodem s Henrym putuje i na jeho natáčení. Dokonalý pes, dokonalý páníček.

 11 190 zobrazení   1 117 se líbí
Loki málem Thorem: 17 hvězd Marvelu, které si téměř zahrály jinou roli
Loki málem Thorem: 17 hvězd Marvelu, které si téměř zahrály jinou roli
03.05.2021 11:30:00 | Zajímavosti

Obsazování superhrdinů není snadná činnost. Musíte se typově trefit natolik dobře, že herec unese roli v několika filmech. A musí dostat padoucha, který mu bude rovnocenným soupeřem. A nikdo není větší odborník na casting než Marvel, který často neúspěšné herce z jednoho castingu použije jinde.

35 zajímavostí o Iron Manovi, které jste nevěděli. Byl Downey první volba?
35 zajímavostí o Iron Manovi, které jste nevěděli. Byl Downey první volba?
20.04.2021 | Zajímavosti

Jon Favreau natočil snímek, kterým navždy změnil filmový svět. Jeho Iron Man posloužil jako začátek dříve nevídané série komiksových adaptací, která přerostla v obrovský sdílený vesmír. Pojďme se podívat, co zajímavého jeho tvorbu provázelo a jakých odkazů jsme se v něm dočkali.

Jak Marvel trumfne Avengers: Endgame? Víme vše a bude to velké!
Jak Marvel trumfne Avengers: Endgame? Víme vše a bude to velké!
08.04.2021 9:00:00 | Zajímavosti

Marvel Studios pod vedením Kevina Feigeho má po Avengers: Endgame velké plány a zdá se, že bychom se mohli dočkat celé řady populárních komiksových příběhů. Z Marvelu opět uniklo několik zásadních informací, které stojí za to prozkoumat.

50+ odkazů a pomrknutí z Ligy spravedlnosti Zacka Snydera
50+ odkazů a pomrknutí z Ligy spravedlnosti Zacka Snydera
25.03.2021 | Zajímavosti

Jeden z nejočekávanějších snímků letošního roku už většina z nás viděla a zcela nepřekvapivě je plný odkazů a pomrknutí přesně tak, jak je u Zacka Snydera zvykem. V našem článku jsme si posvítili na ty nejdůležitější a přehledně je rozdělili.