FB pixel TP pixel
Warnerovská čistka pokračuje! Batgirl za 90 miliónů dolarů nikdy neuvidíme! © HBO Max

Warnerovská čistka pokračuje! Batgirl za 90 miliónů dolarů nikdy neuvidíme!

Studio Warner Bros. Discovery nadále pokračuje v likvidaci projektů, které úplně nezapadají do jeho nové strategie. Aktuálně to nejvýrazněji odskákala sólovka Batgirl, která prozatím vyšla na 90 milionů, vedle toho ale končí i pokračování velkého animovaného hitu.

3. 8. 2022 18:00 | Filmové novinky

Nový šéf WB Discovery David Zaslav se netají tím, že se mu líbily DC filmy od Zacka Snydera a rád by ve tvorbě DCEU pokračoval v podobném stylu. Jeho cílem je tedy nadále všechny superhrdinské projekty posílat primárně do kin, nikoli rovnou na HBO Max. V důsledku toho proto nyní WB Discovery zařízlo projekt Batgirl. Ten měl totiž dorazit v prosinci exkluzivně právě na Max.

Warnerovská čistka pokračuje! Batgirl za 90 miliónů dolarů nikdy neuvidíme! © HBO Max

Na zrušení originu slavné netopýří hrdinky by asi nebylo nic tak úplně divného, kdyby už film nebyl z většiny dokončen a jeho dosavadní tvorba nevyšla na zhruba 90 milionů dolarů! Projekt, ve kterém si hlavní roli měla zahrát herečka Leslie Grace, jíž by mj. doplnili i slavní herci Brendan Fraser a Michael Keaton, údajně skončil kvůli mizerným reakcím při testovacích projekcích. Objevují se ale už také názory, že film neměl tak mizerné ohlasy a pro diváky zůstane zapovězen z důvodu snahy znovu alespoň zčásti obnovit Snyderovu vizi. V důsledku toho by tak Keatonovo angažmá coby Batmana úplně nedávalo smysl. Když k tomu navíc připočteme i další velký návrat Bena Afflecka k netopýří kápi, začíná zaříznutí Batgirl dávat ještě větší smysl.

Warneři, zdá se, DCEU znovu masivně předělávají. Black Adam i Shazam odstartují letos, protože už nepotřebují přetáčky a zapadají do současného kánonu, v případě druhého Aquamana a Flashe už tomu ale tak není. Ani o jednom z těchto projektů se nemluvilo na Comic Conu, krátce po něm ale Jason Momoa zveřejnil, že se Ben Affleck coby Batman objeví i v Aquamanovi. A právě dvojka dobrodružství mořského hrdiny měla původně v kinech odstartovat až po Flashovi, jenž měl být Affleckovou derniérou. Množí se hlasy, že v Aquamanovi původně vystupoval Keatonův Batman, který by tam ale nyní nedával smysl. Jak to s Keatonem tedy nakonec dopadne ví nejspíše jen nejvyšší vedení WB Discovery. Vůbec bychom se ale nedivili, kdyby z jeho slavného návratu nakonec nic nebylo...

Warnerovská čistka pokračuje! Batgirl za 90 miliónů dolarů nikdy neuvidíme! © HBO Max, Warner Bros.

Vedle Batgirl Warneři zrušili i pokračování animáku Scoob! s podtitulem Holiday Haunt. Sequel filmu, který v době zuřící pandemie, v roce 2020, debutoval na HBO Max a přesto vydělal poměrně slušnou částku, stál zhruba 40 milionů dolarů. Stejně jako u Batgirl je na vině hlavně přímý start jen na HBO Max, který se Zaslavovi a spol. nezamlouvá. Jenže, zatímco v případě Batgirl se pro herečku Leslie Grace a režiséry hledá nové angažmá, série Scoob! se patrně prozatím žádného restartu nedočká. Paradoxně, další animované seriály se Scoobym v plánu jsou.

 679 zobrazení   14 se líbí
Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Netflix v traileru na Blondýnku ukazuje trochu jiný pohled na příběh Marilyn Monroe
Netflix v traileru na Blondýnku ukazuje trochu jiný pohled na příběh Marilyn Monroe
03.08.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Ve spolupráci se studiem Film B uvede Netflix už 23. září příběh legendární herečky Marilyn Monroe. Pokud ale čekáte klasický životopis, tak se vraťte do roku 2011. Tentokráte totiž v režii Andrewa Dominika uvidíme napůl fiktivní a řádně depresivní příběh herečky, který bude mít tu nejvyšší hranici přístupnosti.

Peklo zamrzlo, zima přichází. Hra o trůny je nově na HBO Max ve 4K
Peklo zamrzlo, zima přichází. Hra o trůny je nově na HBO Max ve 4K
02.08.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Když se v březnu spustila nová verze HBO, jednou z věci, kterou jsme čekali, byla nálož pořadů ve 4K. Jenže nakonec jsme se dočkali jen několika málo desítek filmů v nejvyšším rozlišení, chyběly seriály včetně korunního klenotu jménem Hra o trůny. Nyní se před premiérou Rodu draka konečně tento hřích napravuje.

Nový trailer na seriál Andor odhaluje začátek konce Impéria
Nový trailer na seriál Andor odhaluje začátek konce Impéria
01.08.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Disney+ vytahuje nové ukázky na chystané podzimní pecky, značku Star Wars bude na podzim tlačit skrz seriál Andor. V něm se podíváme, jak se stejnojmenná postava z filmového Rogue One dostala mezi Rebely, kteří nejsou spokojeni s tím, jak vládne Impérium. Premiéra se také posouvá zhruba o měsíc, ale dostaneme hned tři díly najednou.

Chcete si dopřát všechny Spider-Many? Musíte mít předplacené 3 služby
Chcete si dopřát všechny Spider-Many? Musíte mít předplacené 3 služby
31.07.2022 19:30:00 | Filmové novinky

Jestli jste fanoušci Spider-Mana, ať už je to Tobey, Andrew nebo Tom a nezakoupili jste si jejich filmy například na iTunes, jedinou možností jak aktuálně vidět všechny jejich filmy, je mít předplacené všechny tři hlavní služby - Netflix, HBO Max či Disney+. Proč to vzniklo a je šance, že se to změní?