FB pixel TP pixel
Aerovod jde ve stopách Disneyho! Vyzkouší prémiový model distribuce © TMDB

Aerovod jde ve stopách Disneyho! Vyzkouší prémiový model distribuce

Kina v Česku jsou stále zavřená, a i k nám se dostávají nové modely distribuce snímků původně mířících na stříbrná plátna. Společnost Aerovod vyzkouší prémiový model uvádění, když za zvýšenou cenu a po omezenou dobu do své knihovny přidá film před jeho kinopremiérou.

České novinky

Poslední pandemický rok poměrně drsně proměnil modely distribuce snímků mířící na plátna kin. Například Warneři se rozhodli své premiéry pustit jak v kinech, tak na svou streamovací službu HBO Max, společnost Disney pak u některých filmů jako Mulan, Raya a drak nebo výhledově i Black Widow zkouší takzvanou prémiovou distribuci, kdy si musíte ke svému předplatnému na jejich stanici Disney+ ještě dodatečně zaplatit nemalé peníze ke spuštění těchto kinosnímků. Ani situace v Česku se prozatím nijak zvlášť nemění, kina jsou stále zavřená, takže se distribuční společnost Aerofilms rozhodla vyzkoušet pro svou službu Aerovod podobný prémiový distribuční model.

Co to znamená? Od 1. dubna uvede videotéka Aerovod po omezenou dobu čtrnácti dní film Ivana Ostrochovského Služebníci ještě před uvedením snímku v kinech. Tuto exkluzivní premiéru podpoří i zvýšenou cenou za přehrání, která bude ovšem pro předplatitele služby o něco nižší a výhodnější. Služebníci by navíc neměli být posledním takto uvedeným filmem. Aerofilms i nadále plánuje snímek uvést po otevření sálů do kin. Ostrochovského dobové drama bylo uvedeno v soutěžní sekci festivalu Berlinale a bylo nominováno i na Evropské filmové ceny. Snímek vypráví příběh dvou studentů bohoslovecké fakulty v 80. letech v Československu, kteří se musí rozhodovat mezi podvolením tehdejšímu komunistickému režimu, nebo si zvolí cestu víry, ve které ovšem budou čelit nátlaku Státní bezpečnosti.

 280 zobrazení   4 se líbí
10 nejočekávanějších českých filmů roku 2021
10 nejočekávanějších českých filmů roku 2021
18.03.2021 | České novinky

Pandemie je tu už přes rok a budoucnost kin je zatím ve hvězdách. Společné projekce už jsou ale opět možné a pokud máte rádi kina rádi, rozhodně byste je měli podpořit. Třeba návštěvou nějakého českého filmu. Letos to dokonce vypadá, že ne z každého dostaneme rakovinu. Možná.

Netflixu se v Česku líbí. Natočí zde svůj nejdražší film od tvůrců Avengers
Netflixu se v Česku líbí. Natočí zde svůj nejdražší film od tvůrců Avengers
15.03.2021 11:00:00 | České novinky

I přes probíhající epidemii se v Česku zahraniční filmové produkce nezastavily a vedle hollywoodských bijáků u nás vzniknou i seriály a filmy pro Netflix či Amazon. Netflix zde dokonce z části natočí svůj dosud nejdražší film The Gray Man z rozpočtem 200 milionů dolarů.

Dokumentární megahit V síti je nyní dostupný online ZDARMA!
Dokumentární megahit V síti je nyní dostupný online ZDARMA!
11.03.2021 11:10:00 | České novinky

Dokument o internetových predátorech V síti si v posledních týdnech odnesl sošky za nejlepší dokument na Cenách filmové kritiky i Českých lvech. A nyní se na něj můžete podívat zcela zdarma. Víme kde.

Kde můžete vidět vítězné filmy 28. ročníku Českých lvů online?
Kde můžete vidět vítězné filmy 28. ročníku Českých lvů online?
07.03.2021 14:00:00 | České novinky

Patříte mezi diváky, kteří nakoukávají české filmy až podle toho, když vyhrají nějakou výroční cenu? A chcete si je pustit v pohodlí domova, protože stejně nemáte jinou možnost? Pak pro vás máme přehled toho, kde si vítězné snímky Českých lvů můžete přehrát online.