FB pixel TP pixel
Za vše mohou nenávistní fanatici. Hvězda zrušených Star Wars našla viníka svého neúspěchu © Lucasfilm

Za vše mohou nenávistní fanatici. Hvězda zrušených Star Wars našla viníka svého neúspěchu

Herečka Amandla Stenberg, která si v propadáku Star Wars: Akolytka střihla hlavní dvojroli, na sociálních sítích prohlásila, že jí zrušení seriálu příliš nepřekvapilo. Odkázala přitom na „hyperkonzervativní fanatismus a jízlivé poznámky“, jež od fanoušků sci-fi franšízy následovaly už po oznámení obsazených herců.

Filmové novinky 29. 8. 2024 16:30 | Filmové novinky

Amandla Stenberg prý není z toho, že její role v Akolytkce na Disney+ končí už po první řadě, příliš překvapená. Seriál minulý týden dostal na základě průměrných hodnocení a bídné sledovanosti stopku a skončí tak zřejmě v propadlišti dějin jako další neúspěch šéfky studia Lucasfilm Kathleen Kennedy. Představitelka dvojrole v podobě dvojčat Oshy a Mae se nyní k zániku Star Wars seriálu vyjádřila.

Za vše mohou konzervativní fanatici

„Budu zcela upřímná a řeknu, že to pro mě není žádné velké překvapení. Od chvíle, kdy byl seriál oznámen a tehdy šlo v podstatě jen o koncept, jsme čelili přívalu jízlivých poznámek. Právě tehdy jsme začali prožívat řádění, řekla bych, hyperkonzervativního fanatismu a jedovatosti, předsudků, nenávisti a nenávistných výrazů vůči nám všem,“ popsala herečka na svém Instagramu.

„Tohle se na mě hodně podepsalo, když jsem roli získala. Protože nejde o něco, co – i když jsem tušila, že se stane – můžete opravdu pochopit, dokud se to nepřihodí přímo vám. Nicméně věřím, že už jsem se přes ty pocity různými způsoby přenesla, včetně toho, že jsem se rozhodla sama ozvat,“ popsala Amandla své pocity z toho, co jakožto členka obsazení Akolytky prožívala.

Poděkování fanouškům

Herečka následně vyjádřila, jak velkou ctí pro ni bylo stát se součástí legendární Star Wars franšízy, i lítost nad tím, že seriál už nadále nebude pokračovat. Zároveň všem svým podporovatelům i fanouškům Akolytky, že si jejich podpory navzdory záplavě nenávisti a cílených útoků od „krajní pravice“ velmi váží.

Její slova nicméně nic nezměnila na faktu, že Akolytka navzdory astronomické cenovce 200 milionů dolarů zaostala v prvním týdnu sledovaností i za Ashokou a od druhého týdne už jste ji v žebříčku nejsledovanějších titulů od společnosti Nielsen hledali marně. A zatímco kritici seriálu na Rotten Tomatoes dali nadějných 78 %, recenze fanoušků ji srazily až na ostudných 18 %.

Zdroj: Instagram, Rotten Tomatoes

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Krvavá jatka z Kolosea. Gladiátor 2 nevyměknul, nabídne tvrdé násilí bez cenzury
Krvavá jatka z Kolosea. Gladiátor 2 nevyměknul, nabídne tvrdé násilí bez cenzury
28.08.2024 20:00:00 | Filmové novinky

Pokud jste se náhodou obávali, že by režisér Ridley Scott mohl vyměknout a v případě druhého Gladiátora naservírovat zábavu pro teenagery, ve které nebude k nalezení žádná krev a usekané končetiny, můžete si oddechnout. Druhý Gladiátor je totiž certifikovaný jako násilný biják s velkou porcí krve.

Nejlepší fantasy roku! Seriálový Pán prstenů ohromil kritiky masivním zlepšením
Nejlepší fantasy roku! Seriálový Pán prstenů ohromil kritiky masivním zlepšením
28.08.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Již 29. srpna má na streamovací službě Amazon Prime Video premiéru nová řada seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. Slavnostní premiéra proběhla už před týdnem a řada kritiků již měla možnost návrat do Středozemě vidět. A zatím se recenzenti téměř jednohlasně shodují, že fantasy podle J. R. R. Tolkiena udělala obří skok kupředu a jde o nejlepší fantasy letošního roku.

Seriálový Pán prstenů odhalil novou tvář Saurona. O novém herci nikdo nevěděl
Seriálový Pán prstenů odhalil novou tvář Saurona. O novém herci nikdo nevěděl
27.08.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Zdá se, že nová řada seriálu Pán prstenů: Prsteny moci bude plná překvapení. Amazon totiž s blížící se premiérou druhé řady začal výrazněji odkrývat karty v rámci marketingové kampaně a mimo jiné překvapil nečekaným obsazením role Saurona. Uvidíme hned několik verzí slavného padoucha.

Ježek Sonic 3 ve skvělém traileru bojuje s Keanu Reevesem. Jim Carrey má dvojroli
Ježek Sonic 3 ve skvělém traileru bojuje s Keanu Reevesem. Jim Carrey má dvojroli
27.08.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Vzpomínáte si ještě na časy, kdy vznikal první filmový Sonic a měli jsme dostat vizuálně odpudivou verzi, která by pravděpodobně zabila celou sérii v samotném zárodku? Nyní přichází již třetí díl filmové série, která se konečně dostala do stavu, kdy vypadá velkolepě, osudově a jako rodinné sci-fi zábava, kterou skutečně chtějí vidět velcí i malí.