FB pixel TP pixel
První krátký trailer seriálového Vetřelce odhalen. Potvrzuje xenomorfy na Zemi © 20th Century Studios

První krátký trailer seriálového Vetřelce odhalen. Potvrzuje xenomorfy na Zemi

Vetřelčí série už zase žije a zdá se, že nový film s podtitulem Romulus se stane globálním megahitem. Na televizní obrazovky už se ale chystá další prequel, který nás tentokrát vezme na Zemi do období před událostmi filmu Prometheus.

Filmové novinky 18. 8. 2024 15:10 | Filmové novinky

Do světových kin vstoupil nový snímek s obávaným vesmírným monstrem Vetřelec: Romulus a právě před jeho uvedením se někteří diváci v USA dočkali prvního oficiálního potvrzení zasazení xenomorfů na Zemi v novém seriálu Alien: Earth (Vetřelec: Země). V americké síti kin Regal Cinemas je totiž exkluzivně uváděn krátký teaser, který ukazuje obávaný dokonalý organismus a také naši modrou planetu, kde se bude nový příběh odehrávat. Rovněž je potvrzena premiéra v příštím roce.

Děj o Weyland-Yutani

Děj nového seriálu se má točit okolo korporace Weyland-Yutani a její dominance na Zemi. Hlavní hrdinkou bude androidí hybrid v podání Sydney Chandler, který se stane stěžejní částí plánu společnosti po vědeckém zkoumání mimozemského života. Jedno je přitom jisté, nemáme prý čekat žádné odkazy na filmy Prometheus nebo Vetřelec: Covenant, protože ty tvůrce série Noah Hawley nepovažuje za kanonické. I když těžko říct, jak tomu ve skutečnosti bude. I Vetřelec: Romulus se původně tvářil jako film respektující pouze první dva filmy série a následně se ukázalo, že jde o poctu všem dosavadním částem xenomorfí ságy. A právě filmy Prometheus a Vetřelec: Covenant zde hrají výraznou roli.

Seriál je každopádně již dotočen a nyní je ve fázi post-produkce. Tvůrce seriálu Noah Hawley má za sebou mimo jiné tvorbu na chválené seriálové verzi Farga. Vetřelec: Země vzniká pro stanici FX, která v posledních letech sbírá jeden vavřín za druhým. Mimo jiné i za seriál Medvěd. V dalších seriálových rolích se objeví Timothy Olyphant, Alex Lawther a Essie Davis.

Zdroj: CBM / 20th Century Studios / FX

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Zemřel legendární Alain Delon. Připomeňte si jeho nejslavnější role gangsterů a svůdníků
Zemřel legendární Alain Delon. Připomeňte si jeho nejslavnější role gangsterů a svůdníků
18.08.2024 10:30:00 | Filmové novinky

Slavný francouzský herec Alain Delon zemřel ve věku 88 let. Potvrdily to jeho tři děti. Hercův zdravotní stav se v posledních letech zhoršil po prodělání mrtvice. Zemřel v obklopení rodinou. Připomeňte si hereckou legendu skrze jeho nejlepší role.

Pravěký Predátor je konečně na HBO. Hororové překvapení nadchlo kritiky
Pravěký Predátor je konečně na HBO. Hororové překvapení nadchlo kritiky
16.08.2024 15:20:00 | Filmové novinky

Na konci roku 2023 zaujal snímek V temnotách hororové fanoušky svým vysoce atmosférickým trailerem. A ačkoli film nezamířil do českých kin, diváci si ho dokázali najít v rámci online prostoru skrze nejrůznější videotéky. Nyní je novinka variující slavného Predátora konečně dostupná na HBO.

Nejoblíbenější novinka Netflixu se vrátí. Na potvrzení brilantní gangsterky jsme čekali 5 měsíců
Nejoblíbenější novinka Netflixu se vrátí. Na potvrzení brilantní gangsterky jsme čekali 5 měsíců
15.08.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Sobík, nová řada Bridgertonových nebo Gentlemani. Co se seriálového obsahu týče, Netflix může být letos s britskou tvorbou nanejvýš spokojený. Třetí jmenovaná pecka se tak dočká i svého pokračování.

Horor, na který jste čekali! Jeden z nejlepších Vetřelců vůbec, shodují se u novinky kritici
Horor, na který jste čekali! Jeden z nejlepších Vetřelců vůbec, shodují se u novinky kritici
15.08.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Nejnovější příspěvek do série Vetřelec dnešním dnem vstupuje do kin a kritici mají jasno. Takhle dobrý film s xenomorfy a strachem ve vesmíru tady dlouho nebyl. Hororová novinka režiséra Fede Álvareze je dokonce pasovaná mezi nejlepší díly série.