FB pixel TP pixel
Amazon zařízl Temnou věž, HBO zase drama Confederate tvůrců Hry o trůny © TMDB

Amazon zařízl Temnou věž, HBO zase drama Confederate tvůrců Hry o trůny

Chvíli po sobě přišly dvě zprávy o zrušených projektech. Společnost Amazon se rozhodla ukončit přípravy na pilotu chystané seriálové verze Temné věže a kabelová a internetová televize HBO oficiálně potvrdila upuštění od dramatu z alternativní reality Confederate.

Filmové novinky

V poslední době to vypadalo, že mají fanoušci Stephena Kinga žně. Za poslední roky vznikla spousta adaptací jeho knih, a když se nějaká hrubě nepovadla, jako například filmová Temná věž s Idrisem Elbou, už už to vypadalo, že se dočkáme mnohem příhodnější seriálové verze k tomuto Kingovu mamutímu osmidílnému počinu. O to větší zklamání pak musí fanoušci zakoušet po aktuálním rozhodnutí studia Amazon, které oznámilo, že ukončuje další práce na seriálu a s přípravami na natáčení pilotního dílu končí. Vedle dalších obřích projektů jako připravované fantasy Pán prstenů a Wheel of Time se totiž producentům zdálo, že The Dark Tower nedosahuje jejich úrovně. Už rozhodnutí, že se natočí jen pilot a ne rovnou celá řada je u streamingových společností spíše výjimečné a může to souviset s nejistotou, kterou producenti měli od vzniku projektu. Podle mnohých je totiž Temná věž z mnoha důvodů jen velmi těžko zfilmovatelná kniha.

Amazon zařízl Temnou věž, HBO zase drama Confederate tvůrců Hry o trůny © TMDB

Podobný osud potkal i chystané seriálové drama z alternativní reality Confederate autorské dvojice David Benioff a D. B. Weiss, které měli vytvořit pro stanici HBO. Hlavní myšlenka tohoto seriálu se točila kolem Americké občanské války, kterou Sever nevyhrál a otroctví i v současnosti nadále existuje. Od oznámení projektu během natáčení Her o trůny ale uběhla už nějaká doba, nejprve byli oba potvrzeni a následně odejiti z další trilogie Star Wars a před nedávnem se autoři upsali Netflixu v exkluzivní a velmi tučné smlouvě. I když všechny tyto kroky poměrně jasně naznačovaly, že Confederate se konat nebude, až nyní to programový šéf HBO Casey Bloys oficiálně potvrdil. Pokud vás trápí, že tento projekt nakonec nevznikne, určitě zkuste alespoň povedené seriálové Watchmeny, kteří se také jako drama z alternativní reality zabývají americkými rasovými problémy.

 825 zobrazení   6 se líbí
První reakce: Kingovské krimi Outsider od HBO stojí na skvělých hercích
První reakce: Kingovské krimi Outsider od HBO stojí na skvělých hercích
16.01.2020 | Filmové novinky

Počátkem týdne kabelová televize HBO na své internetové platformě vypustila první dva díly očekávaného kingovského kriminálního hororu Outsider. Jak tuto novou minisérii hodnotí angloameričtí kritici?

Amazon představil hlavní obsazení Pána prstenů, jde cestou Hry o trůny
Amazon představil hlavní obsazení Pána prstenů, jde cestou Hry o trůny
15.01.2020 7:00:00 | Filmové novinky

Konec tajnůstkářství, konec všem dohadům. Amazon se rozhodl přestat mlžit a zveřejnil rovnou kompletní hlavní obsazení pro svůj chystaný seriál, jež nás zavede do druhého věku Středozemě, kdy byly ukovány prsteny moci, vznikli nazgulové a padlo mocné království Númenor.

Záchrana pro diváky Zaklínače: Netflix zveřejnil přehlednou dějovou osu
Záchrana pro diváky Zaklínače: Netflix zveřejnil přehlednou dějovou osu
14.01.2020 | Filmové novinky

Zaklínač je ani ne měsíc od premiéry obrovským úspěchem a rozhodně jednou z nejlepších náhrad Hry o trůny pro každého, kdo rád fantasy a kouzla s kapkou politického intrikaření. Kritika seriálu nejčastěji směřuje k rozhozeným časovým linkám, které laikům příliš nepřejí. Netflix se nyní snaží pomoct.

Známe datum premiéry 3. řady Westworldu. Mrkněte i na nový trailer
Známe datum premiéry 3. řady Westworldu. Mrkněte i na nový trailer
13.01.2020 12:00:00 | Filmové novinky

HBO oznámila očekávané datum třetí řady sci-fi seriálu Westworld, ve které nás čeká uhlazená dystopie, pod níž bublá korupce a rozkládající se společnost.