FB pixel TP pixel
Nejlepší Star Wars za 17 let konečně mají vlastní seriál. Trailer bere dech © Lucasfilm

Nejlepší Star Wars za 17 let konečně mají vlastní seriál. Trailer bere dech

Na akci D23 Disney Expo bylo zveřejněno poměrně dost nového materiálu z milované Předaleké galaxie. Už na konci měsíce se můžeme těšit na seriál Andor, v němž uvidíme začátky povstání proti mocnému impériu. V novém traileru se můžeme pokochat zákulisním intrikami i teroristickými buňkami budoucí Aliance.

11. 9. 2022 13:30 | Filmové novinky

Snímek Rogue One: Star Wars Story je jednoznačně brán jako nejlepší Star Wars film od nástupu myšáka Disneyho. Příběh z pera Tonyho Gilroye nabídl jiný pohled na Povstaleckou alianci, než na jaký jsme byli zvyklý z předcházejících dílů, a povstalci v něm mnohdy fungovali jako jednotky guerilly a nebáli se ušpinit si ruce v boji s Impériem. A Gilroy ještě neřekl poslední slovo, neboť se v seriálu Andor zaměří na události před Rogue One, tedy v době, kdy se roztříštěné povstalecké buňky konečně začaly shlukovat.

Seriál dorazí na Disney+ již 21. září a začne rovnou třídílnou premiérou. Trailer se pak točí primárně okolo nové postavy Luthena Raela v podání Stellana Skarsgarda, který poskytuje krytí povstalecké vůdkyni a imperiální senátorce Mon Mothmě a také jedná o spojenectví s extrémistou Sawem Gerrerou. Trailer rovněž znovu ukazuje imperiální jednotky klonovaných vojáků, jež fungují po boku stormtrooperů a prohlubuje taktéž postavu Maarvy Andor, tedy matky ústředního (anti)hrdiny. Za seriálem znovu stojí Tony Gilroy a aktuálně je potvrzena i druhá řada. A zatímco první série se bude věnovat časovému údobí zhruba 5 let před Rogue One, ta druhá nás vezme do doby krátce před osvobozením Jyn Erso z vězení na planetě Wobani. Máme se tedy na co těšit!

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Trailer 3. řady Mandaloriana je konečně tady! Nový seriál se zaměří na rytíře Jedi
Trailer 3. řady Mandaloriana je konečně tady! Nový seriál se zaměří na rytíře Jedi
11.09.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Akce D23 Disney Expo kromě Andora odhalila i řadu dalších novinek ze světa Star Wars. Nový projekt představil například Dave Filoni, který se navíc blýskl i fantastickou upoutávkou na třetí řadu Mandaloriana.

Black Adam v epickém traileru drtí stíhačky i hrdiny. Ukazuje se i nový padouch
Black Adam v epickém traileru drtí stíhačky i hrdiny. Ukazuje se i nový padouch
09.09.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Patnáct let po velkém oznámení obsazení Dwayna Johnsona do role Black Adama se oblíbený The Rock konečně představí jako ikonický antihrdina ze stáje DC. Ve finálním traileru předvádí, proč je považován za jednu z nejmocnějších DC postav a holýma rukama likviduje nejen US Army, ale také JSA.

Pokračování skvělé detektivky přichází na Netflix. Trailer láká na složitou vraždu
Pokračování skvělé detektivky přichází na Netflix. Trailer láká na složitou vraždu
08.09.2022 18:45:00 | Filmové novinky

Benoit Blanc se díky spolupráci režiséra Riana Johnsona a Netflixu vrací k vyšetřování záhad a na jednom středomořském ostrově bude muset přijít na kloub záhadné vraždě. A jak ukazuje první pořádný trailer, čeká nás znovu mix řádně černého humoru a precizního rozplétání okolností vraždy.

Jak dopadl Žižka? První recenze jsou venku a mají jasno
Jak dopadl Žižka? První recenze jsou venku a mají jasno
07.09.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Nejdražší film s cenovkou až 500 milionů korun se už ve čtvrtek přiřítí do tuzemských kin. A zatímco čeští recenzenti musí čekat do středečních 18 hodin, aby vynesli verdikt, zahraniční novináři již své texty vypustili. A výsledek není příliš velkým překvapením.