FB pixel TP pixel
Aquaman 2 a další filmové hity jsou odloženy. Počkáme si dlouho © Warner Bros.

Aquaman 2 a další filmové hity jsou odloženy. Počkáme si dlouho

Zrušená Batgirl a k ní kupa dalších projektů se značkou DC. To je prozatímní vizitka WB Discovery, které se slavnou značkou prozatím nezachází tak, jak by si zasloužila. Dalším důkazem budiž rošáda s premiérami očekávaných pokračování dřívějších hitů.

26. 8. 2022 16:40 | Filmové novinky

Batgirl to začalo, ale nekončí

Když na začátku měsíce Warneři zrušili Batgirl, blockbuster za 90 milionů dolarů, kdekdo si klepal na čelo. David Zaslav, nový CEO studia Warner Bros. Discovery, to omlouval tím, že měl film příšerné recenze u testovacích projekcí a že jeho neuvedením mohou Warneři ušetřit aspoň 40 milionů. Zaslav následně také rozhodl, že se musí přebudovat celý komiksový vesmír DC a představil desetiletý plán na jeho vybudování. Součástí tohoto plánu by měly být i filmové série Aquaman, Black Adam nebo Shazam! Naopak, Supergirl nebo Wonder Twins se realizace (díky bohům) nedočkají. Pokud ale mají Arthur Curry a Billy Batson být vlajkovou lodí DC, nedává moc smysl, že se jejich projekty odkládají.

Aquaman až za rok

Aquaman 2 a další filmové hity jsou odloženy. Počkáme si dlouho © Warner Bros.

Druhý Shazam měl do kin dorazit letos na vánoce, Warneři se ale (v tomto případě možná i moudře) rozhodli přesunout premiéru kvůli konkurenci v podobě druhého Avatara. Film, jenž by měl nějakým způsobem navázat na letošního prozatím neodloženého Black Adama, tak dorazí do kin 17. března, čímž odsouvá Aquamana až na 25. prosince příštího roku. Aquaman je pak údajně odložen kvůli posledním přetáčkám, které probíhají a ve kterých figuruje i Ben Affleck, jenž se vrací k roli Bruce Wayna.

Co bude dál?

Navzdory odkladům se letos dočkáme aspoň Black Adama, který v našich kinech odstartuje 20. října. Dwayne Johnson láká na svůj vůbec nejlepší film, jenž se ve všem liší od jeho předcházejících projektů. Můžeme se těšit na první výskyt JSA v hraném celovečeráku, přičemž členy si zahrají například Pierce Brosnan a Aldis Hodge. Podle posledních drbů z placu se na dotáčkách objevil Henry Cavill a v potitulkové scéně ho můžeme čekat jako Supermana. A to by bylo něco, co si zoufalí fandové DC přejí už několik let. Tak snad se nakonec kýženého souboje Adama s Mužem z oceli opravdu dočkáme!

Odklady nás čekají i jinde

Aquaman 2 a další filmové hity jsou odloženy. Počkáme si dlouho © New Line Cinema, Warner Bros.

Kromě DC projektů oznámilo studio Warner Bros. Discovery odklady i u dalších svých projektů. Například nové Prokletí Salemu neuvidíme v kinech příští duben. Film musel ustoupit dalšímu pokračování Evil Dead jménem Evil Dead Rise, jenž namísto HBO Max dorazí právě 21. dubna 2023. Odloženo bylo také pokračování hororu Sestra, které uvidíme v kinech 8. září 2023. Jak to tak vypadá, se současnou situací se WB Discovery vypořádává po svém a diváci to odnesou absencí obsahu.

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Zemřela Hana Zagorová. Připomeňte si ji ve skvělé komedii Svěráka a Smoljaka
Zemřela Hana Zagorová. Připomeňte si ji ve skvělé komedii Svěráka a Smoljaka
26.08.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Ve věku 75 let zemřela po těžké nemoci zpěvačka a herečka Hana Zagorová. Filmoví a televizní diváci ji znají nejen díky Tomovi a Jerrymu, ale i filmovému hitu dvojice Smoljak-Svěrák.

Nejlepší film roku je konečně online. Kde si ho přehrát?
Nejlepší film roku je konečně online. Kde si ho přehrát?
25.08.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Tak jsme se konečně dočkali a akční pecka a filmová událost letní sezóny Top Gun: Maverick je konečně dostupná online. Víme, kde všude si ji můžete užít.

Rod draka v Česku překonal veškerá očekávání. Sledovanost drtí filmové megahity
Rod draka v Česku překonal veškerá očekávání. Sledovanost drtí filmové megahity
25.08.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba HBO Max v Česku nezačala zrovna skvěle, když řadu diváků odrazovala odklady slíbených seriálů i ztrátou obsahu, za kterou česká pobočka vůbec nemohla. Zdá se však, že prequel Hry o trůny všechny problémy alespoň na chvíli zahladí.

Nová verze kultovní komedie Jestli se rozzlobíme... je konečně online!
Nová verze kultovní komedie Jestli se rozzlobíme... je konečně online!
25.08.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Italská komedie s Budem Spencerem a Terencem Hillem patří mezi nejlepší žánrovky svého druhu na světě a nyní se dočkala nové verze. Konečně si ji můžete přehrát i online.