FB pixel TP pixel
Rušil vás u Armády mrtvých mrtvý pixel? Nebojte, televize je v pořádku © TMDB

Rušil vás u Armády mrtvých mrtvý pixel? Nebojte, televize je v pořádku

Při sledování akčního zombie nářezu Armáda mrtvých od Zacka Snydera zakusilo mnoho diváků nepříjemnou zkušenost. Pozornost jim při koukání odváděly mrtvé pixely na obrazovce.

Filmové novinky

Armáda mrtvých je masivní divácký hit a Netflix si tak musí mnout ruce spokojeností, že se mu povedlo dohodnout s rozporuplným Zackem Snyderem. Ten od streamera dostal štědrý rozpočet a autorskou svobodu, kterou využil k velkým trikovým orgiím a estetickým hrátkám s hloubkou ostrosti. Mnoho diváků ale zakusilo při sledování nového zombie filmu nepříjemný pocit. Navzdory veškeré dechberoucí akci odváděl jejich pozornost mrtvý pixel. Ptáte se, co takový mrtvý pixel je? Jedná se o malou tečku na obrazovce, respektive displeji, která nemění barvu a zůstává konstantně bílá, čímž vytváří dojem, že buď odchází váš obrazový panel, anebo se v post-produkci filmu někdo flákal. Mnoho diváků si této nepříjemnosti všimlo během promítání Armády mrtvých. Jeden uživatel na Twitteru uvedl: „Armáda mrtvých mě přiměla myslet si, že moje televize má 2 rozbité pixely, nakonec se ukázalo, že to bylo ve filmu."


Poté se rozpoutala debata na sociálních sítích o tom, zda se jedná o skutečný mrtvý pixel, nebo se jednalo o závadu na straně Netflixu. Zack Snyder, ani nikdo další z tvůrců Armády mrtvých se k iritujícímu bílému bodu nevyjádřili. Ve vlákně založeném na Redditu se objevila spekulace, že mrtvý pixel souvisí s použitými kamerami a že film byl natočen s touto chybou. Bílý pixel je přítomen jak ve 4K, tak v 1080p verzi filmu, což by tuto teorii mohlo potvrzovat. Snyder použil digitální kamery RED Monstro vybavené speciálními vintage objektivy Canon, aby vytvořil osobitý vzhled filmu. Jeden z uživatelů Redditu napsal: „Není to vidět v každé scéně, protože pouze jedna z použitých kamer má vadný senzor.“ Jiní uživatelé Redditu však upozornili, že to není poprvé, co byly mrtvé pixely spatřeny během nějakého pořadu na Netflixu a jmenovali například Vyproštění, Světlo a stíny nebo Jupiter's Legacy. Ti naopak vidí chybu spíš na straně Netflixu, který se k problému dosud nevyjádřil. Vy jste si mrtvých pixelů všimli?



 10 120 zobrazení   124 se líbí
První trailer poslední řady Papírového domu ohlašuje datum premiéry!
První trailer poslední řady Papírového domu ohlašuje datum premiéry!
24.05.2021 16:30:00 | Filmové novinky

Tohle už není jenom bitva. Tohle je rovnou válka! Přesně takhle láká Netflix na velkolepé finále jednoho ze svých největších seriálových megahitů, který dorazí na podzim.

Je to tady! Marvel ukázal první trailer na epickou ságu Eternals
Je to tady! Marvel ukázal první trailer na epickou ságu Eternals
24.05.2021 16:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci Marvelu se konečně dočkali. Nejenže se do kin konečně blíží odkládaná Black Widow. Nyní se v první ukázce předvádí nový superhrdinský tým Eternals, který má být největší vesmírnou ságou v rámci světa Avengers!

Hororoví fanoušci pozor! Netflix v nové ukázce láká na krvavou trilogii
Hororoví fanoušci pozor! Netflix v nové ukázce láká na krvavou trilogii
24.05.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Vypadá to, že prázdniny rozjede Netflix ve velkém stylu. Právě totiž představil trailer k připravované adaptaci filmové hororové trilogie Ulice strachu od klasika žánru R. L. Stinea. A na rozdíl od tradičního uvedení najednou bude tento projekt dávkovat v průběhu tří týdnů.

Nářez! První scéna a nový trailer na Lokiho lákají na humor i akci
Nářez! První scéna a nový trailer na Lokiho lákají na humor i akci
20.05.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Do premiéry seriálové sólovky o antihrdinovi Lokim zbývá necelý měsíc a Marvel logicky utahuje šroubku a odhaluje čím dál víc nových záběrů. A ruku na srdce, tohle vypadá jako veliká zábava!