FB pixel TP pixel
Avatar 2 přepisuje historii! Trumfuje jedničku a z režiséra Camerona dělá unikát © 20th Century Studios

Avatar 2 přepisuje historii! Trumfuje jedničku a z režiséra Camerona dělá unikát

Sázet proti Jamesi Cameronovi se nevyplácí. Platilo to u Titanicu i prvního Avatara, a znovu to potvrzuje i Avatar: The Way of Water, který dál láme rekordy a nyní z režiséra učinil žijící legendu, která nemá sobě rovného.

23. 1. 2023 14:50 | Filmové novinky

Avatar: The Way of Water pokračuje v krasojízdě světovými kiny a zatím se nezdá, že by mu kdokoli dokázal stát v cestě. Pokračování 13 let starého globálního megahitu, který i díky opakovaným uvedením utržil celosvětově již přes 2,9 miliardy amerických dolarů, nyní konečně přeskočilo symbolickou hranici 2 miliard, což znamená, že byla definitivně splněna meta, kterou si režisér James Cameron vysnil. Ten již dříve řekl, že Avatar 2 se zaplatí, pokud film tuto částku v kině utrží a definitivně tak budou moct vzniknout další pokračování. Třetí díl už je přitom natočen a premiéry se dočká v prosinci roku 2024.

2 miliardy dříve než jednička

2 miliard dolarů ale Avatar 2 nedosáhl jen tak, když dokonce trumfl předchozí film v rychlosti, za kterou tuto sumu nastřádal. A to hned o 6 dní. Otázkou nyní zůstává, jak dlouho se The Way of Water udrží v zájmu diváků, aby mohl atakovat například Titanic, který má na kontě 2,19 miliard dolarů a jistě přisype další i díky obnovené premiéře, jež se chystá na Valentýna. Cameron tak paradoxně půjde sám proti sobě a bude si dokonce sám brát kinosály. Avatar: The Way of Water je každopádně aktuálně na šestém místě historických tabulek globálních hitů a je historicky šestým filmem, který přelezl metu 2 miliard. Již brzy ale povyskočí výš, protože jistě překoná snímky Avengers: Infinity War i Star Wars: Síla se probouzí, které nepřekonaly 2,1 miliardy. Dá se tedy očekávat, že nejhůř skončí Avatar 2 na čtvrtém místě historie. Potenciálně ale může skončit i třetí, pokud trumfne i Titanic.

Roli jistě sehraje i únorová premiéra nové marvelovky Ant-Man And The Wasp: Quantumania, která má podle aktuálních predikcí šanci dosáhnout za premiérový víkend v USA na 130 milionů dolarů. Pro porovnání uveďme, že první Ant-Man kdysi utržil za první víkend jen 57 milionů, dvojka pak povyskočila na téměř 76 milionů. Jedná se tak o masivní posílení franšízy nejmenšího marvelovského hrdiny, který si očividně získal silnou fanouškovskou základnu. I když ale Ant-Man s největší pravděpodobností napomůže k sestřelení Avatara 2 z trůnu aktuálně nejžhavějšího megahitu, jednu věc už Cameronovi nikdo neodpáře. Aktuálně se jedná o jediného režiséra historie, který kdy natočil tři obří blockbustery s tržbami přes dvě miliardy dolarů. Klobouk dolů a těšíme se na další eskapistické výpravy na Pandoru.

Zdroj: Box Office Mojo

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejlepší epizoda The Last of Us se blíží. Na smršť emocí nejste připraveni
Nejlepší epizoda The Last of Us se blíží. Na smršť emocí nejste připraveni
23.01.2023 14:00:00 | Filmové novinky

Již druhá epizoda The Last of Us značně pocuchala nervy těm divákům, kteří udělali tu chybu, že přimkli k jedné ze zdánlivě stěžejních postav. Nic vás ale nemůže připravit na emocionální nálož další epizody, kterou spousta kritiků označuje jako tu vůbec nejlepší. Překvapení budou i znalci předlohy.

Miláček Brendan Fraser už je zase ve formě. Comeback dekády dává naději na Mumii 4
Miláček Brendan Fraser už je zase ve formě. Comeback dekády dává naději na Mumii 4
22.01.2023 13:20:00 | Filmové novinky

Mysleli jsme si, že už se toho ani nedočkáme a přece je tu šance, aby se vrátila nejlepší franšíza našeho dospívání. Hvězda nepravděpodobného hitu o jednom tlouštíkovi totiž už zase připomíná slavného dobrodruha a nebrání se pokračování žánrové klasiky Mumie.

HBO navzdory slibům ruší další populární seriál. Netflix zařízl hned dva
HBO navzdory slibům ruší další populární seriál. Netflix zařízl hned dva
22.01.2023 12:10:00 | Filmové novinky

Nastává doba šetření a streamovací platformy nemilosrdně ruší nerentabilní projekty. Na HBO Max končí populární teenagerské drama, Netflix zase zařízl fanoušky i kritiky skvěle hodnocené komedie.

Je to tam! Netflix v kulervoucím traileru prodloužil svůj nejlepší seriál
Je to tam! Netflix v kulervoucím traileru prodloužil svůj nejlepší seriál
20.01.2023 19:20:00 | Filmové novinky

Už jsme mysleli, že se snad nedočkáme, ale Netflix ještě před víkendem vydal oficiální oznámení, že se jeho nejlepší seriál opravdu ještě jednou vrátí. Šestá řada Cobra Kai však bude poslední.