FB pixel TP pixel
Avatar 3 vymění hlavního hrdinu. Další díly v tom budou pokračovat © 20th Century Studios

Avatar 3 vymění hlavního hrdinu. Další díly v tom budou pokračovat

Avatar: The Way of Water sice ještě stále řádí v kinech a nezdá se, že by je chtěl v nejbližší době opouštět, James Cameron už ale přemýšlí, co nachystá pro diváky příště. Třetí Avatar je dokonce natočený a režisér nyní odhalil, že příběh již nebudeme vnímat optikou Jakea Sullyho.

18. 1. 2023 16:37 | Filmové novinky

Ačkoli detaily příběhu, které uvidíme v dalších částech ságy Avatar, zatím zůstávají převážně skryté, režisér James Cameron a jeho producent Jon Landau sem tam upustí střípek, který naznačuje, jak velká a epická dobrodružství nás v dalších částech čekají nejen po stránce technické, ale i narativní. Landau kupříkladu již dříve odhalil, že Avatar 5 vezme publikum i Neytiri na Zemi a ukáže nám, že ne všichni lidé světa jsou chamtiví, podlí a po krvi prahnoucí ubožáci, které jsme viděli v prvních dvou filmech. Cameron samotný pak již naznačil, že třetí Avatar představí nový ohnivý kmen Na'vi označený jako Lid popela (Ash people), který pro změnu odhalí stinnou stránku života na Pandoře, která zatím působí dojmem víceméně rozkvetlé zahrady, kde všichni žijí v dokonalém míru a jen občas se srazí v rychle vyřešeném konfliktu. Nyní ale Cameron odhalil zatím asi největší střípek skládačky, když řekl, že Avatar 3 razantně změní perspektivu.

Zatímco první dva filmy měly vypravěče v podobě Jakea Sullyho, třetí film přesune tuto roli na jeho přeživšího syna Lo’aka, skrze jehož perspektivu budeme další příběh vnímat stejně jako jsme první dva filmy vnímali skrze tu Sullyho. I když je pravda, že ačkoli Jake zůstal ve druhém filmu vypravěčem, částečně se už role protagonisty přesouvala právě na Lo’aka, který tak bude zjevně tahounem dalšího dějství velkolepé sci-fi. Jelikož ale Cameron nechce zůstat jen u dvou pohledů, další filmy série budou také měnit roli vypravěče a tudíž i protagonisty, který je na tuto roli zatím vždy navázán. Kdo jimi bude? Dá se očekávat, že jedním z adeptů je Jakeova adoptivní dcera a potomek vědkyně Grace Kiri, dále se nabízí samozřejmě Neytiri. Rozhodně by ale bylo zajímavé vidět celý konflikt i z pohledu lidí, například skrze Spidera nebo samotného Quaritche. Cameron každopádně slibuje, že právě poslední díly série budou vypravěčsky a dějově nejodvážnější a nejlepší. První dva díly považuje spíše za předkrm, po němž teprve začne nosit ke stolu hlavní chod a dezert. Očekávání jsou tudíž nemalá. Avatar 3 uvidíme v kinech 20. prosince 2024.

Zdroj: Variety

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Seriál roku měl původně začít úplně jinak. Mrazivý úvod mohl být pěkná nuda
Seriál roku měl původně začít úplně jinak. Mrazivý úvod mohl být pěkná nuda
18.01.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Seriál The Last of Us odstartoval s fenomenální sledovaností, která je druhým nejlepším výsledkem HBO za posledních více než 10 let. Mrazivý seriál přikoval k obrazovkám hned první sekvencí. Ta ale mohla být úplně jiná. Tvůrci původně zvažovali skoro až dokumentární přístup z National Geographic. Výsledek přišel divný i jim.

Netflix ukázal nejočekávanější filmy roku! V epickém traileru nechybí nová dračí fantasy
Netflix ukázal nejočekávanější filmy roku! V epickém traileru nechybí nová dračí fantasy
18.01.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Netflix jako obvykle hned na úvod roku ukázal, na jaké megahity se mohou diváci a předplatitelé těšit v následujících týdnech a měsících. Stejně jako každý rok nechybí hned několik komedií, thrillerů, akčních trháků a samozřejmě ani fantasy a sci-fi filmy.

Zvrácený seriálový hit Netflixu se vrací. Nový trailer odhalil krvavý hon kočky s myší
Zvrácený seriálový hit Netflixu se vrací. Nový trailer odhalil krvavý hon kočky s myší
17.01.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Netflix už 9. února vrátí na obrazovky jeden ze svých největších hitů v podobě seriálu Ty. Ten vypráví zvrácený příběh stalkera Joea, který se tentokrát přestěhoval do Británie, jenže ani zde neunikne svým touhám a také pomstě.

Nový trailer Mandaloriana láká na Jedie i epickou akci. Je to ale trochu podvod
Nový trailer Mandaloriana láká na Jedie i epickou akci. Je to ale trochu podvod
17.01.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Mandalorian se již 1. března chystá zpátky na obrazovky služby Disney Plus a v novém traileru dál odhaluje Din Djarinovu cestu za vykoupením a získáním ztracené cti. Cesta nás zavede na planetu Mandalore i povědomá místa jako Coruscant.