FB pixel TP pixel
HBO navzdory slibům ruší další populární seriál. Netflix zařízl hned dva © HBO Max

HBO navzdory slibům ruší další populární seriál. Netflix zařízl hned dva

Nastává doba šetření a streamovací platformy nemilosrdně ruší nerentabilní projekty. Na HBO Max končí populární teenagerské drama, Netflix zase zařízl fanoušky i kritiky skvěle hodnocené komedie.

22. 1. 2023 12:10 | Filmové novinky

Na HBO Max v roce 2021 s velkou pompou dorazilo pokračování seriálu Super drbna, které po devíti letech od konce původního projektu sledovalo nové postavy v jejich pletichách. Přestože první epizody startovaly se solidní sledovaností, ta postupem času upadala, až nyní HBO oficiálně rozhodlo Super drbnu pro třetí řadu neobnovit. Toto teenagerské drama tvůrce Joshuy Safrana tak odvysílá svou poslední epizodu příští čtvrtek 26. ledna. Paradoxem v tomto případě je, že vedení Warner Bros. Discovery před pár týdny slibovalo, že velké čistky obsahu jsou po odstranění Westworldu a dalších projektů již u konce. Také Netflix však pokračuje v nemilosrdném rušení svých nerentabilních projektů, a po zaříznutí oblíbeného sci-fi 1899 z počátku tohoto roku to tentokrát odnesly rovnou dva oblíbené seriály.

Prvním z nich je animovaná satira Piklírna scenáristky Shion Takeuchi (Normálka, Městečko záhad), která vyprávěla bláznivý příběh kolem ztřeštěné party lidí řídících všechny světové konspirace. Seriál se nakonec dočkal dvou řad a díky svému ujetému humoru a přívalu popkulturních narážek se u fanoušků těšil nadprůměrnému hodnocení. Bohužel i přes prvotní příslib Netflixu, že počítá s pokračováním, nyní Takeuchi na svém Twitteru oznámila, že seriál končí. Druhým zaříznutým netflixovským seriálem je kritikou nadšeně přijaté komediální drama Vedoucí katedry. To debutovalo na Netflixu již v srpnu 2021 a vyprávělo příběh, v němž si Sandra Oh zahrála šéfku ústavu, která musí řešit jeden problém za druhým. Tvůrkyně Amanda Peet konec seriálu smutně a lakonicky okomentovala slovy: „Nebyli jsme vybráni. Sandra i já jsme si přáli, abychom byli.“

Zdroj: Comingsoon , Techradar

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Je to tam! Netflix v kulervoucím traileru prodloužil svůj nejlepší seriál
Je to tam! Netflix v kulervoucím traileru prodloužil svůj nejlepší seriál
20.01.2023 19:20:00 | Filmové novinky

Už jsme mysleli, že se snad nedočkáme, ale Netflix ještě před víkendem vydal oficiální oznámení, že se jeho nejlepší seriál opravdu ještě jednou vrátí. Šestá řada Cobra Kai však bude poslední.

Hvězda Wednesday v hororové revoluci. V napínavém traileru chce vrahovi zakroutit krkem
Hvězda Wednesday v hororové revoluci. V napínavém traileru chce vrahovi zakroutit krkem
19.01.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Studio Paramount zveřejnilo ukázku na již šestý film ze série Vřískot, který tentokrát hodně výrazně přepíše pravidla. Potenciální oběti tentokrát půjdou zabijákovi po krku, jenže ten výrazně změnil měřítko svého dosahu.

Avatar 3 vymění hlavního hrdinu. Další díly v tom budou pokračovat
Avatar 3 vymění hlavního hrdinu. Další díly v tom budou pokračovat
18.01.2023 16:37:00 | Filmové novinky

Avatar: The Way of Water sice ještě stále řádí v kinech a nezdá se, že by je chtěl v nejbližší době opouštět, James Cameron už ale přemýšlí, co nachystá pro diváky příště. Třetí Avatar je dokonce natočený a režisér nyní odhalil, že příběh již nebudeme vnímat optikou Jakea Sullyho.

Seriál roku měl původně začít úplně jinak. Mrazivý úvod mohl být pěkná nuda
Seriál roku měl původně začít úplně jinak. Mrazivý úvod mohl být pěkná nuda
18.01.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Seriál The Last of Us odstartoval s fenomenální sledovaností, která je druhým nejlepším výsledkem HBO za posledních více než 10 let. Mrazivý seriál přikoval k obrazovkám hned první sekvencí. Ta ale mohla být úplně jiná. Tvůrci původně zvažovali skoro až dokumentární přístup z National Geographic. Výsledek přišel divný i jim.