FB pixel TP pixel
Nejlepší epizoda The Last of Us se blíží. Na smršť emocí nejste připraveni © HBO Max

Nejlepší epizoda The Last of Us se blíží. Na smršť emocí nejste připraveni

Již druhá epizoda The Last of Us značně pocuchala nervy těm divákům, kteří udělali tu chybu, že přimkli k jedné ze zdánlivě stěžejních postav. Nic vás ale nemůže připravit na emocionální nálož další epizody, kterou spousta kritiků označuje jako tu vůbec nejlepší. Překvapení budou i znalci předlohy.

23. 1. 2023 14:00 | Filmové novinky

Zatímco minulý týden jsme se po premiéře úvodní epizody The Last of Us dočkali traileru naznačujícího události pro hned několik dalších epizod, nyní HBO přechází na tradiční model svých velkých hitů z ranku Rodu draka. Každý týden bychom tak měli dočkat ochutnávku z nadcházející epizody, která dorazí na české HBO každé pondělí ráno. A tentokrát se máme vážně na co těšit. Třetí epizoda nás totiž zavede za přeživším a mistrem prepperem Billem v podání úchvatného Nicka Offermana. Ten se v průběhu epizody seznámí s dalším přeživším Frankem a my tak budeme postupně sledovat jejich boj s nájezdníky, kteří se snaží vytěžit apokalypsu. Zde dochází poprvé k radikálnímu odklonu od herní předlohy, neboť v té se Joel s Ellie dostanou k Billovi až po jeho rozkolu s Frankem. Nemohu vám kvůli embargu prozrazovat detaily, ale vězte, že tuhle pasáž z videohry tvůrci Craig Mazin a Neil Druckmann zásadně změnili... a to k lepšímu.

Oproti druhé epizodě, která dnes ráno dorazila online a v níž se koncentrace tvůrců stočila především na expozici smrtících Runnerů, Clickerů a fungování cordycepsu jako propojeného ekosystému, nás třetí epizoda navádí směrem k niternému osobnímu dramatu, v němž sice nechybí akce, ani jemné kopance do konspirátorů, středobodem je však příběh Billa a Franka jako dvou partnerů, kteří se snaží žít v apokalyptickém světě vlastně docela normální každodenní život. A bohužel je neohrožují jen krvežíznivá monstra. Dovolím si tvrdit, že na nálož emocí v třetí epizodě nejste připravení, a to ani v případě, že znáte hru, protože tentokrát je výchozí materiál skutečně použit jen jako odrazový můstek pro něco mnohem komplexnějšího než je série bombových nástrah, sekání hlav Clickerů a hledání autobaterie. Jestli jste už u tragického konce druhé epizody měli na krajíčku, před premiérou třetí části si rovnou skočte pro nové balení papírových kapesníků. Bude se vám hodit.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Miláček Brendan Fraser už je zase ve formě. Comeback dekády dává naději na Mumii 4
Miláček Brendan Fraser už je zase ve formě. Comeback dekády dává naději na Mumii 4
22.01.2023 13:20:00 | Filmové novinky

Mysleli jsme si, že už se toho ani nedočkáme a přece je tu šance, aby se vrátila nejlepší franšíza našeho dospívání. Hvězda nepravděpodobného hitu o jednom tlouštíkovi totiž už zase připomíná slavného dobrodruha a nebrání se pokračování žánrové klasiky Mumie.

HBO navzdory slibům ruší další populární seriál. Netflix zařízl hned dva
HBO navzdory slibům ruší další populární seriál. Netflix zařízl hned dva
22.01.2023 12:10:00 | Filmové novinky

Nastává doba šetření a streamovací platformy nemilosrdně ruší nerentabilní projekty. Na HBO Max končí populární teenagerské drama, Netflix zase zařízl fanoušky i kritiky skvěle hodnocené komedie.

Je to tam! Netflix v kulervoucím traileru prodloužil svůj nejlepší seriál
Je to tam! Netflix v kulervoucím traileru prodloužil svůj nejlepší seriál
20.01.2023 19:20:00 | Filmové novinky

Už jsme mysleli, že se snad nedočkáme, ale Netflix ještě před víkendem vydal oficiální oznámení, že se jeho nejlepší seriál opravdu ještě jednou vrátí. Šestá řada Cobra Kai však bude poslední.

Hvězda Wednesday v hororové revoluci. V napínavém traileru chce vrahovi zakroutit krkem
Hvězda Wednesday v hororové revoluci. V napínavém traileru chce vrahovi zakroutit krkem
19.01.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Studio Paramount zveřejnilo ukázku na již šestý film ze série Vřískot, který tentokrát hodně výrazně přepíše pravidla. Potenciální oběti tentokrát půjdou zabijákovi po krku, jenže ten výrazně změnil měřítko svého dosahu.