FB pixel TP pixel
Hned 3 české novinky slaví úspěch na Netflixu. Příští týden dorazí naprostý skvost © CinemArt

Hned 3 české novinky slaví úspěch na Netflixu. Příští týden dorazí naprostý skvost

Na streamovací službu Netflix dorazily v uplynulých dnech nové české filmy a obratem se vyhouply mezi nejsledovanější pořady. Největší úspěch slaví romantická vánoční komedie, pozornost diváků ale získaly i vážnější projekty. V následujícím týdnu nás pak čeká jedna z vůbec nejkvalitnějších českých premiér.

10. 4. 2023 12:40 | Filmové novinky

Vysoká úspěšnost českých filmů na Netflixu v rámci České republiky pokračuje a po nadmíru povedeném březnu se nezdá, že by zájem o tuzemské novinky opadal. V uplynulém měsíci slavily úspěch hned čtyři hitovky. Nejdříve silně zapůsobil BANGER., který si užil dokonce 5 dní na vrcholu TOP 10 a celkově se v žebříčku nejsledovanějších titulů udržel 14 dní. Poté následovala komedie V létě ti řeknu, jak se mám a po ní následoval fenomén Párty Hárder: Summer Massacre, který si užil na výsluní rovný týden a v TOP 10 se umisťoval 22 dnů. Nyní v žebříčku úřadují Hranice lásky, které se stále drží na pěkném 6. místě. Přes ty už se ale pomalu hrnou čerstvější kousky.

Tím nejúspěšnějším je aktuálně vánoční romantika Šťastný nový rok 2: Dobro došli, která to v rámci týdenní statistiky za minulý týden dotáhla na celkové druhé místo a i nyní je na třetí příčce. 8. pozici v rámci týdenního zúčtování drží drama Minuta věčnosti režiséra Rudolfa Havlíka s Jiřím Langmajerem. Ta však zřejmě v následujících dnech z žebříčku vypadne, neboť je po 7 dnech v TOP 10 již na chvostu nejsledovanějších titulů. Nejméně úspěšná je pak chválená čarodějnická novinka Terezy Nvotové Světlonoc, která bohužel ukazuje, že můžete sbírat festivalové vavříny a nominace na nejrůznější ocenění, ale bohužel to neznamená na Netflixu automatický úspěch. Světlonoc je aktuálně na 8. pozici a v příštím týdnu nepochybně z žebříčku vypadne.

Myši patří na Netflix

Netflix už každopádně odhalil i další dva české filmy, které přidá do své nabídky. A rozhodně byste měli zbystřit. Ne snad kvůli vskutku lidové komedii Hádkovi, která na Netflix zamíří 24. dubna a nepochybně bude hitem navzdory tomu, že v kinech zaujala jen 50 000 diváků. Mnohem větší a kvalitnější novinkou bude animovaný snímek Myši patří do nebe, který vstoupí do nabídky streamera 15. dubna. Kouzelně animovaný film o myšce Šupito režisérů Jana Bubeníčka Denisy Grimmové získal nominace na Césara či Evropské filmové ceny, vyhrál Českého lva v kategorii nejlepšího animáku a v rámci Cen české filmové kritiky získal ocenění za nejlepší audiovizuální počin. Zaslouženě, je to jeden z mála tuzemských filmů, který dokázal překročit české hranice a zaujmout i ve světě.

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Sci-fi hit Netflixu odvrací konec světa. Trailer odhalil stylové datum premiéry
Sci-fi hit Netflixu odvrací konec světa. Trailer odhalil stylové datum premiéry
10.04.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Příběh cestujících letu 828 už je na samotném konci. Netflix konečně odhalil definitivní datum premiéry závěrečných epizod hitového sci-fi Manifest, které je často přirovnáváno k fenoménu Ztraceni. Tentokrát půjde o odvracení konce světa.

Nejúspěšnější start animovaného filmu! Kníratý instalatér láme rekordy i herní kletbu
Nejúspěšnější start animovaného filmu! Kníratý instalatér láme rekordy i herní kletbu
09.04.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Do celosvětových kin vstoupil dlouho očekávaný animovaný film Super Mario Bros. ve filmu a podle očekávání vykoupil společnost Nintendo za dnes již kultovní, leč hrubě nepovedenou hranou adaptaci z 90. let.

Keanu Reeves je miláček: Vtipně obdaroval kaskadéry, video odhalilo pomáhání při natáčení
Keanu Reeves je miláček: Vtipně obdaroval kaskadéry, video odhalilo pomáhání při natáčení
09.04.2023 16:45:00 | Filmové novinky

Keanu Reeves už tolikrát obhájil titul herce se srdcem ze zlata, až si často myslíme, že nás nemá čím překvapit. Nebyl by to ale Keanu, aby svou oblibu ještě nenavýšil. Tentokrát ocenil své kaskadéry netradičním dárkem.

Star Wars se konečně vrací do kin. Čekají nás počátky Jediů, Mandalorian skončí
Star Wars se konečně vrací do kin. Čekají nás počátky Jediů, Mandalorian skončí
09.04.2023 16:20:00 | Filmové novinky

Kromě trailerů na Ahsoku a pátého Indyho jsme se první den Star Wars Celebration dočkali i několika poměrně zásadních oznámení. Celý vesmír se totiž nadále rozroste a po několikaleté pauze se vrátí i na velké plátno. Pojďme si zásadní novinky shrnout.