FB pixel TP pixel
Avatar 3 má nového hlavního padoucha. Další díly čeká obří skok v čase © 20th Century Studios

Avatar 3 má nového hlavního padoucha. Další díly čeká obří skok v čase

Producent Jon Landau pro magazín Empire odhalil další detaily ohledně chystaných pokračování ságy Avatar. A zdá se, že James Cameron nelhal, když tvrdil, že další díly budou mnohem odvážnější než dosavadní příběhy z Pandory.

5. 2. 2023 13:25 | Filmové novinky

Zatímco Avatar: The Way of Water pokračuje svou krasojízdu kiny, James Cameron pokračuje v práci na třetím filmu, který má již v hrubé podobě natočený a nyní se bude dva roky pracovat na speciálních efektech. Cameron sice tvrdí, že na základě reakcí ke druhému filmu bude ještě pár věcí přetáčet, nemělo by se však jednat o nic zásadního, spíše jen drobné úpravy dle preferencí publika. Také ohledně třetího Avatara víme, že se razantně změní perspektiva. Příběh totiž bude nově vyprávět syn Jakea Sullyho Lo'ak, který by se tak měl de facto stát protagonistou série. Návrat je potvrzen i pro milovaného tulkuna Payakana, velrybu z Pandory, která si na konci druhého filmu podala pozemské velrybáře s velkým gustem. Závěr The Way of Water sliboval definitivní uzavření dosavadního konfliktu mezi Na'vi a lidmi, to ale neznamená, že se všichni jen poperou. Producent Landau totiž potvrdil, že velkou roli sehraje Národ popela (Ash People), který nám ukáže, že i mezi Na'vi jsou padouši. Stěžejní postavou má být postava Varang, vůdkyně nového národa, kterou ztvární Oona Chaplin.

Avatar 4 skočí v čase, pětka půjde na Zemi

Cameron původně počítal s variantou, že když druhý film v kinech finančně neuspěje, dovypráví pouze třetí film a tím celou sérii uzavře. Už to naznačovalo, že případná další pokračování budou muset jít dál za současný střet, který je do velké míry symbolizován soubojem Jakea a Quaritche. Podle Landaua nás mezi třetím a čtvrtým filmem čeká opravdu velký skok v čase, který umožní zestárnutí potomků Jakea a Neytiry, čímž zcela logicky přepneme k nové generaci hrdinů. Jak už ale Landau dříve naznačil, neznamená to, že bychom o staré hrdiny přišli. Pátý Avatar by měl totiž alespoň na chvíli opustit Pandoru a Neytiry by tak měla spolu s diváky poprvé zřít situaci na Zemi. O té po druhém filmu víme, že je na pokraji zániku, což lidstvo přesvědčilo ke snahám o kolonizaci Pandory. První film zároveň Zemi ukázal jako nevlídnou betonovou džungli, ve které již příroda prakticky neexistuje. Dějová linka dalších Avatarů se tak začíná čím dál výrazněji odkrývat. Stále však zůstává otázkou, kolik filmů v sérii nakonec odtočí samotný Cameron, který v rozhovorech nepopírá, že tvorba epických sci-fi bere tolik času a energie, že si asi na závěr ságy bude muset vycvičit následníka.

Zdroj: Screencrush

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Skutečná Hra na oliheň se Netflixu totálně vymkla. Lidé trpěli v šílených podmínkách
Skutečná Hra na oliheň se Netflixu totálně vymkla. Lidé trpěli v šílených podmínkách
05.02.2023 12:40:00 | Filmové novinky

Po prvotních zvěstech, že natáčení reality show podle hitu Hra na oliheň neprobíhá úplně elegantně a několik lidí během natáčení trpělo zdravotními problémy, se objevují detailní informace. Podmínky byly podle několika anonymních svědků zcela šílené. Lidé museli snést zimu, hlad i žízeň.

Kultovka Sedm měla mít mnohem drsnější konec. Publikum by skončilo s infarktem
Kultovka Sedm měla mít mnohem drsnější konec. Publikum by skončilo s infarktem
03.02.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Drsný neonoirový thriller Sedm je dnes kultovní klasikou, přičemž jednou z mnoha nezapomenutelných scén je také jeho extrémně brutální konec. Původně měl ale režisér David Fincher zcela jinou, mnohem temnější představu, jak vyprávění završit. Předem varujeme, že text obsahuje spoilery.

Mohl Jack přežít? Režisér Titanicu podrobil dojemnou smrt vědeckému testu
Mohl Jack přežít? Režisér Titanicu podrobil dojemnou smrt vědeckému testu
03.02.2023 16:15:00 | Filmové novinky

K 25. oslavám výročí premiéry Titanicu zamíří příští týden do kin jeho modernizovaná verze. James Cameron se k tomuto znovuuvedení rozhodl za pomoci forenzního a kaskadérského týmu rekonstruovat slavnou scénu filmu a vyřešit tak zásadní fanouškovskou otázku. Mohl Jack opravdu přežít?

Válečný doják roku? Parádní trailer nabízí strhující akci i hutné emoce
Válečný doják roku? Parádní trailer nabízí strhující akci i hutné emoce
02.02.2023 18:35:00 | Filmové novinky

Režisér Guy Ritchie pokračuje v dravém tempu svých režijních počinů a po gangsterské pecce Gentlemani, pomstychtivé řežbě Rozhněvaný muž a stylové špiónské komedii Operace Fortune míří do Afghánistánu.