FB pixel TP pixel
Avatar 3 má vzniknout i jako seriál. Stopáž by byla masivní © 20th Century Studios

Avatar 3 má vzniknout i jako seriál. Stopáž by byla masivní

Třetí díl ze série Avatar sice dorazí až napřesrok, již nyní se ale mluví o tom, že James Cameron chystá svou 3D ságu rozšířit do seriálové podoby pro streamovací službu Disney Plus. A jednalo by se o zatraceně velkolepý zážitek.

23. 3. 2023 14:30 | Filmové novinky

20. prosince 2024 by měl do kin dorazit třetí díl akčního sci-fi spektáklu Avatar. Zatím se neví, jakou stopáž bude snímek Jamese Camerona mít, ale určitě se bude pohybovat v podobných číslech, jako měly první dva díly. První film z roku 2009 měl 166 minut, druhý byl dlouhý dokonce 192 minut. Dle zákulisních informací Cameron odevzdal na konci loňského roku hrubý střih, který má přes devět hodin. Verze, která půjde do kin, samozřejmě tak dlouhá nebude. Zajímavé ovšem je, že podle podcastu The Hot Mic with Jeff Sneider and John Rocha Cameron žádal, aby se pro celý tento střih udělaly vizuální efekty.

To vedlo zmíněné podcastery ke spekulacím, které potvrzují i některé zákulisní zvěsti, že se po vydané kinoverzi dostane na Disney+ i tato extrémně dlouhá podoba třetího Avatara, která by měla být vydána jako minisérie o devíti dílech. Tato úvaha je poměrně logická, a pokud by se opravdu dělaly triky k celému hrubému střihu, u Disneyho by určitě nechtěli promarnit všechen čas, úsilí a peníze na dokončení vizuálních efektů, aby nakonec nespatřily světlo světa. Cameron své fanoušky již delší dobu teasuje na třetí díl a další pokračování, když představil záporáky či lákal na dvě nové kmenové kultury, z nichž jedním z nich bude národ popela (Ash People), který nám má ukázat, že i mezi Na'vi jsou padouši. Jak vidno, Cameron by se svými plány určitě neměl problém devět hodin materiálu zaplnit.

Zdroj: MovieWeb

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Původní Strážci vesmíru přichází na Netflix v novém filmu. Trailer je plný nostalgie
Původní Strážci vesmíru přichází na Netflix v novém filmu. Trailer je plný nostalgie
22.03.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Netflix konečně odhalil první upoutávku na chystaný film ze série Power Rangers, který k 30. výročí původního seriálu Strážci vesmíru přivede dohromady první dvě generace ochránců Země. A nostalgie odkapává z každé vteřiny.

Wolverine bude mít v Deadpoolovi 3 ocelové břišáky. Podívejte se, jak Hugh Jackman dře
Wolverine bude mít v Deadpoolovi 3 ocelové břišáky. Podívejte se, jak Hugh Jackman dře
21.03.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Natáčení třetího dílu komiksového hitu Deadpool se blíží a představitel Wolverina Hugh Jackman pokračuje v drsném tréninku. Bicáky už pořádně namakal a nyní nadále piluje svoje břišní svaly. Dokázali byste to, co on?

Potvrzeno! Brutální akčňák s vybuchujícími nacisty uvidíme i v Česku. Trailer je boží
Potvrzeno! Brutální akčňák s vybuchujícími nacisty uvidíme i v Česku. Trailer je boží
21.03.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Finský režisér Jalmari Helander se proslavil před třinácti lety zábavnou akční komedií Rare Exports a zdá se, že se po letech tápání konečně vrací s pořádným přídavkem. Jeho druhoválečná řežba Sisu nyní zaujala i českého distributora, takže se můžeme pomalu chystat do kina.

Druhá řada Pána prstenů konečně nabírá známé herce. Charisma mají na rozdávání
Druhá řada Pána prstenů konečně nabírá známé herce. Charisma mají na rozdávání
21.03.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Ve Velké Británii se již natáčí druhá řada fantasy kolosu Pán Prstenů: Prsteny moci od Amazonu. Jeho tvůrci právě prozradili, že filmařský tým nově doplní trojice charakterních herců.