FB pixel TP pixel
Režisér Avatara celou ságu nedokončí. Jeho nástupce čeká těžká zkouška © 20th Century Studios

Režisér Avatara celou ságu nedokončí. Jeho nástupce čeká těžká zkouška

Avatar 2 se blíží do kin a vizuálně lahodná série s námi bude minimálně do roku 2028. Režisér James Cameron ale v budoucnu dle vlastních slov přeobsadí jednu důležitou pozici.

6. 12. 2022 8:00 | Filmové novinky

Epická série Avatar nás bude provázet ještě hezkých pár let, režisérská sesle se ale v určité fázi bude muset obejít bez Jamese Camerona. Železný Jim má totiž podle svých slov v hlavě další zajímavé projekty, a nechce zbytek života trávit jen s modrými mimozemšťany. Proto bude pro zbytek franšízy hledat důstojného nástupce, jenž zbytek ságy zrežíruje. Není zatím jasné, jestli pochodeň předá po třetím nebo čtvrtém filmu, tím spíš nic nenaznačuje, kdo by měl Avatara převzít, Cameron si však je jistý, že bude muset někoho detailně vyškolit v použité technologii, kterou zatím ovládá dle jeho slov mistrně jen on a prý naprosto nezáleží na inteligenci daného člověka. Podle Camerona prostě není nikdo, kdo by se aktuálně v dané technologii vyznal. Pro každého nováčka tak půjde o pořádnou zkoušku ohněm. Obzvlášť s Cameronovou věhlasnou urputností.

Otázkou každopádně je, jak Cameron k výběru nástupce přistoupí. Vybere nepříliš zkušeného a nenápaditého, zato zručného režiséra, na něhož bude dohlížet z pozice producenta a kontrolovat každý krok? Nebo zvolí silnou autorskou osobnost, která vezme tvorbu filmu pod svou kontrolu, čímž bude riskovat tvůrčí konflikt? Na tuto odpověď si nejspíš pár let počkáme. V každém případě si už od 15. prosince budeme moci vychutnat Cameronovu preciznost.

Avatar: The Way of Water je jedním z nejočekávanějších filmů nejen roku. Příběh invalidního mariňáka Jakea Sullyho, jenž našel nový život v novém těle na cizí planetě, před třinácti lety uchvátil publikum využitím 3D efektů, použitých pro vtažení do fascinujícího imaginárního světa. Druhý díl, oznámený prakticky s uvedením prvního, nám slibuje nové prostředí planety Pandora a nové úžasné divácké zážitky. Což by tedy měl, protože aby se Cameronův epos zaplatil, potřebuje v kinech vydělat zhruba dvě miliardy dolarů.

Zdroj: MovieWeb

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Filip Šula
Úředně potvrzený filmový nerd a milovník nejen žánrovek všech typů a kvalit, ale i pořádného umění. O filmu píše nějaký ten pátek a zatím to nevypadá, že by ho to omrzelo. Když se nevěnuje filmům, podniká nesmělé pokusy v literární tvorbě nebo se skrývá v lesích.
Nejkontroverznější seriál Netflixu slibuje odhalení královských poměrů. Dorazí ve dvou částech
Nejkontroverznější seriál Netflixu slibuje odhalení královských poměrů. Dorazí ve dvou částech
05.12.2022 15:40:00 | Filmové novinky

Snad žádný počin nevzbuzuje mezi fanoušky britské monarchie takovou kontroverzi jako nový dokumentární seriál Harry a Meghan, který slibuje intimní pohled do života prince Harryho a jeho manželky, kteří společně uprchli před královskou rodinou a dotěrnými novináři do Ameriky. Netflix seriál uvede ve dvou částech.

Zbičovaný Will Smith má šanci na dalšího Oscara. Kritici na krutém spektáklu chválí silné emoce
Zbičovaný Will Smith má šanci na dalšího Oscara. Kritici na krutém spektáklu chválí silné emoce
05.12.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Jeden ze žhavých kandidátů na Oscara, otrokářské drama Osvobození v hlavní roli s Willem Smithem, bude již brzy k vidění na streamovací platformě Apple TV+. První reakce kritiků lákají na kvalitní těžkotonážní drama, jiné naopak varují před vykalkulovaným titulem mířícím na výroční filmové ceny.

Tuší Netflix propadák? Nový Zaklínač v traileru zoufale láká na návrat milované postavy
Tuší Netflix propadák? Nový Zaklínač v traileru zoufale láká na návrat milované postavy
04.12.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Už 25. prosince dorazí na Netflix další část ságy o Zaklínači. Tentokrát se ale podíváme do dávné minulosti do momentu, kdy se na Kontinent dostala smrtonosná monstra. Problémy provázená minisérie v traileru naznačuje, že Netflix nemá ve spin-off hlavní ságy série s Geraltem z Rivie příliš velkou důvěru.

Netflix zrušil další velkou seriálovou novinku. Tvůrce odchází ke konkurenci
Netflix zrušil další velkou seriálovou novinku. Tvůrce odchází ke konkurenci
04.12.2022 11:25:00 | Filmové novinky

Hororový seriál Půlnoční klub od Mikea Flanagana, který byl uveden na Netflixu na počátku října, se bohužel rozuzlení svého tajemného příběhu nedočká. Streamovací gigant se rozhodl ukončit práce na dalším vývoji.