FB pixel TP pixel
Avatar bez triků vypadá jako srandovní béčko. Zkušební záběry vás dokonale pobaví © 20th Century Studios

Avatar bez triků vypadá jako srandovní béčko. Zkušební záběry vás dokonale pobaví

Série Avatar je dnes už fenoménem, přičemž oba dosavadní filmy mají na kontě 5 miliard amerických dolarů. O to větší legrace je podívat se na stařičké zkušební záběry Sama Worthingtona a Zoe Saldany, kteří v improvizovaném studiu prokazují své herecké schopnosti. Bez revolučních triků však výsledek vypadá téměř jako laciný biják pro dospělé než jako revoluční 3D velkofilm.

31. 1. 2023 14:45 | Filmové novinky

Je tomu více jak 13 let, co vstoupil první Avatar do tuzemských kin. Jeden z nejodvážnějších projektů tehdejší doby se zapsal do historie kinematografie nejen svými vizuálními efekty, ale také jako nejvýdělečnější film všech dob. Před několika týdny vstoupil do kin druhý díl, který dohání ten první a momentálně se nachází na čtvrtém místě těch finančně nejúspěšnějších snímků. Za kasovní úspěch obou filmů může hned několik aspektů. Od režie přes vizuální stránku až herecké výkony. Modře zbarvení Na’vi jsou totiž tvořeni technikou motion capture, kdy se zjednodušeně řečeno skutečné pohyby herců převádějí do digitálních modelů. V rámci 10. výročí od uvedení prvního Avatara do kin se však na internetu objevilo i video, ve kterém si Sam Worthington zkouší roli Jakea Sullyho. A zaručeně vás pobaví, protože rozhodně nevypadají jako film, který si pamatujete z kina. Tak už to ale u testovacích záběrů bývá.

První záběry ukazují rozhovor s Grace, kterou ve filmu nakonec ztvárnila herečka Sigourney Weaver. Již během této scény je vidět, že Worthington byl opravdu trefa do černého a jinak tomu není ani v dalších záběrech, kde vidíme Jakea v těle avatara bez použití vizuálních efektů. Tentokrát je po jeho boku i Neytiri v podání Zoe Saldany. Worthington a Saldana si své role opravdu užívají a dobrá chemie mezi oběma herci je opravdu znát. Ačkoli bez trikového aranžmá působí jalové dialogy a polonahý Worthington nemálo komicky, dnes si málokdo dovede v roli Jakea Sullyho a Neytiri představit někoho jiného. Worthington přitom roli Jakea Sullyho získal poměrně náhodou.

James Cameron dlouho váhal, koho do role hlavního hrdiny obsadí a stále se nemohl rozhodnout. Poslechl si proto několik audionahrávek od nejrůznějších zájemců, jejichž cílem bylo představit se režisérovi. Zatímco ostatní zájemci mluvili poměrně dlouho, tehdy neznámý Worthington ve své nahrávce řekl jen „Hmm“. To režiséra zaujalo natolik, že herce nakonec do připravovaného blockbusteru obsadil. Dnes již úspěšná série z měsíce Pandora dostane celkem pět filmů, přičemž toho třetího bychom se měli dočkat koncem příštího roku. Natáčení druhého a třetího dílu probíhalo souběžně a zatímco Avatar: The Way of Water momentálně běží v kinech, Avatar: The Seed Bearer prochází postprodukční fází.

Zdroj: Variety

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Komediální megahit Netflixu se vrací! První trailer odhaluje bláznivé vraždy a akci
Komediální megahit Netflixu se vrací! První trailer odhaluje bláznivé vraždy a akci
31.01.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Komediální dvojice Jennifer Aniston a Adam Sandler se vrací na Netflix jako manželé Spitzovi v krimi komedii Vražda v Paříži, aby vyřešili další případ. Nový trailer láká na ztřeštěnou akci, exotické prostředí a potrhlé dialogy.

Netflix čelí krizi a šetří. Zbavuje se nově dokončených filmů
Netflix čelí krizi a šetří. Zbavuje se nově dokončených filmů
30.01.2023 16:25:00 | Filmové novinky

Snaha šetřit vede streamovací platformy k nebývalým krokům. Netflix se právě rozhodl své dvě filmové novinky nezařadit do katalogu, ale prodat je.

O čem bude The Last of Us 2? Tvůrce seriálu potvrdil příběh schváleného pokračování
O čem bude The Last of Us 2? Tvůrce seriálu potvrdil příběh schváleného pokračování
29.01.2023 13:40:00 | Filmové novinky

HBO už po dvou odvysílaných epizodách potvrdilo, že se nejsledovanější sci-fi seriál současnosti dočká pokračování. Ačkoli se okolo The Last of Us vyrojila i řada spekulací, tvůrce Neil Druckmann jasně řekl, kam se bude příběh ubírat.

Nejšílenější horor roku diváci nevydýchali. Nekompromisní je i v cenzurované verzi
Nejšílenější horor roku diváci nevydýchali. Nekompromisní je i v cenzurované verzi
29.01.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Zatímco na festivalu Sundance byl nový snímek syna Davida Cronenberga Infinity Pool uveden v necenzurované podobě s ratingem NC-17, do amerických kin následně zamířil v upravené verzi, která je přístupná i nezletilému publiku. Jenže ani to nový nekompromisní horor vůbec nevydýchalo a mluví o silně znechucujícím zážitku.